Binnendeuren voor in huis

0
755

Binnendeuren kunnen van allerlei soorten materialen zijn, bijvoorbeeld glazen deuren wat voor lichtinval zorgt of kunststof deuren wat makkelijk in onderhoud is. Toch worden houten binnendeuren het meest gebruikt, doordat het een natuurlijk karakter heeft. Binnendeuren bepalen de sfeer in huis en met een houten binnendeur wordt een interieur warm en gezellig.

Verschillende soorten houten binnendeuren
Elke houtsoort heeft zijn eigenschappen en zijn specifieke kwaliteiten. De meest gebruikte houtsoorten voor binnendeuren zijn:

  • Loofhout soorten zoals, Mahonie, Meranti, Merbau, Eiken en Ayous
  • Naaldhout soorten zoals, Accoya, Vuren, Grenen, Oregon Pine

Hout is opgesplitst in loof- en naaldhout en binnen deze groepen vallen de verschillende houtsoorten waar men uit kunt kiezen voor de juiste binnendeur die men wenst. Keuzes zijn er ook om een deur te laten zandstralen of met een patroon erin of neutraal en vlak.

Voordelen van houten binnendeuren
Houten binnendeuren van Skantrae passen bij iedere woning of men nu een landelijk, modern, Oosters of antieke interieur heeft. Het geeft een prachtige natuurlijke uitstraling aan een woning en doordat huizen niet altijd dezelfde maat hebben worden houten binnendeuren vaak op maatwerk geleverd. Een groot voordeel komt nog bij dat hout in iedere kleur (over)geschilderd kan worden. Door een houten deur een zachte glanskleur te geven ontstaat er een ruimtelijk gevoel. Doordat houten binnendeuren in allerlei uitvoeringen en afmetingen te verkrijgen zijn en bovendien van robuust en stevig kwaliteitsmateriaal is vervaardigd, hebben ze tevens een lange levensduur. Een houten binnendeur houdt bovendien de warmte in huis doordat hout isolerend werkt.

Tips over houten binnendeuren
Binnendeuren vormen een beeldbepalend onderdeel van een interieur en welke houtsoort men ook kiest, het geeft een bepaalde charme en klasse aan iedere woning en bovendien geeft een houten binnendeur een gevoel aan privacy en bescherming. Er zijn tal van soorten houten deuren zoals, schuifdeuren, blokdeuren en zwaaideuren.
Houten schuifdeuren
De schuifdeur wordt steeds meer populairder, doordat twee ruimtes in elkaar kunnen overvloeien en minder plaats verliest dan een zwaaideur. Een houten zwaaideur kan op verschillende manieren worden bevestigd. Een ophangsysteem of in de muur laten verdwijnen. Naast dat het praktisch is ziet het resultaat er bovendien altijd prachtig uit.
Houten blokdeuren
De nieuwste trend op het gebied van deuren zijn de blokdeuren. De deur wordt volledig in de muur geplaatst en men creƫert zo een doorlopende wand. Om het effect te vergroten wordt de deur(standaard met onzichtbare scharnieren) meestal in dezelfde kleur als de wand geschilderd. De deuren kunnen zowel naar binnen- als naar buiten worden gedraaid.
Houten zwaaideuren
Verreweg de meest verkochte en populairste deurkeuze van de meeste mensen.