Goed begin 2015 voor de huizenmarkt

0
480

Januari is goed een goede maand geweest voor de huizenmarkt en daarmee is 2015 meteen goed van start gegaan. Het is niet meer zo makkelijk om een hypotheek te krijgen, maar ondanks dat is het toch goed gegaan met de huizenmarkt. Het is een goede maand geweest, blijkt uit de statistieken. In januari zijn er 14.300 huizen verkocht en hebben er 21.000 bezichtigingen plaatsgevonden.

Verstrekking Hypotheken

Banken en hypotheekinstanties hanteren scherpere verstrekkingsnormen. Er worden dus minder snel hypotheken verstrekt of hoge hypotheken verstrekt. Dit had de groeiende huizenmarkt kunnen afremmen, dit is gelukkig niet gelukt. Dit komt onder andere ook door de lagere hypotheekrentes dan voorheen.

Huren of kopen?


Daarentegen zijn de kosten voor huurders weer hoger geworden. Het lijkt er nu op dat voormalige huurders nu eerder kiezen voor een koopwoning. De huizenmarkt trekt aan, het kopen wordt aantrekkelijker. Het huren wordt duurder.

Waar ligt jouw voorkeur?

Voor iedereen is het verschillend om te kiezen voor kopen of huren. Het kopen heeft over het algemeen het voordeel dat je investeert. Een huis huren is een stuk laagdrempeliger. Voor starters kan dit soms een gewenste eerste stap zijn. Het is geheel afhankelijk van jouw situatie wat het advies is om te huren of te kopen.