Vijf tips: Hoe maak je je nieuwe tuin?

0
562

De tijd om bollen te planten komt er weer aan. Maar voordat het zover is, wil je eigenlijk je tuin op de schop nemen. Een flinke klus, maar op een gegeven moment wil je wat anders. Daarom is het verstandig om dat vóór de vorstperiode op te pakken. Anders kan je je bollen niet meer planten. Dit zou ontzettend zonde zijn natuurlijk.

Hieronder volgen een aantal tips om je tuin grondig aan te pakken.

1. Doe inspiratie op bij tuincentrums.

Wanneer je naar een tuincentrum gaat, kom je een overvloed aan inspiratie tegen. Wellicht kom je leuke dingen tegen die voor jou een musthave voor je tuin zijn.

2. Bekijk andermans tuinen.

Wanneer je met de tuinman praat, en je vraagt of hij specifieke voorbeelden heeft, kan je deze bekijken. Ook hier doe je extra inspiratie op, waardoor jouw tuin een fantastische uitstraling krijgt.

3. Plussen en minnen tegenover elkaar zetten.

Nu je inspiratie hebt opgedaan voor je tuin, kan je plussen en minnen tegenover elkaar zetten. Wat vind je mooi, en wat wil je absoluut niet in je tuin hebben? Afwegingen maken zijn enorm belangrijk.

4. Bepaal de stijl van je tuin.

Nu je de plussen en minnen tegenover elkaar hebt gezet, kan je de stijl van je tuin bepalen. Wordt het een hele drukke, volle tuin met allerlei fleurige planten en bloemen? Of wordt het juist een tuin die je heel strak wilt indelen?

5. Het maken van zithoeken.

Zorg dat je tuin verschillende verrassingen kent. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van diverse zithoekjes in je tuin. Elke keer weer ergens anders zitten. Dat is toch om van te genieten?