Hoe zorg ik voor een duurzaam interieur?

0
590
duurzaam interieur
Zorg voor een duurzaam interieur.

Wie denkt aan duurzaam wonen hoeft zeker niet in te boeten op sfeer! Een sfeervolle woning inrichten kan perfect met duurzame middelen! Heb jij al een plan voor je interieur, maar zoek je nog een manier om dit op een ecologische, verantwoorde én duurzame manier in te richten? Wie denkt buiten de standaard oplossingen kan binnenkort volop gaan genieten van zijn gezellige huis met duurzaam interieur!

Het begrip duurzaam

Duurzaamheid in een interieur kan verschillende betekenissen hebben. Wees creatief in het nadenken over duurzame goederen. Onder duurzaam verstaan we verschillende begrippen:

  • Ecologisch vervaardigd
  • Lange levensduur
  • Lage impact milieu

Winkel tweedehands

Wie houdt van een sfeervolle woning moet karakter toevoegen aan zijn interieur. Items met een verhaal kunnen absoluut sfeer bijbrengen in je woning. Ga op zoek in tweedehandswinkels naar waardevolle spullen en geef ze een tweede leven.

Het kopen van tweedehands goederen is het toppunt van duurzaam wonen. Dankzij het hergebruiken van spullen hoeven er geen nieuwe producten te worden vervaardigd wat de impact op het milieu verkleint. Vaak werken kringwinkels en tweedehandszaken ook met een sociaal oogmerk, wat algemeen bijdraagt aan een duurzame samenleving.

duurzaam interieur
Zorg voor een duurzaam interieur.

Let op labels

Veel innovatieve interieurartikelen bieden duurzame oplossingen voor je interieur. Dankzij veel onderzoek en nieuwe ontwikkelingen kun jij duurzaam wonen en bijdragen aan een schonere natuur. Denk maar aan design verwarmingselementen die zijn vervaardigd uit hergebruikte materialen en lang hitte afgeven met gebruik van weinig energie.

Aan dit soort producten worden labels toegekend. Denk bijvoorbeeld maar aan de labels van duurzame hout zoals FSC of PEFC. Welke duiden op het duurzaam ontginnen van hout met het oog op bosbehoud en duurzaam bosbeheer.

Geen compromissen

Wie dus duurzaam wilt wonen hoeft geen compromissen te sluiten. Een mooie mix van oude hergebruikte interieurartikelen afgewisseld met innovatieve duurzame spullen geven jou een sfeervolle woning. En dankzij deze mix draag jij bij tot een duurzame samenleving!