Verplaatsbare muren

0
2064
Verplaatsbare muren
Verplaatsbare muren

Verplaatsbare muren in huis maken het mogelijk op elke situatie te anticiperen

Compact wonen

Groot en mooi wonen is voor veel mensen een wens. Het probleem is echter bij een groot huis dat grote ruimtes moeilijk in te delen zijn. Vaak voelt een kleinere ruimte toch knusser aan. Er bestaat een oplossing voor de herindeling van die grote ruimtes. Wanneer je een grote plek in de woonkamer kleiner wil maken, kan je een verplaatsbare muur plaatsen. Zo kan je ook knusser en kleiner gaan wonen. Een eetkamer die samenloopt in een salonruimte, kan je even goed afscheiden door tussen beiden een mobiele wand te bevestigen.

Ook is best denkbaar om verplaatsbare wanden te plaatsen wanneer je samenwoont in een appartement. Het kan zo zijn dat je partner wil gaan slapen terwijl jij nog liever even televisie wilt kijken. Een beweegbare muur is dan de oplossing! Zo kan jij rustig verder kijken, wanneer je geliefde al in dromenland ligt zonder afleiding.

Feestjes geven is op deze manier zeer gemakkelijk. Je schuift de mobiele wand weg en de balzaal is klaar om lekker bij te kletsen en te dansen. Het lijkt wel een beetje toveren. De dag nadien kan je zelfs de rommel van je uitgelopen party camoufleren door de wand weer terug te plaatsen. Als dan familie op bezoek komt, is alles netjes in orde, alleen jij weet wat er achter de wand ligt verstopt. De wanden kunnen daarnaast ook veel geluid isoleren.

Verplaatsbare muren
Verplaatsbare muren worden veel gebruikt in een modern interieur

Soorten beweegbare scheidingsmuren

Kleur en accenten kunnen we verplaatsbare wanden een boost aan je interieur geven. De muur wat opleuken met behangpapier en felle prints geeft ook al een heel andere kijk op je interieur. Het is ook mogelijk dat je een schilderij aan deze verplaatsbare muur hangt. Zo komt de muur en de kunst tot zijn recht. De tussenstukken die je kan verschuiven kunnen evengoed van doorschijnend glas zijn. Misschien is dit minder leuk, maar in een loft oogt dit mooi en luxueus. Een speelse fotowand maken is ook nog een optie. Laat je fantasie de vrije loop en wees vindingrijk. Hierbij denken we aan kinderen die in de toekomst wel eens misbruik van de muur zouden kunnen maken. Al is het maar verstoppertje spelen, wanneer het hen uitkomt, of wanneer kinderen ruzie hebben dat ze hen even afzonderen en achteraf weer met elkaar bijleggen. Het kan allemaal. Waar deze wanden allemaal niet goed voor zijn. Ze krijgen een dubbele betekenis.