Welke type interieurs zijn er?

0
488

Een interieur is een uiterlijk van een bepaalde ruimte. Er zijn verschillende ruimtes die voorzien zijn van een interieur.

Het interieur van een huis

Elk bewoond huis heeft een eigen interieur. Er zijn veel voorwerpen die te maken hebben met dit interieur. Denk maar aan de meubels die in jouw huis staan. Je bank, tafels, stoelen maken allemaal deel uit van het interieur dat in je huis staat. Het interieur van een huis of gebouw is in bijna elk geval wel zelf bepaald door de eigenaar van het huis.

Het interieur van een voertuig

Ook voertuigen zijn voorzien van een eigen interieur. Een interieur van een voertuig is echter wat anders dan in een huis. Alsnog heeft het wel veel met elkaar gemeen. Een auto heeft namelijk ook gewoon stoelen die deel uitmaken van het interieur. Maar er hangen bijvoorbeeld geen schilderijen en er staan ook geen tafels in een auto.

Verandering door de jaren heen

De geschiedenis van interieurs is natuurlijk al eeuwen oud. Het verschil van vroeger en nu is echter wel heel duidelijk. Objecten zoals tafels en stoelen waren vroeger bijna alleen maar van hout. Nu is het meubilair ook van andere fijnere stoffen gemaakt en het is veel beter afgewerkt.