Maak je huis uniek met de juiste deur.

0
479

De keuze van je ramen en deuren bij je verbouwingen is heel belangrijk.Dit bepaalt immers de volledige stijl van je huis. Je kan kiezen voor kunststof voor een degelijke houtsoort, elk met zijn voor- en nadelen.

Wat is belangrijk in de keuze van je deuren?

De stijl die je wil geven aan je huis wil geven, is doorslaggevend voor de keuze van je materiaal.Hout geeft een warme gloed aan je huis, is gezellig maar alvast een pak duurder.De kwaliteit van het hout dat je gebruikt is dan ook weer doorslaggevend voor de prijs. Het hout is in klassen verdeelt, hoe hoger de klasse, hoe duurder het hout maar hoe langer de levensduur. Hout wordt vaker gebruikt voor buitendeuren omdat die een langere levensduur hebben. Hout geeft dan wel weer een klassiekere look aan je huis en is niet in zoveel kleuren verkrijgbaar.

Waarom zou je kiezen voor kunststof?

De keuze voor kunststof is vaak moderner omdat die in alle kleuren en soorten verkrijgbaar zijn.Qua onderhoud is het meestal ook heel simpel omdat je deze deuren gewoon kan afwassen en die in de zomer geen extra vernislaagje. In modellen is er ook enorm veel keuze alsook in materialen voor de deuren.

Keuze maken voor binnendeuren

Het dilemma wat je hebt met buitendeuren, is natuurlijk ook het geval voor binnendeuren. Er zijn zoveel verschillende soorten binnendeuren. Wil je een binnendeur met glas, of juist toch weer niet, de afwerking: houd je van een strakke deur of een meer klassieke deur. Allemaal zaken om mee rekening te houden.