Landelijk wonen in een houten huis

0
722
Landelijk wonen in een houten huis

Niet iedereen houdt van een strakke, moderne woning met minimalistisch design. Een landelijk interieur is ook nog steeds geliefd door velen. De warme uitstraling en uitnodigende sfeer maken landelijk wonen gezellig. Hoewel het jaren geleden nog ondenkbaar was, is er tegenwoordig steeds meer vraag naar een houten huis. Thema’s zoals duurzaamheid en milieu spelen hier ook zeker een rol in. In dit artikel vertellen we hoe je landelijk kunt wonen in een houten huis en wat de voordelen van houten huizen zijn.

Voordelen houten huis

Een huis met houtskeletbouw maakt een sfeervol aangezicht. Niet alleen staat hout prachtig wanneer je dit gebruikt in het interieur, ook de buitenkant krijgt een unieke uitstraling van. Hout staat voor gezelligheid en warmte. Dit zijn twee sferen die iedereen graag wilt creëren bij het maken van een eerste indruk. Bovendien is hout een duurzame grondstof die zowel voor mens als milieu voordelen kent. Zo hoort de luchtvochtigheid van een huis in balans te zijn. Te hoge of te lage luchtvochtigheidsgraden kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Door te kiezen voor een houten huis is de luchtvochtigheid vrijwel altijd constant. Je bespaart met een houten huis ook op de energierekening. Door eigenschappen zoals een lage thermische geleidbaarheid en het poreuze karakter zijn er weinig temperatuurverschillen met de omgeving. Ondanks dat het wat langer kan duren voordat het warm is in huis, koelt het ook minder snel af. De warmte blijft dus langer behouden binnenshuis zonder dat er verwarmd wordt. Hiermee verlaag je beduidend je stookkosten.

Landelijk wonen in een houten huis

Een landelijk interieur in combinatie een houten huis

Kenmerkend voor een landelijke inrichting zijn de mooie details zoals een lage gootlijn en een veranda. Bij een houten huisje staat een houten veranda ook prachtig. Juist een landelijk interieur valt goed te combineren met een houten huis. De houten accessoires, afwerkingen en kleur kunnen de perfecte aanvulling zijn op een landelijk interieur. Bovendien heeft hout een neutrale kleur waarbij je vele andere kleurcombinaties kunt maken. Kies voor lichte en natuurlijke meubels en muren. Voeg hier romantische woonaccessoires aan toe en je creëert zo een landelijke inrichting die perfect past bij de look van een houten huis.

Meer tips over interieur en wonen?

Ben je op zoek naar nog meer leuke wooninspiratie? Bij Woningfacts geven we regelmatig de leukste tips op het gebied van interieur en wonen. Ook voor tips voor buitenleven of klussen ben je hier aan het juiste adres. Wil je jouw adviezen of tips met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op.