Ga mee met de laatste trends in verlichting voor 2020!

0
691
Verlichting trends
Verlichting trends

Wanneer je aan het einde van het jaar nog iets aan je interieur wilt veranderen, kijk je het best eerst naar de trends voor het komende jaar, in plaats van trends voor het afgelopen jaar. Een van de grootste woon- en designevenementen ter wereld wordt twee keer per jaar in Parijs georganiseerd. Eind januari en begin september staan tijdens Maisen & Objet de nieuwste collecties van de interieurbranche centraal. Ga je tussen september en januari inkopen doen? Bekijk dan eerst de hoogtepunten van deze beurs om op de hoogte te blijven van de trends van het komende jaar.

Industriële trends

Als ons iets is opgevallen tijdens de meest recente editie van Maison & Objet is het wel dat de industriële trends ook komend jaar doorgezet gaan worden. Deze stijl past zeer goed bij de meeste moderne interieurs en ook voor de verlichting die gepresenteerd werd geldt dat deze zeker te combineren is met andere stijlen. Grote lampen, vaak met veel glas en een open structuur, dat is wat goed scoort. De lichtbron zichtbaar maken is populair. Er wordt gekozen voor een coating die weerspiegelt, een smoke- of amberkleurig-effect geeft. De hanglampen zijn daar bij uitstek geschikt voor. Door veel glas in de lampen te verwerken zorgen fabrikanten ervoor dat er een magische sfeer door het licht ontstaat. Ga je binnenkort online lampen kopen? Kijk dan zeker eens naar deze glazen lampen.

Industriële lamp
Industriële lampen met veel glas zijn erg populair

Duurzaamheid

Naast de esthetische trends zijn er uiteraard ook andere factoren die invloed hebben op de verlichting die in 2020 veel verkocht en dus gekocht gaat worden. Zo werd verkoop van de gloeilamp in 2009 verboden en volgde in 2018 een verbod op de verkoop van de halogeenlamp. Dit heeft te maken met regelgeving die het klimaat moet beschermen tegen de globale opwarming. Voor jou als consument heeft dat gelukkig vooral voordelen. De steeds zuiniger wordende lampen zijn in aanschaf misschien duurder, maar betalen zich binnen enkele jaren weer terug.

Doe online inspiratie op

Het bezoeken van een beurs in Parijs is niet voor iedereen mogelijk. En lezen over wat een ander op de beurs gezien heeft is misschien ook niet zo interessant. Uiteindelijk wil je inspiratie opdoen door het zelf te zien. Gelukkig kun je op het internet meer dan genoeg sites vinden die de mogelijkheid geven om verschillende verlichtingsstijlen te bekijken. Pinterest is bijvoorbeeld een groot platform waar een enkel zoekwoord al snel duizenden ideeën oplevert.