5 leuke verhuis wist-je-datjes!

0
1279

Heb je net een leuke woning gekocht of heb je er één op het oog, maar zie je zo op tegen het verhuizen? Tja, daar kunnen wij van woningfacts helaas niets aan doen. Maar misschien fleuren de onderstaande leuke, verrassende 5 verhuis-facts je een beetje op!

Feit 1. Vrouwen beginnen later met plannen dan mannen

Gemiddeld 50% van de vrouwen begint pas in de laatste maand te plannen. Van de mannen is dit 37,5%. Meestal plannen de vrouwen beter dan de mannen, maar de verhuizing lijkt wat dit betreft nog echt een mannending te zijn!

Feit 2. De gemiddelde verhuizing kost zo’n € 1600

Gemiddeld gesproken is een verhuizing dus bepaald niet gratis. Hier moeten natuurlijk wel een aantal dingen worden opgemerkt. Zo heb je kleine verhuizingen en grote verhuizingen en daar zegt dit getal niets over. Wat verder een belangrijke factor is, is of je zelf verhuist of een verhuisbedrijf inschakelt, waarbij die tweede optie natuurlijk duurder is. Zelf een busje huren en met wat familieleden of vrienden aan de slag gaan is natuurlijk een stuk goedkoper!

Lees hier vijf tips voor een goedkope verhuizing.

Feit 3. Zo’n 5000 mensen verhuizen.. per dag!

Terwijl je dit heerlijk ontspannen op je laptop aan het lezen bent, zijn al deze mensen dus druk in de weer met de verhuizing. De een laat het doen door een verhuisbedrijf, terwijl de ander voor de optie zelf een busje huren kiest. Wacht maar totdat jij aan de beurt bent!

Feit 4. De gemiddelde Nederlander heeft meer huizen gehad dan.. bedpartners!

Gemiddeld verhuizen we zo’n 7 keer in ons leven en dat blijkt meer te zijn dan .. het aantal bedpartners die we gemiddeld hebben! Of dat nu betekent dat de Nederlander veel of weinig verhuist of dat de Nederlander nu veel of weinig bedpartners heeft gehad is natuurlijk aan de lezer!

Feit 5. De helft van de koppels heeft veel stress

Dat verhuizen stressvol is, zal de lezer niet verbazen. De helft van de koppels geeft aan het erg stressvol te vinden. 15% van deze groep geeft zelfs aan dat de verhuizing zo stressvol is, dat de relatie onder druk komt te staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Laat dat misschien wat ander licht schijnen op feit 4!?