Boomstamtafel in je woning of kantoor

0
1170
boomstam eettafel woonkamer kantoor
boomstam eettafel woonkamer kantoor

Wat is er nou mooier dan een originele en unieke boomstamtafel in je woonkamer, kantoor of bedrijf? Met zo’n mooie houten boomstamtafel heb je echt een blikvanger in je interieur. Kom ook gezellig lang tafelen, praten of vergaderen aan zo’n prachtige boomstamtafel!

Hardhouten of eiken boomstamtafel

Een hardhouten boomstamtafel heeft een fijnere nerf dan een rustieke eiken boomstamtafel. Hardhout is ook harder dan eikenhout. Wil je dus echt een slijtvaste tafel, kies dan voor een hardhouten boomstamtafel. Een hardhouten boomstamtafel is in verschillende diktes en afwerkingen te verkrijgen. Een hardhouten boomstamtafel is wel iets duurder, maar gaat ook langer mee. Je hebt boomstamtafels met een bladdikte van 4 tot wel 10 cm. Een eiken boomstamtafel is lichter in gewicht en heeft een wat meer rustieker karakter dan een hardhouten boomstamtafel.

Verschillende houtsoorten bij boomstamtafels

Een boomstamtafel kan van verschillende houtsoorten zijn. Hiervoor worden, naast eikenhout, ook teak, jatoba, tatajuba, suar en pedra hout gebruikt. Dit zijn houtsoorten uit Zuid Amerika en zijn van hoge kwaliteit. Deze houtsoorten zijn zeer duurzaam en worden vooral voor binnengebruik behandeld. Je kunt een boomstamtafel bij de meubelmaker laten behandelen, zodat deze goed beschermd is tegen indringend vocht en vuil. Je wilt tenslotte wel zo lang mogelijk genieten van je prachtige boomstamtafel.

 

boomstam eettafel
Een mooie boomstam eettafel gaat lang mee.

Kies de goede kwaliteit bij een boomstamtafel

Robuuste boomstamtafels zijn een waardevolle en duurzame aanwinst voor je woning, kantoor of bedrijf. Een boomstamtafel geeft een natuurlijke en industriële look aan het interieur. Het mooie is dat elke boomstamtafel zijn eigen unieke uitstraling krijgt, doordat elke plak hout weer een andere doorsnede van een boom heeft. Een boomstamtafel is ook altijd één geheel en er zijn geen meerdere delen aan elkaar gelijmd. Vraag de leverancier of meubelmaker, waar je de boomstamtafel wilt kopen, van welk hout de tafel is gemaakt en ga voor de beste kwaliteit. Zo heb je jarenlang plezier van je prachtige tafel.

Boomstam tafelbladen met zelf te kiezen poten

Bij veel leveranciers van boomstamtafels, kun je zelf kiezen welke poten je er onder wilt. Indien je een losse boomstam tafelblad koopt, kun je er bijvoorbeeld stalen tafelpoten onder laten zetten. Hou je het liever zo natuurlijk mogelijk, kun je ook kiezen uit bijpassende houten tafelpoten. Een boomstamtafel is zwaar van gewicht en niet elk onderstel zal hiervoor toepassend zijn. Een metalen onderstel is bij grote en lange boomstamtafels dus het meest ideaal. Hierdoor krijgt de boomstamtafel de juiste stabiliteit en zal minder gaan werken. Laat je bij voorkeur adviseren door de leverancier of meubelmaker, welk onderstel toereikend is voor de boomstamtafel van je keuze.