Interieur aanpassen

0
578

 

Het interieur. Je weet dat het altijd lastig wordt om een nieuw interieur samen te stellen. De verbouwing is achter de rug, maar dan moet je alles nog zodanig matchen, zodat het een warm en welkom huis wordt. Iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Een woning samenstellen is immers erg lastig.
Daarom worden hier een aantal adviezen gegeven voor wanneer je een nieuwe woning gaat inrichten.

Diepte creëren

Hogere plafonds in oude herenpandjes worden altijd als erg mooi gevonden. Wanneer je in een nieuwbouwwoning woont, kunnen de afmetingen anders zijn. Plafonds zijn lager, waardoor je anders moet omgaan met de meubelen. Door meer diepte in je huis te creëren kan gebruik worden gemaakt van meubelen met grotere afmetingen. Hierdoor ontstaat hetzelfde effect.

De eettafel in het middelpunt

De eettafel is zo’n beetje het allerbelangrijkste in huis. Je doet er van alles: je eet er je ontbijt, je leest er de krant, tafelt lekker na, speelt er spelletjes en eet er ’s avonds je eten op. Stop de eettafel niet in het verlaten hoekje van de woning, maar stel hem zodat niemand er omheen kan. Kleed de eettafel warm aan, zorg dat er mooie lampen omheen staan.

 

Verwelkom de zon

Wie wordt er nu niet blij van de zon? Iedereen toch? Maak gebruik van grote ramen waar de zon naar binnen kan schijnen. Een zithoek waar de zon vol kan schijnen waar de krant of een boek gelezen kan worden. Daar geniet ieder mens van. Let wel: wanneer de zon te fel wordt, kan je gebruik maken van plissés en duettes. Dan kan je nog lekker genieten van het zithoekje.