Welke kinderkamer past bij jou?

0
495

Een kinderkamer kan voor een kind een heel belangrijke ruimte in de woning zijn. Hier kan jouw zoon of dochter zich even terugtrekken wanneer hij of zij moe is of gewoon even lekker alleen wil zijn. Het is daarom fijn als een kind ook zelf mag meedenken bij de inrichting van de kinderkamer. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Babykamer

Een babykamer wordt volledig ingericht door de aanstaande ouders. Jullie kunnen heerlijk zelf los gaan om van alles te bedenken waarmee jullie een droomkamer voor jullie kindje kunnen realiseren. Zeker als je al weet wat het geslacht van jullie baby is, kun je echt kiezen voor een uitgesproken jongenskleur of juist echt een meidenkleur.

Kinderkamer kleuter

Vanaf een jaar of 3, 4 kunnen kinderen al prima zelf meedenken over de uitstraling van hun kamer. Misschien is jouw zoon wel helemaal fan van voetbal. Je doet hem dan vast en zeker een groot plezier met bijvoorbeeld voetbalbehang. Het is leuk om de hele kamer dan in dit thema in te richten. Een meisje wil misschien liever een rose kamer of een kamer met vlinders of bloemetjes. Er is keus genoeg.

Tienerkamer

Wanneer kinderen een jaar of tien zijn, krijgen ze steeds meer een eigen smaak en mening. Dan is het leuk om je zoon of dochter een grote stem te geven in de inrichting van de kamer. Waarschijnlijk kunnen ze op deze leeftijd ook al voor een groot gedeelte helpen met het realiseren van de kamer.