Raamkozijn vervangen

0
557

Een raamkozijn kun je zien als een lijstwerk dat om de ramen van een woning zit. Bij een mooie woning hoort ook een mooi raamkozijn. Het komt er op neer dat je een raamkozijn goed onderhoudt. Bij oudere huizen zijn de raamkozijnen versleten of de verf is afgebladerd. Dan wordt het tijd om het raamkozijn te vernieuwen.

Raamkozijn verwijderen.
Je gaat eerst kijken hoe het raamkozijn is gemonteerd. Bij het raamkozijn verwijderen kun je een breekijzer gebruiken. Je hebt ook pleisterwerk. Dat zit om het raamkozijn. Hier kan je een hamer en beitel gebruiken. Vaak is het zo dat het raamkozijn is vastgeschroefd.

Raamkozijn plaatsen.
Bij het vervangen van een nieuw raamkozijn gebruik je een waterpas. Is het raamkozijn waterpas dan kun je beginnen met een nieuw raamkozijn. Als het oude raamkozijn is verwijderd, kun je het nieuwe raamkozijn plaatsen. Je hebt houten plaatjes om het raamkozijn te stellen. Met de waterpas kijk je of alles waterpas is. Nu kun je het raamkozijn monteren. Hiervoor gebruik je ankers of pluggen. De vraag is, moet je ankers of pluggen gebruiken. Dit kan je vragen aan de leverancier. Als het raamkozijn is bevestigd kun je het afkitten. Zo wordt het goed afgesloten tussen kozijn en muur.