De mooiste loungestoelen

0
1025
De mooiste loungestoelen

Chillen en loungen

Tegenwoordig zeggen we niet meer dat we ontspannen gaan zitten, we gaan lekker chillen of loungen. Het loungen ontstond in het New-Yorkse uitgaansleven en is niets meer of minder dan uitgezakt en ontspannen in een loungestoel of op een loungebank zitten. Loungebanken zijn eigenlijk meer bedoeld om half op te liggen. Het zogenaamde bankhangen eigenlijk. Fijn chillen of loungen in je favoriete bar of kroeg, met links een lekker drankje en rechts een pittig hapje. In vakantieoorden zie je steeds meer bar’s, waar een terras is aangelegd met loungebanken. De populariteit om op deze manier te ontspannen, neemt zienderogen toe.

Thuis loungen

Elk interieur zou eigenlijk voorzien moeten zijn van een relaxzetel. Na je werk even heerlijk ontspannen en de dag aan je voorbij laten gaan. Een loungestoel hoort er eigenlijk helemaal bij. Rust en ontspanning heeft elk mens nodig. Afspraken, werk, kinderen, verplichtingen kunnen elk mens stress bezorgen. Ontspanning geeft weer lucht en rust in je hoofd. Het kost mensen heel vaak moeite om rustmomenten in te lassen of aan het einde van een drukke dag ontspannen te gaan zitten. We moeten met z’n allen ook zoveel. Schaf een mooie loungestoel aan en je zult zien, dat je met wat ervaring, graag in zo’n stoel gaat relaxen.

De mooiste loungestoelen
Een loungestoel staat mooi en is daarnaast erg comfortabel

Waar op letten bij aankoop

De mooiste loungestoelen, kun je met één klik op de knop op verschillende websites voor meubels vinden. Loop ook eens een life-winkel binnen om inspiratie op te doen en eens even in een loungestoel te gaan zitten. Relaxfateuils zijn er in allerlei vormen. Van modern tot klassiek. Voor de oudere mens zijn er de zogenaamde sta-op stoelen. Er zijn een aantal zaken waar op gelet moet worden bij de aankoop van een loungestoel. De voeten mogen bijvoorbeeld niet bungelen als je helemaal tegen de rugleuning aanzit. De beide voeten moet plat op de grond worden gezet. Dit geeft steun aan het lichaam. De zitting mag niet te lang zijn. Anders gaat dit in de knieholten knellen. Slecht voor de doorbloeding en geeft juist een gespannen gevoel. De stoel moet gewoon lekker zitten, in het budget passen en je moet hem mooi vinden. Er zijn een heleboel stoelen die goed zitten maar totaal niet bij je interieur passen.

Elektrische bediening

Voor de oudere mens zijn de stoelen met elektrische bediening een uitkomst. Een echte relaxstoel, omdat deze helemaal in de ligstand kan worden gebracht. Ook is het fijn om de stoel ver naar voren te manoeuvreren zodat je met een kleine beweging kunt opstaan.

In de tuin loungen

Het loungen in de tuin gebeurt tegenwoordig op een loungeset. Dit zijn kunststof banken en stoelen met losse kussens. De loungeset is weerbestendig en kan zelfs in de winter buiten blijven staan. De verwarmde veranda met een loungeset is helemaal hip tegenwoordig. Je creëert als het ware een tweede huiskamer buiten, die voorzien is van de mooiste loungestoelen en verwarming in de vorm van een open vuurtje. Heerlijk om op een winteravond onder het genot van een drankje de hele avond te chillen.