Zolder ombouwen tot thuiskantoor

0
1153
zolder ombouwen tot kantoor

In deze tijd is het heel gebruikelijk voor mensen om thuis te werken. Ook ligt het in de verwachting van de toekomst dat thuiswerken steeds normaler wordt. Het is dan wel belangrijk om een goede plek in huis te creƫren waar je rustig kunt thuiswerken. De zolder is hiervoor bijvoorbeeld een prima plek. We gaan dan ook een kijkje nemen bij het maken van een echt thuiskantoor en tips geven hoe je dit het beste kan aanpakken.

Je zolder ombouwen tot thuiskantoor, hoe pak je dat aan?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je voldoende concentratie kunt opbrengen op de plek waar je aan het werk wil gaan. De zolder is vaak afgeschermd van de rest van het huis en daarom ook prima geschikt. De woonkamer of slaapkamer gebruiken als kantoor is niet aan te raden. Dat komt omdat je deze ruimtes ook juist gebruikt ter ontspanning en wanneer je stress ervaart in het werk, kan het zijn dat je deze stress houdt wanneer je juist wil ontspannen in een van deze kamers. Kies dus een kamer zoals de zolder waar je niet herinnerd wordt aan ontspanning, maar die je juist alleen gebruikt voor het werk.

zolder tot kantoor

Welke materialen moet ik gebruiken?

Allereerst is het handig om de ruimte rustig te houden. hoe rustiger de ruimte is, hoe beter iemand zich kan concentreren. Plaats vooral geen tv of andere afleiding in de ruimte, maar hou het juist simpel. In wezen is meestal het enige wat je nodig hebt een bureau en een bureaustoel. Mocht je meer inspiratie nodig hebben voor bijvoorbeeld bureaustoelen of bureaus dan kun je altijd online wooninspiratie opdoen via een woonwebsite of een online magazine. Mocht er nou gebruik worden gemaakt van de zolder door bijvoorbeeld het ophangen van de was dan is het wellicht nog handig om een afscheiding te plaatsen. Ook dit zorgt ervoor dat je minder afgeleid raakt.

Tot slot

Een kantoor in eigen huis is prima mogelijk, maar het is wel belangrijk dat dit gescheiden wordt van een plek waar ontspanning plaatsvindt. Zorg dus voor voldoende ruimte tussen beide plekken en maak de werkplek ook vooral niet te druk, maar hou deze rustig en minimalistisch. Hierdoor kun je je het beste concentreren.