Een woonverzekering afsluiten? 5 tips

0
592
woonverzekering

Een woonverzekering is zonder twijfel één van de belangrijkste verzekeringen die je afsluit. Je wil er immers voor zorgen dat je dierbaarste bezittingen goed verzekerd zijn. Het aanbod aan woonverzekeringen is echter immens. De juiste keuze maken is niet altijd even gemakkelijk. Om je bij te staan in het kiezen van de juiste woonverzekering, geven we alvast vijf tips.

Waardebepaling

Zorg voor een correcte bepaling van de waarde. Op die manier ben je er zeker van dat je bij schade kan rekenen op een relevante schadevergoeding. Je verzekeraar kan je hierin bijstaan door het invullen van de inboedelwaardemeter. Let hierbij ook op de waarde van de opstal. Deze laatste bepaald het bedrag dat nodig geacht wordt om je woning bij schade te herbouwen.

Combineren

Het kan aangewezen zijn om je inboedel- en opstapelverzekering in één pakket te nemen. Het is niet alleen vaak voordeliger, maar ook handiger wanneer je maar één maatschappij moet contacteren. Wanneer je ook andere verzekeringen bij diezelfde maatschappij neemt loopt de korting vaak nog op.

woonverzekering afsluiten

Eigen risico

Bedenk van tevoren het belang van de waarde van het eigen risico. Een hoog eigen risico resulteert in een lagere polis. Uiteraard moet je bij schade wel een groter aandeel zelf betalen. Hou je het eigen risico liefst zo klein mogelijk, dan zal je polis natuurlijk net iets meer kosten.

Aanvullende verzekeringen

Stel jezelf de vraag of je nood hebt aan bijkomende verzekeringen. Denk hierbij aan een extra glasverzekering of een kostbaarhedenverzekering. Ga voor jezelf na of er bepaalde aspecten zijn die je extra verzekerd wil en welke aanvullende verzekering hiervoor het best geschikt is.

Vergelijken

Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt, is het aanbod eindeloos. De verschillende maatschappijen hanteren echter andere tarieven en voorwaarden. Onze laatste tip is daarom misschien wel de belangrijkste. Vergelijk woonverzekeringen goed voor je ze gaat afsluiten. Hierdoor kan immers je heel wat geld besparen.