Houd je badkamer fris

0
1734
badkamer

Je kent het wel: net thuis en voordat je jezelf een rust moment op de bank gunt, wil je toch nog even vlug een opkwikkende douche nemen. Na het douchen en afdrogen, gooi je vlug je natte handdoek in een hoek of in de wasmand en hup, vlug naar beneden want je favoriete serie staat op het punt van beginnen.
Niet een onbekend ritueel voor de meesten, net als het gevolg: die natte handdoek gaat na een aantal dagen op de was stapel toch wat vervelende luchtjes geven. Gelukkig zijn daar oplossingen voor.

Het belang van ventileren

Wil je na het douchen nog scheren of je haar in de pronk steken, dan is het wel fijn om direct in de badkamerspiegel te kunnen kijken. Of wanneer je nog even vlug een boodschap op het toilet moest doen, is het wel fijn voor de bezoeker die na je komt, dat de sterkste geur het vertrek heeft verlaten. Een badkamer- en toiletventilator is daarvoor de ideale uitkomst. Behalve dat je je ruimte daarmee optimaal ventileert, geef je vocht en geurtjes geen kans en zorg je voor een gezond binnenklimaat.

badkamer
Zorg dat een badkamer fris en bacterievrij blijft.

Wat doen we met die natte handdoek

Voor een gezond klimaat in de badkamer is het niet verstandig om natte kleren, washandjes en handdoeken in de badkamer te laten liggen. Alhoewel het dus het beste is om dit meteen op te ruimen, zullen we hier niet Roomser dan de Paus zijn. De praktijk leert ons dat je een handdoek vaak laat liggen om later met je natte voeten op te staan, nog een keer te hergebruiken voor het scheren, het bad mee af te drogen, etc. In deze situaties is een handdoekradiator een ideale uitkomst. Op zo’n handdoekradiator (rekje) kan je eenvoudig je handdoek drogen om later nog even erbij te pakken en daarnaast biedt de handdoekradiator warmte voor een aangename temperatuur. Niets zo vervelend als een douche te hebben genomen om vervolgens in de koude ruimte te stappen en te rillen als een rietje. Handdoekradiator zijn in tegenstelling tot de “gewone” radiatoren anders gecoat, waardoor ze goed bestand zijn tegen vochtige ruimtes.