Industrieel wonen! Tips voor industriële verlichting

0
514

Industrieel wonen wordt al jaren steeds populairder. Een industrieel interieur straalt rust, simpliciteit en een warme sfeer uit. Met stevige industriële meubels en enkele fraaie kleuren zet je de juiste toon. Hout, metaal en beton vormen de drie belangrijkste materialen die gebruikt worden in een industriële woning, maar ook glas verdient zeker een plaats in het interieur.

Ook de lampen spelen een grote rol bij het creëren van de authentieke industriële sfeer. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van metaal en glas. In dit blog lees je meer over de mogelijkheden die je hebt om je woning een industriële look te geven door de juiste lampen te gebruiken.

Industriële hanglampen

Bij een industriële lamp denken wij eigenlijk meteen aan een hanglamp. De hangende industriële lampen variëren van simpel tot complex en van subtiel tot zeer opvallend. Het voordeel hiervan is dat je altijd wel een lamp kunt vinden die past bij de industriële sfeer die je wilt opbouwen. Industrieel is geen vastgelegd begrip, hoe je jouw interieur precies inricht is dus helemaal aan jou. Industriële hanglampen zijn te herkennen aan de redelijk no-nonsense opmaak. De meest opvallende lampen zijn vooral zo opvallend door de grootte en de bouten en moeren die extra opvallen. Wil je liever iets dat minder opvalt? Hangende lichtbronnen aan een snoer doen het vaak ook goed.

Vloerlampen

Niet alleen de hanglamp is heel populair in een industriële woning, ook de vloerlamp doet het goed. Ook hierbij is de variatie enorm. Er zijn vrij grote lampen te vinden, met een driepoot die ook best wel wat ruimte inneemt. Aan de andere kant zijn er ook hele smalle ontwerpen, met enkele lichtbronnen die in een metaal frame verwerkt zijn. Zo vind je dus altijd industriële verlichting die bij jou past. Door de verschillende soorten lampen met elkaar te mixen ontstaat een aantrekkelijk samenspel van verlichting, dat niet alleen in donkere, maar ook in lichte omstandigheden goed werkt.

Doe online inspiratie op

Ben je van plan om jouw woning te voorzien van industriële lampen, maar weet je nog niet goed welke lampen geschikt zijn en hoe je deze in het interieur kunt plaatsen? Doe dan online inspiratie op. Er zijn veel voorbeelden te vinden, waarmee je aan de slag kunt. Bedenk welke aspecten je mooi vindt en geef er een draai aan om jouw interieur uniek te houden. Veel succes met het kiezen van nieuwe lampen voor je industriële woning.