5 feiten over behang

0
836

Veel particuliere woningbezitters kiezen voor behang op hun muren, bijvoorbeeld als alternatief voor muurverf of stucwerk. Behang wordt in verschillende soorten aangeboden, zodat je altijd een type behang zal vinden wat aansluit bij de stijl van je woning. Wil je bijvoorbeeld een erg druk soort behang, of geef je de voorkeur aan een iets minder drukke stijl? In dit artikel geven we je vijf leuke feiten over behang, waar je rekening mee kunt houden tijdens het behangen.

Feit 1: zorg voor voldoende overschot bij patronen

Wanneer je kiest voor behang met een bepaald patroontje, dan is het sterk aan te raden om iets meer behang te nemen. Zo voorkom je dat je het patroon aan het einde van de muur niet meer in elkaar over kan laten lopen.

Feit 2: kies behang wat bij je interieur past

Het klinkt simpel, toch is dat het vaak niet: behang vinden wat aansluit bij de rest van je interieur. Kies je voor een strak type behang in een moderne woning, of ga je toch voor het patroontje bij een klassiekere stijl inrichting?

Feit 3: zorg voor een egale ondergrond

Om het behang zo mooi mogelijk tegen de muur aan te kunnen plakken, is het essentieel dat je de ondergrond eerst volledig egaliseert. Zorg ervoor dat er geen naden, kleine uitstulpinkjes, etc. zichtbaar zijn voordat je aan de slag gaat.

Feit 4: kies voor vliesbehang als je gaat verven

Wil je de muur voorzien van een verflaag in de toekomst? Kies dan voor vliesbehang als ondergrond! Met vliesbehang heb je een perfecte onderlaag om de verf goed te laten hechten.

Feit 5: vul gaten en kieren op

Wanneer er gaten of kieren in de muur zitten, dan is het belangrijk dat je deze eerst opvult voordat je het behang op de muur plakt. Plak het behang nooit over deze gaten, dat geeft vaak een minder fraai resultaat.