Hoe maak je je tuin klaar voor de lente?

0
486

Een van de veel voorkomende tuintrends die veel mensen maar al te graag toepassen in hun tuin, is het lenteklaar maken van de tuin. Tuinen zijn over het algemeen een erg belangrijk onderdeel van de woning. Mee gaan met het seizoen is dan ook iets wat er bij kijken komt als je daadwerkelijk wilt dat het er goed uit ziet. Hieronder vindt je enkele tips hoe tuinen klaargemaakt kunnen worden voor de lente.

Verwijder onkruid

Wonen is sowieso fijner als je in je voortuin, achtertuin en om je woning heen geen last hebt van onkruid, maar wanneer je je achtertuin klaarmaakt voor de lente is het extra handig om te zorgen dat het onkruid verwijderd is of wordt. De zon in de lente leidt er vaak toe dat onkruid zeer eenvoudig blijft groeien. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je hebt immers liever je achtertuin vol met mooie bloemen, dan met onkruid. Onkruid kan roet in het eten gooien. Daarom is het verwijderen ervan een aanrader als je je achtertuin klaarmaakt voor de lente.

Bevorder nieuwe groei

Het bevorderen van nieuwe groei is erg belangrijk als je wilt dat de achtertuin er bij het wonen in de lente zo mooi mogelijk uitziet. Het behoort vaak tot tuintrends om tuinen in bepaalde maanden te snoeien, maar je tuin net na het begin van het jaar snoeien kan daadwerkelijk leiden tot mooie nieuwe groei in de achtertuin. Vandaar dat ook dit zeker een aanrader is als je je achtertuin klaar wilt maken voor de lente.

Geef voldoende water

In de lente is het vaak al een beetje warm. Dit kan er in veel gevallen toe leiden dat planten snel uitdrogen. Dit moet je voorkomen als je wilt dat alles daadwerkelijk gezond en goed blijft groeien. Zorg daarom dat je planten, de aarde en andere bloemen bijvoorbeeld ruim voldoende water geeft. Een aanrader is om het geven van water in de avond te doen. Door het water in de avond te geven aan de planten zorg je er namelijk voor dat ze niet zullen verbranden. Het is dan ook erg belangrijk dit te voorkomen als je je achtertuin goed klaar wilt maken voor de lente.