3 alternatieven voor de klassiek lamp op je nachtkastje

0
3330

Stel dat we 100 willekeurig gekozen woningen binnengaan. Dan is de kans groot dat in de meerderheid van de slaapkamers een tafellamp op het nachtkastje staat. Waarom? Omdat dit een ‘gewoonte’ is. We vinden het vanzelfsprekend dat er een tafellamp naast het bed staat.

Nochtans zijn er een heleboel alternatieven. Hier vind je alvast wat inspiratie:

Hanglampen

Plaatsgebrek op je nachtkastje? Vervang die tafellampen dan door hanglampen. Zo blijft je nachtkastje vrij voor andere spullen, zoals een radiowekker, een plantje, enkele boeken, een glaasje water, enz. Bovendien zien hanglampen naast het bed er erg stijlvol uit. Het nadeel? Deze lampen zijn moeilijk te implementeren in bestaande woningen, althans als je niet te veel rotzooi wil maken.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 08.27.12

Foto bron: https://www.dmlights.nl/photogallery/detail/970911/ocean_two_residence

Indirecte verlichting

Er is niets zo frustrerend als ’s nachts wakker worden om te gaan plassen en verblind worden door de verlichting. Daarom is indirecte verlichting een goed alternatief voor tafellampen. Dit diffuse licht zorgt voor een aangename gloed die praktisch en stijlvol is. Indirecte verlichting kan op verschillende manieren toegepast worden, bijvoorbeeld achter het hoofdbord, in het plafond, onder het bed, enz.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 08.28.33

Foto bron: http://www.freshpalace.com/2012/12/19/minimalist-interior-renovation-in-tuscany-by-victor-vasilev

Wandlampen

Hou je ervan om nog wat te lezen voor het slapengaan? Dan is het de moeite waard om wandlampen boven het bed te hangen. Vooral verstelbare wandlampen zijn handig, omdat je ze makkelijk kan richten naar de plaats waar je licht nodig hebt. Net zoals bij alle andere modellen is er een overvloed aan keuze, gaande van moderne designs tot eigentijdse ontwerpen. Er is dus gegarandeerd een passende wandlamp voor jouw slaapkamer te vinden.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 08.29.30

Foto bron: https://www.dmlights.nl/photogallery/detail/971896/a_contemporary_taste