Wat zijn ladegeleiders?

0
1947

Ladegeleiders zijn bedoeld om laden te geleiden en vast te houden zodat laden niet zomaar uit hun voegen storten. Ladegeleiders zijn er in vele soorten en maten, variƫrend van ladegeleiders die laden kunnen dragen van maximaal dertig kilo tot meer dan honderd kilo. Ook variƫren de prijzen nogal. Een simpele lade rail kost bijvoorbeeld 4,95 euro terwijl er ook ladegeleiders zijn van 50 euro. Deze is veertig centimeter lang, kan tot dertig kilo hebben en is uittrekbaar. Maar er zijn ook lade rails die vijvenveertig kilo kunnen hebben voor maar 27 euro. Voor de industrie zijn zelfs ladegeleiders beschikbaar die 3,5 meter lang zijn. Zoals u leest: er is van alles mogelijk qua afmetingen.

 

Soorten ladegeleiders

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten ladegeleiders: rolgeleiders en kogelgeleiders. Het prijs verschil daartussen scheelt 10 euro: een rolgeleider kost 5 euro en een kogelgeleider kost 16 euro. Maar een kogelgeleider zorgt voor meer precisie bij het lade geleiden dan een rolgeleider. Uiteraard komt dit in de prijs terug, voor een betere kwaliteit ladegeleider betaal je nu eenmaal meer maar op de lange termijn is dit wellicht een zinvolle investering.

 

Aanbieders van ladegeleiders

Er zijn heel veel aanbieders: van de bouwmarkten Gamma, Karwei en Praxis tot Ikea en Haxo. Ironware is eveneens een belangrijke aanbieder van lade rails. Blum geeft zelfs de mogelijkheid dat de ladegeleiders thuis op maat worden gemaakt. Schreuder en Co heeft een heel groot aanbod, van thuis tot fabriek. Kortom: Genoeg keuze uit ladegeleiders! U gaat ze ook zeker nodig hebben, de lades zullen toch echt goed open en goed dicht moeten zonder dat dit schade aan uw kast oplevert.