Je woning ‘kerstproof’ krijgen

0
595

De tijd van kerst is bijna aangebroken. Vele gezinnen zoeken woon- en tuincentra af om in en rondom het huis alles ‘kerstproof’ te krijgen. Verlichting, slingers, kerstboom (of meerdere), kerstballen et cetera worden uit de hoge hoed getoverd. Maar soms zijn kleine accenten al voldoende om het huis in de kerstsfeer te krijgen.

Waxinelichtjes.

Plaats wat meer waxinelichtjes dan gebruikelijk in de wintertijd rondom kerst. Dit creëert een extra sfeervol gevoel in de huiskamer. Laat hierbij een aantal lampen uit, bespaar je ook nog eens energie. Win-winsituatie, toch?

Accenten rood.

Rood is dé kleur bij uitstek voor de kerstperiode. Probeer zodoende wat extra accenten rood in je woning terug te laten komen, zoals kussenslopen of roodkleurige bloemen die bij de tijd van het jaar passen.

Maak het niet te bond

Gezinnen houden van kerst. Het aankleden van het huis en van de tuin is hierbij vaak een vereiste. Zorg er echter voor dat het niet ‘too much’ wordt. Dit is uiteraard een kwestie van smaak, maar vele lampjes aan het balkon of buiten aan het huis levert vaak ergernissen op bij de buren. Daarnaast kost het ook nog eens veel energie.