Interieurtips voor de landelijke woning

0
1447
Landelijke woning interieur

De landelijke woning staat in principe overal. Het kan een oude boerderij zijn, maar ook een moderne stadswoning die is ingericht met landelijke stijlelementen. De landelijke stijl is er een om van te houden en zorgt voor een knus, gezellig interieur. Ben je benieuwd wat een landelijke stijl nu precies zo kenmerkend en populair maakt? In dit blog geven we je enkele tips zodat jij zelf aan de slag kunt met jouw interieur. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden!

Kleur doet veel!

Kleuren doen het eigenlijk altijd goed in een landelijk interieur. Maar dat betekent niet dat iedere kleur geschikt is. Hoewel de wanden van een landelijke woning vaak wit gepleisterd of gestuct zijn, worden de meubels en woonaccessoires vaak in een meer naturel kleur gekocht. Beige, lichtgrijs of ivoor en lichtblauw doen het goed. Dit gaat goed samen met de natuurlijke elementen zoals balken van hout of bakstenen muren die je vaak nog terugziet in landelijke woningen.

Rijk aan details

Een landelijk interieur kenmerkt zich door de rijkdom aan details. Mooi groeven, frezingen of gleuven in de binnendeuren, kastdeurtjes of tafebladen bijvoorbeeld. Ook bloemetjesmotieven of mooie, stoere robuuste houten tafels (met de nerf nog zichtbaar) gaan goed samen met de landelijke stijl. Let wel op dat je niet verzand in alle details. Een grote hoeveelheid kandelaars, woonaccessoires, plankjes of vazen maakt je woning doorgaans niet beter leefbaar. Ook gordijnen zijn eigenlijk onmisbaar voor een woning in deze stijl. Ga voor mooie, grote (maar luchtige) stoffen. Een mooie combinatie is om deze gordijnen dan aan een smeedijzeren roede op te hangen!

Landelijke stijl is heel natuurlijk

Een beetje boerderij en een beetje van vroeger

De link met een boerderij en landelijke stijl is natuurlijk niet lastig om te leggen. Wat je vaak ziet in boerderijrijke plaatsen (met name dorpen in Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel etc.) zijn de grote huizen met daaromheen een grasveldje. Is dat niet knus? Die knusheid komt in ieder geval ook terug in het interieur. Naast de hierboven genoemde elementen die een landelijke woning zijn bekende stijl geven zijn er nog meer verrassende opties die je woning nét dat beetje meer geven:

  • Houtkachel of pelletkachel
  • Houten veranda en of overkapping:
  • Planten, waaronder kruiden of bloeiende planten
  • Lampenkappen, al dan niet met simpele stoffering
  • Verlichting met armaturen van metalen als messing, koper of ijzer

Meer Woningfacts

Ben je op zoek naar meer interieurtips of tips over de styling van je woning? Op onze website stellen onze bloggers interessante artikelen voor je samen. Zo krijg je alvast een goed beeld van jouw woonwensen. En wie weet doe je zelfs al een beetje woon-inspiratie op! Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke woning met interessante, prettig leefbare ruimtes.