Zwembad bij je huis

0
550

Een eigen zwembad bij je huis is voor de meesten nogal een investering. Hier wil je natuurlijk het hele jaar van profiteren en niet slechts in de zomermaanden. In dit artikel vertellen we je hoe je van je eigen zwembad het hele jaar door een aangename plek maakt.

Een zwembad is in de zomer ideaal om even lekker af te koelen. Buiten dit seizoen willen we ons er juist lekker in kunnen opwarmen. Hiervoor dien je het zwemwater van je zwembad op een aangename temperatuur te houden. Hoe? Dat lees je hieronder.

zwembadoverkapping
Om het zwemwater op aangename temperatuur te houden kun je ervoor kiezen om een zwembadoverkapping te plaatsen. De buitentemperatuur heeft dan minimale invloed op de temperatuur van het zwemwater. Naast de reducering van warmteverlies, biedt een zwembadoverkapping meer voordeel. Zo blijft het zwemwater een stuk schoner. Door het onstuimige najaarsweer willen er nog wel eens bladeren, zand, takjes, etc. in je zwembad terecht komen. Met een overkapping ga je dit tegen.

Aangezien er in de productie van zwembadoverkappingen veel aandacht uitgaat naar het rijsysteem en de verdeling van de segmenten, kan de overkapping netjes opzij geschoven worden als de zomer weer aanbreekt.

Om de temperatuur onder je overkapping extra aangenaam te houden, kun je er enkele terrasverwarmers onder plaatsen. Terrasverwarmers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in zeer smalle heatstrips die onder je overkapping minimale ruimte innemen.

Zwembadverwarming
Er zijn meerdere manieren om het zwemwater op aangename temperatuur te houden. Zo kun je het zwemwater ook direct verwarmen met bijvoorbeeld elektrische zwembadverwarming. Een elektrische zwembadverwarmingsinstallatie is vooral van toepassing bij kleinere zwembaden. Dit scheelt zowel tijd als geld. Heb je een groter zwembad bij je huis? Dan is een warmtepomp een gunstigere optie. Deze verlaagt uw verwarmingskosten namelijk met tachtig procent; een stuk zuinigere optie dus. Het is zelfs mogelijk om je zwemwater te verwarmen met zonne-energie. Wil je meer informatie voor een warm zwembad? Klik dan hier.