Vallen en opstaan

0
647
Veiligheid trappen
Veiligheid trappen

Natte herfstdagen, gladde sokken of alleen maar aandacht voor de telefoon. Een ongeval zit in een klein hoekje en helaas kunnen trappen hier ook een rol in spelen. Ze zijn natuurlijk gemaakt voor ons gemak, om makkelijk naar een andere verdieping te gaan, maar het materiaal waarvan ze gemaakt zijn of de weersomstandigheden bij een buitentrap, kunnen ze alsnog gevaarlijk maken. Voor uzelf, de kinderen en natuurlijk de geliefde grootouders is het daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat het wonen veilig blijft door het gebruik van de trap ook veiliger te maken. Oplettendheid en aandacht blijft belangrijk, maar gelukkig zijn er ook nog andere manieren om de veiligheid te vergroten. Anti slip trips voor trappen zijn daarom een goede toevoeging aan ieders woon- en leefomgeving.

Even of altijd

Het allereerste waar u over na moet denken bij de aanschaf van anti slip strips voor de trap is of uw ze permanent wilt (laten) aanbrengen of dat u ze weer makkelijk wilt kunnen verwijderen. Er zijn namelijk twee soorten verkrijgbaar: permanente strips die je in de trap moet infrezen of strips gemaakt van tape die u makkelijk op de trap kunt plakken. De permanente optie is een wat duurdere keuze, maar u bent dan wel verzekerd van langdurige veiligheid zonder dat u er nog iets aan hoeft toe te voegen. Maar als u van plan bent te gaan renoveren, binnenkort wilt verhuizen of de antislip strips voor korte termijn wilt uit proberen, dan is de tape variant misschien een betere optie.

Kleuren en maten

De anti slip trap tape’s komen in veel verschillende soorten, kleuren en maten, zodat u een variant kan kiezen die goed past bij de soort trap die u heeft of die aansluit bij de rest van uw interieur. De tape is verkrijgbaar in de vele standaard kleuren die ook gebruikt worden bij trappen, denk hierbij bijvoorbeeld aan zwart, grijs en wit. Daarnaast zijn er ook tape’s die passen bij trappen met een bruine tint, zoals donker en licht bruin, evenals een meer beige of zandkleurige uitvoering.

Leestip: anti slip verf trap hulpgids

Veiligheid bij trappen
Nooit meer uitglijden op je trap.

Lijm en duurzaamheid

De meeste tape’s kunnen gemakkelijk zelf op de trap geplaatst worden en worden door middel van een lijm gehecht aan het oppervlak. De meeste soorten tape zijn op een duurzame manier geproduceerd van speciale materialen en zullen daarom lang mee gaan. Ook de lijm die gebruikt wordt om de tape aan de trap te hechten is speciaal ontwikkeld voor optimaal gebruik, zodat de tape lang blijft zitten en de veiligheid kan blijven garanderen.