Een moderne woning: 4 interieurtips!

0
1175
Strakke, rechte lijnen kenmerken de moderne woning

Of je nu in een klassieke woning, pas gebouwd appartement of standaard tussenwoning woont: wanneer je je interieur moderner wil maken hoeft dat niet per se te betekenen dat je ook in een modern huis woont. De redenen om te kiezen voor een moderne inrichting en daardoor een moderne woning zijn erg divers. In ieder geven we je in dit blog al vier praktische interieurtips waar jij iets aan hebt. Lees hier meer over de mogelijkheden!

Tip 1: Strakke vormen kenmerken de moderne woning

Een moderne inrichting heeft niet veel nodig. Maar, hierin moeten we wel zeggen dat ook dit erg afhankelijk is van het soort woning. Dat komt ook omdat veel moderne meubels strakke lijnen hebben: rechthoekige vormen, vierkanten of eenvoudige cirkels doen het goed. Pas in ieder geval wel op dat je je woning niet volzet met woonaccessoires zoals kandelaars, beeldjes, boeken of allerlei prullaria. Een modern interieur gedijt bij strakke vlakken, gadgets en andere slimme (technische) toepassingen en opgeruimde ruimtes.

Tip 2: Kleur is terug!

Kleuren klassiek? Welnee! Een woning vol kleur kan juist ook erg modern zijn. Steeds vaker zien we dan ook geschilderde wanden in een mooie groene, lichtblauwe of zalmroze kleur. Ook kleuren in meubels zijn vaak erg verrassend tegenwoordig en maken van je woning een modern geheel. Tel daarbij de talloze woonaccessoires in hippe kleuren als roze, goud of oranje bij op en je hebt een vrolijke ruimte in je huis gecreëerd. Let met kleuren altijd wel op dat het niet een té gekke bende wordt. Ook kleuren als oranje en blauw of groen en rood gaan niet zo mooi samen.

Moderne inrichting in een moderne woning

Tip 3: Geef metaal een kans

Metaal doet het erg goed in een modern interieur. Zeker in combinatie met andere natuurlijke materialen zoals leer en stoffen als suède of fluweel. Wat je tegenwoordig vaak terugziet zijn mat zwarte onderdelen (poten, handvatten, grepen of dragers) van metaal. De combinatie van strakke, zwarte lijnen in ijzer of aluminium geeft je meubelstuk en inrichting een gestroomlijnd uiterlijk. Wees niet bang dat het metaal te snel koud of kil zal aanvoelen.

Tip 4: Woonaccessoires met een tweede leven

Retro wordt door de jaren heen altijd als ‘modern’ beschouwd. Wel vreemd, want wat retro modern maakt is vaak een klassiek beeld. Anderzijds zie je dat tegenwoordig het gebruik en toepassen van tweedehands spulletjes in het interieur steeds populairder wordt. Niet alleen goed voor het milieu (je gooit niets weg), maar dat oude krukje opknappen met moderne, eigentijdse kleuren is ook hartstikke hip! Zo zijn er natuurlijk nog veel meer meubelstukken of voorwerpen die, met een beetje schilder- of opknapwerk, weer zo goed als nieuw lijken en erg modern ogen.

Meer over wonen

Ben je benieuwd naar meer tips, adviezen voor de styling van je woning of wil je je gewoon laten inspireren? Bekijk onze website voor meer informatie en tips! Woningfacts zet graag voor jou alle laatste trends en woonfeitjes op een rijtje. Ook geven we je graag antwoord op actuele kwesties en of vragen.