De 3 beste manieren tegen woninginbraak

0
687

Tijdens de wintermaanden wordt het sneller donker en worden er meer inbraken gepleegd. Dat er bij jou thuis wordt ingebroken wil je natuurlijk voorkomen, en dat hoeft niet duur te zijn. Lees over drie goede en eenvoudige manieren om woninginbraak te voorkomen.

Plaats een goed hekwerk

Het beveiligen van je huis, begint bij het beveiligen van je tuin. Je tuin inbraakwerend maken doe je onder andere door een goed hekwerk te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een hoge schutting waar inbrekers niet makkelijk overheen klimmen, en een poort met een stevig slot erop. De prijzen van een houten hekwerk zijn gemiddeld € 50 per meter.

Plaats goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen

Veel oudere woningen hebben niet zo’n sterke raam- en deurbeveiliging. Inbrekers hebben de meeste trucjes om een deur schadeloos te openen al onder de knie, en daar moeten we dus op inspelen. Door een extra slot op je deuren te plaatsen, verklein je de kans dat inbrekers makkelijk binnenkomen. Plaats een extra slot op een plek die ze niet verwachten; zoals laag in de deur. Hier plaats je bijvoorbeeld een raamboompje, voor € 55 per stuk. Deze zijn op zowel ramen als deuren te plaatsen. Kies daarnaast bijvoorbeeld voor veiligheidsbeslag; dit beschermt je cilinderslot omdat het geen schroeven aan de buitenkant heeft en de inbreker zo moeilijk bij je cilinderslot komt.

Installeer een alarmsysteem

Een van de meest effectieve manieren van inbraakbeveiliging is het plaatsen van een alarmsysteem. Alarmsystemen zijn er in verschillende prijsklassen en hebben verschillende functies. Kies voor een bedraad alarmsysteem om de kosten van inbraakbeveiliging laag te houden. Deze alarmsystemen heb je al vanaf € 150. Hier heb je jarenlang profijt van omdat je een alarmsysteem ook meeneemt wanneer je verhuist.

Van bovengenoemde manieren om inbraak in je woning tegen te gaan heb je het hele jaar door profijt. Woninginbraak ga je niet alleen tegen, laat altijd aan je buren weten wanneer je op vakantie bent of een langere tijd afwezig, bijvoorbeeld tijdens een familieweekend. Je buren houden op die manier een extra oogje in het zeil. Zo geniet je zorgeloos tijdens je welverdiende relax moment!