Het leggen van een Vinyl vloer

0
517

Vinyl wordt tegenwoordig steeds populairder. In steeds meer huizen zie je dit liggen Vinyl wordt ook wel PVC genoemd. Wanneer het gaat om een Vinyl vloer of een PVC vloer dan gaat het dus om dezelfde vloer. Het leggen hiervan kan in sommige gevallen zelf gedaan worden, maar dat is zeker niet altijd het geval.

Waar koop je vinyl vloeren?

Vinyl vloeren kun je op diverse plaatsen kopen. Bij diverse bouwmarkten, maar beter kun je kijken bij speciaalzaken of woningzaken. Zij kunnen beter adviseren en zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. De meeste speciaalzaken hebben ook nog hun eigen vakmensen die de vloeren kunnen leggen. De prijs hoeft daarentegen niet duurder te zijn dan bij een bouwmarkt. Vloerenwinkels kunnen namelijk vaak groter inkopen omdat ze zich puur op vloeren richten. Hierdoor krijgen ze weer prijsafspraken met leveranciers wat gunstig is voor de consument.

Waarom een vinyl vloer?

Vinyl vloeren hebben het voordeel dat ze goed te onderhouden zijn. Vaak zijn ze glad waardoor vuiltjes en vlekken makkelijk te verwijderen zijn. In sommige appartementen mag er geen laminaat liggen, vinyl is dan een prima alternatief. De vinyl vloeren van tegenwoordig lijken steeds meer op echt houten vloeren. Qua prijscategorie ligt het niet ver uit elkaar. Ook vinyl vloeren zijn er in verschillende niveau’s en designs te krijgen.

Vinyl zelf leggen

Wanneer je redelijk rechte ruimtes hebt in je woning kun je het overwegen om vinyl zelf te leggen. Vaak zijn het platen of zeil. Sommige moderne appartementen hebben veel schuine muren. Hier wordt het lastiger om zelf te leggen. Laat je in ieder geval goed adviseren van te voren.