3 dingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van de kinderkamer

0
574

Bij het krijgen van een kindje hoort natuurlijk een kinderkamer. In het begin weet je als ouder nog helemaal niet wat voor geslacht het wordt. Krijg je een jongetje of een meisje? Dit wordt pas duidelijk bij de 20 weken echo. Na dit verheugende nieuws weet je of je een jongetje of een meisje krijgt. Dit is vaak handig om te weken, omdat je de kinderkamer daarop kan afstemmen. Indien je dit dus op tijd weet kunnen jij, jouw partner en de omgeving daar rekening mee houden. Voordat het kindje dus komt kun je al de nodige voorbereidingen treffen voor de kinderkamer. In dit artikel lees je 3 dingen waar je zeker rekening mee moet houden bij het inrichten van de kinderkamer.

  1. Kleuren

Het werd al even aangehaald, maar als je na de 20 weken echo al het geslacht van het kindje weet, dan kan je rekening houden met de kleur van de kinderkamer. Bij jongetjes wordt er voornamelijk de kleur blauw gebruikt, terwijl dit bij meisjes juist roze is. Deze kleuren worden voornamelijk gebruikt voor het behang, het interieur of de kleding. Daarnaast wordt wit of grijs vaak gebruikt als neutrale kleur voor bijvoorbeeld de commode, de kledingkast of de rompertjes. Voordat je dus aan het kleurenpatroon in de kinderkamer gaat werken, is het verstandig om eerst af te wachten om te horen welk geslacht het kindje heeft.

  1. Rust

De uitstraling van de kinderkamer is ook heel belangrijk. Een kinderkamer moet rust uitstralen en juist geen drukte. Hoewel veel mensen juist een drukke kamer in hun gedachten hebben bij kinderen, moet dit juist het tegenovergestelde bevatten. Een kinderkamer die geordend, opgeruimd en netjes is, zal veel beter zijn voor jouw kindje dan een kamer met veel speelgoed en rommel. Houd daarom alle spullen goed bij elkaar en koop grote kasten waar je alles netjes kan verwerken.

  1. Decoratie

Hoewel kleuren en rust belangrijk zijn, mag decoratie ook niet ontbreken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan posters, naamstickers of schilderijen. Het belangrijkste is dat je ook de decoratie afstemt op jouw kindje en de kinderkamer. Zorg dat het leuk is aangekleed met accessoires en interieur, zodat jij en jouw kindje nog lang plezier kan hebben van de kinderkamer.