Geef uw woning een landelijke uitstraling

0
547

Voor een landelijke uitstraling van uw woning is het belangrijk dat u met de goede kleuren werkt. Landelijke meubels, stijlvolle eetkamerstoelen, robuuste eettafels en een enorme bank met uitzicht op de tuin. Veel ramen, waardoor er natuurlijk licht in huis valt en grote landelijke accessoires zoals kandelaren, kaarsen en enorme klokken. Maar wat is er nou allemaal nog meer belangrijk voor een ‘landelijke uitstraling’?

Verlichting speelt een enorme rol!
Verlichting? Ja inderdaad. Verlichting speelt een enorme rol in een landelijke uitstraling. Er is zoveel mogelijk met verlichting. Te denken aan hanglampen, vloerlampen, tafel lampen, wandlampen, kroonluchters en lampenkappen. Zoals in bovenstaande afbeelding te zien is, gaan de achtergronden van lampen alle kanten op. Op deze manier kun je gemakkelijk diepgang creëren en zorg je voor een leuke landelijke sfeervolle sfeer in je woning.

Verlichting kopen
Er zijn enorm veel partijen waar je verlichting kunt kopen. Zo heeft bijvoorbeeld Container-verkoop.nl ook een enorme assortiment met verlichting. Omdat zij zo veel verlichting in de winkels hebben kun je gemakkelijk bekijken of het leuk zou zijn voor in jouw eigen huis. Het voordeel is dat je door wat verlichting in het echt te zien, je precies kan inschatten of het nou een leuk effect heeft of juist helemaal niet. Denk bijvoorbeeld eens aan de effecten die een ‘geweven lamp’ kan hebben. Dan krijg je allemaal leuke spiegelingen op de muur te zien.

De combinatie moet goed zijn
Uiteindelijk is het belangrijk dat de combinatie goed is. Hiermee bedoelen we te zeggen dat niet alleen de verlichting een belangrijke rol speelt, maar het totaalplaatje goed moet zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan de kleuren, de grote van de meubels en de indeling van de ruimte. Kom je er nu zelf niet uit? Wellicht is het dan een idee om een binnenhuisarchitect te raadplegen voor wat hulp.