Bloemen in de tuin

0
577

Het is voorjaar! Tijd om de buitenboel weer op orde te brengen. En met een beetje kleur in de tuin of op het balkon wordt het natuurlijk meteen een stuk gezelliger – ook als je op een druilerige lentedag niet buiten kunt zitten. Bloemen zoals tulpen, narcissen, hyacinten en violen zijn echte voorjaarsbloemen die heel veel kleur brengen in de tuin.

Bloembak
Wil je liever geen bollen planten en rooien ieder jaar? Kies dan voor een plantenbak die je tijdens de wintermaanden in de schuur kan zetten of naar binnen kan halen. Zelf bloemen zaaien of bloembollen planten heeft als voordeel dat je langere tijd van dezelfde bloemen kunt genieten. Ook is een bloembak prettig in gebruik wanneer je al bloeiende plantjes in de tuin wilt zetten. Zo bescherm je ze namelijk tegen mogelijke nachtvorst.

Altijd vrolijk
Om veel kleur in de tuin of op het balkon aan te brengen kies je nu voor viooltjes, vlijtige liesjes of hanggeraniums. Deze zijn namelijk in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Neem een grote plantenbak of plant ze direct in de vochtige aarde voor een kleurrijk effect. Hanggeraniums zijn vooral geschikt om aan de balustrade van je balkon te hangen. Daar krijgt je huis meteen een Frans of Spaans tintje van!