Overkapping in de tuin

0
625

Een overkapping in de tuin is iets wat iedereen wel wenst. Het biedt schaduw en bescherming tegen het weer. Zoals bijvoorbeeld regen, maar ook voor de zon. Onder een overkapping kan gemakkelijk gedineerd worden of gezellig genieten met familie en vrienden. Een overkapping biedt veel sfeer aan je tuin waardoor het maximaal genieten is. Er zijn veel overkappingen en mogelijkheden om in je tuin te plaatsen. Bedenk waarvoor je een overkapping zou willen? Om tuinmeubelen onder te plaatsen? Of misschien wel een vijver?

Waarom een overkapping?

Het grootste voordeel van een overkapping is dat je de leefruimte binnen je huis kunt vergroten. Je zou het kunnen zien als een stuk aanbouw voor je huis, echter is het niet helemaal afgesloten. Dit betekent wel dat je nu langer van je tuin kunt genieten. Zeker als het even wat minder weer is, zit je toch droog. Je kunt er zoals gezegd een verlengde woonruimte van maken. Plaats een mooie eettafel of loungeset buiten waardoor je het gevoel van binnen ook buiten kunt creƫren. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat de kleuren en de inrichting van je huis worden doorgetrokken naar de overkapping.

Daarnaast is een ander groot voordeel dat je tuinmeubelen die je normaal gesproken in de winter zou opbergen, nu gewoon kunnen blijven staan. Ze blijven droog en zullen niet gaan rotten of verkleuren. Hierdoor kun je het gehele jaar door buiten in je tuin genieten en relaxen als het eventjes goed weer is.

Soorten en materialen

Er zijn veel verschillende soorten materialen en afmetingen voor je overkapping. Vaak wordt er gebruik gemaakt van hout, aluminium of kunststof. Het is wel noodzakelijk dat de overkapping ergens tegenaan wordt geplaatst. Bijvoorbeeld direct tegen je huis aan, of tegen de schutting of een andere muur in je tuin. Ook zijn er veel mogelijkheden qua dak. Zo heb je een doorzichtig dak, maar kun je ook voor een gesloten dak kiezen. Volop mogelijkheden dus om jouw ideale overkapping te maken!