Waarom zou je voor een vloer van laminaat kiezen?

0
545

Mooi wonen staat bij velen hoog op het verlanglijstje. Maar er veel geld voor over hebben is een ander verhaal. Met een laminaatvloer heb je een mooie vloer die niet te duur is en ook nog eens fijn in het onderhoud is. De gelaagde vloerdelen van laminaat hebben een efficiënte opbouw. De bovenste laag is van stoot- en kras vast materiaal. Het is bestand tegen de invloed van vocht en UV licht. De vloer ligt jarenlang zonder dat hij verkleurt of slijt.

De tweede laag is in feite een print die door de bovenste laag heen schijnt. Zo bepaalt hij de uitstraling van de planken. Een derde laag bestaat uit MDF wat de vloer sterk en stabiel maakt. De onderste laag is vochtwerend en voorkomt het kromtrekken van de vloerdelen. Al deze eigenschappen maken zich waar, indien de vloer vakkundig is gelegd. Alle eisen die je stelt aan een vloer komen hier samen.

Hoe mooi wil je het hebben?

Hoe mooi de meubels waarmee je je huis hebt ingericht ook zijn, zonder een mooie vloer komen ze niet tot hun recht. Je wilt een eigen sfeer creëren en intussen let je ook nog op het gebruik van de vloer. Kies je eigen stijl. Met laminaat heb je zoveel mogelijkheden dat jouw vloer ertussen zit. Of durf je het aan om een nieuwe gewaagde combinatie te maken? Mix en match een kleur, dessin, structuur en paneelafmeting, en een originele eigentijdse vloer is geboren. Met laminaat kan het allemaal.

Moeiteloos schoon

Niemand zit te wachten op eindeloos je huis schoonmaken. Laminaatvloeren zijn fijn in gebruik. Het losse vuil veeg of stofzuig je gemakkelijk weg. Door de harde en gladde toplaag hecht vuil zich niet gemakkelijk aan de planken. Even dweilen met een vochtige doek is genoeg voor de wekelijkse poetsbeurt. Toevoegen van schoonmaakmiddel is overbodig. De vloer is super hygiënisch en voorkomt allergieën. Voor groot onderhoud op lange termijn zijn er speciale reinigingsmiddelen in de handel. Schoonmaken van een laminaatvloer? Een kind doet de was.

Doe-het-zelf, of niet?                                                                                                                                                              

Zonder het gevoel te hebben dat je een grote verbouwing begint, heb je met een laminaatvloer snel een groots effect. De vloer kun je zelf leggen. Schaf de goede materialen aan, haal goed gereedschap in huis en de klus kan beginnen. Begin met een passende ondervloer. Die egaliseert als het ware de onderliggende vloer. Daarop kun je eventueel de laminaatvloer “zwevend” monteren.

Zo bereik je het optimale akoestische en thermische effect. De leverancier heeft uitgebreide leginstructies en filmpjes ter voorbereiding. Kom je er niet uit dan heeft de winkel meestal het vangnet van een vakman die de vloer voor je komt leggen. Werk alles netjes af met bijpassende plinten, afwerkprofielen en buismanchetten voor een perfecte finishing touche.

Bron: https://www.cavallo-floors.nl