Tips bij verschillende typen vloeren

0
513

Wanneer u een houten of een marmeren vloer regelmatig gebruikt zal hij vuil worden en komen er kleine beschadigingen op. Daarom is het belangrijk dat de vloer door een specialist wordt onderhouden. Omdat het per vloersoort zo verschillend is, is er toch wel vakmanschap voor nodig om het op de juiste manier te laten doen. Het behandelen van een houten vloer zal geheel anders zijn dan wanneer u een marmeren voer heeft. Men heeft de kennis nodig van de te gebruiken machines, beschermingsproducten en schoonmaaksystemen.

 

Onderhoud

Het periodiek onderhoud is het schuren en beschermen van een houten vloer of het slijpen en polijsten van een marmeren vloer. Ook zal een houten vloer ( bijvoorbeeld parketvloer ) regelmatig in de was moeten worden gezet. Vaak worden deze handelingen verricht wanneer men een huis gaat schilderen, behangen en bij overige werkzaamheden. Het slijpen en renoveren van een vloer is vrij kostbaar. Het is natuurlijk wel een investering waarvan u nog jaren plezier kunt hebben. Het onderhouden van een vloer is meer dan het schoonmaken wat dagelijks gebeurd. Dagelijks wordt er wel gestofzuigd en wekelijks toch ook wel gedweild. Hierdoor geeft de vloer een mooie uitstraling en zal weer hygiënisch en veilig schoon zijn.

 

Houten vloeren

In de particuliere sector worden eiken parketvloeren het meest toegepast. Er zijn vloeren met een toplaag van massief hout, massieve houten vloerdelen en tapis parket. Toch moeten deze vloeren ook onderhouden worden. Deze vloeren moeten behandeld worden met een acryllak, wax, vloerolie en/of een vaste wassoort. Vraag aan de specialist wat u moet gebruiken. Een verkeerd product kan u behoorlijk in de problemen brengen.

 

Natuursteen

Het natuursteen kunt u in 2 hoofdgroepen verdelen, namelijk kalkhoudende soorten waaronder marmer, hardsteen, travertin en de niet kalkhoudende soorten zoals graniet en leisteen. Kalkhoudende soorten zijn kwetsbaar. Dus ook als u een marmeren vloersoort uitkiest moet u er van uitgaan dat ook deze vloer onderhoud nodig heeft. Vooral zand is funest voor een vloer. Daarom zal een marmeren vloer na een bepaalde periode ook geslepen moeten worden. Laat dit vooral doen door een expert want u zal dat zelf niet kunnen. U zal meer schade aanbrengen dan dat u de vloer mooier maakt. Hij zal na het slijpen en polijsten toch weer geïmpregneerd moeten worden met het juiste product. Voor vloeronderhoud in Breda zijn er verschillende bedrijven in de regio die dit allemaal voor u doen.