De voordelen van kunststof kozijnen met dubbel glas

0
773
kunststof kozijnen

Wist je dat dubbel glas in kunststof kozijnen vele voordelen heeft? Het is een echte investering in wooncomfort: op het gebied van kostenbesparing, omgevingsgeluiden en veiligheid. In dit artikel zetten we vier voordelen op een rijtje.

Voordeel #1: Dubbel glas is een echte investering

Standaard dubbelglas bestaat uit twee glasplaten, met daartussen een laag met een isolerende werking. Dubbel glas wordt om deze reden ook wel isolatieglas genoemd. Er zijn verschillende soorten dubbel glas: standaard dubbel glas, HR, HR+, HR++ en HR+++. Bij standaard beglazing bestaat de isolerende laag uit lucht, bij HR beglazing is dit een laag edelgas. Hoe meer ‘plusjes’ achter de HR, hoe beter de isolatie. De investering in HR glas is duurder, maar op de termijn levert dit dan ook weer meer op.

Met dubbel glas bespaar je vooral veel geld op energiekosten. Door de isolatie ontsnapt er minder warmte, waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken. De investering van dubbel glas betaald zich dan ook vaak al binnen een aantal jaar helemaal terug.

Voordeel #2: Minder last van omgevingsgeluiden

Naast de besparing van energiekosten is een ander groot voordeel van dubbel glas dat je minder last hebt van geluid. De twee glasplaten en de laag ertussen dempen de trillingen van het geluid. Hierdoor zal je minder last hebben van verkeer en andere omgevingsgeluiden.

kunststof kozijnen
kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

Voordeel #3: Betere veiligheid

Ramen zijn een kwetsbaar onderdeel van je woning. Met dubbel glas zorg je net voor dat beetje extra veiligheid tegen bijvoorbeeld inbraken. Dubbel glas is namelijk tot wel 5 keer steviger dan enkel glas. Dit maakt het voor inbrekers een stuk minder interessant om een ruit in te slaan. Ook kunststof kozijnen dragen bij aan extra veiligheid. Dit door het robuuste materiaal en het hang- en sluitwerk.

Voordeel #4: Gemakkelijk te plaatsen in kunststof kozijnen

Daarnaast is dubbel glas gemakkelijk te plaatsen in bestaande kozijnen, of om gelijk mee te nemen bij het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen. Zo vervang je enkel glas gemakkelijk voor een dubbelglas variant.

Dubbel glas is dus een echte investering in wooncomfort en zorgt op lange termijn voor een flinke kostenbesparing.