De Taxus: een aanwinst voor je tuin

0
1636

Een Taxus is een ware aanwinst voor je tuin. De Taxus is een bekende plant in veel tuinen in Nederland. Vooral in nieuwbouwwijken of wanneer mensen een nieuwe tuin aanleggen wordt vaak gekozen voor de Taxus. Met de Taxus is goed een natuurlijke afscheidingen te maken tussen tuin en terras of een dichte schutting.

De Taxus heeft al positieve eigenschap dat deze plant zeer dicht begroeid is en daarmee veel privacy kan bieden. Ook is het een echte sfeer maker in de tuin en kan je daarmee hoeken in jouw tuin creëren die warmte uitstralen en planten die voor de haag staan extra mooi worden.

 

 

Een Taxus als Eye catcher of haag

 

Een Taxus wordt vaak als een haag gekocht maar hij bezit ook eigenschappen die er voor kunnen zorgen dat je een ware Eye catcher hebt in je tuin. Zoals hieronder.

 

Taxus

 

Je hebt 3 soorten bekende Taxus planten. De normale Taxus, ook wel de Taxus baccata is zeer geschikt als haagplant. Hij is donkergroen, zeer dichtbegroeid, groeit ca. 30 cm per jaar en is groen in de winter. Daarnaast is hij goed te snoeien in allerlei ronde en rechte vormen.

 

Taxus fastigiata

 

De Taxus fastigiata is een Taxus die meer smal en hoog is. Deze Taxus kan prima als solitair worden geplant in de tuin. Vaak staan 2 of 3 van deze planten zeer goed bij elkaar en kan je er een kegel van maken. De Taxus fastigiata is smal en hoog. Een echter strakke haag kan er daarom niet mee snoeien. Voor een strakke haag heb je meer takken nodig die horizontaal groeien, waarmee je een echt strak effect kunt creëren.

 

Taxus 1

 

Taxus media Hillii

 

Ben je opzoek naar een Taxus die nog compacter is dan de Taxus baccata dan is de Taxus media Hillii een goede optie. Deze plant is compacter en dit is de mannelijke variant van de media Hicksii. Aan deze Taxus komen geen besjes. Voor het aanplanten van een haag kan je deze plant gebruiken tot een hoogte van ca. 180 cm. Daarboven bestaat de kans dat de top een beetje uit elkaar waait.