Home Blog

5 soorten badkamer verwarming

0

Het kan soms lastig zijn om een badkamer van verwarming te voorzien. Het is een kleine ruimte waar je weinig vrije muur overhoudt. Bovendien moet je rekening houden met hoe vochtig een badkamer kan worden. Wil je je badkamer op een fijne en efficiënte manier opwarmen? Dan heb je toch best veel mogelijkheden. We geven je hier 5 soorten verwarming die in elke badkamer wel een plekje kunnen vinden.

  • Vloerverwarming

Vloerverwarming is een zeer prettige manier om een ruimte te verwarmen. Een warme vloer voelt fijn aan je voeten en is daarom zeer aangenaam in een badkamer. Een groot voordeel is dat warmte altijd omhoog gaat en je vanaf de vloer je badkamer dus zeer efficiënt en gelijkmatig verspreid verwarmd. Bovendien neemt een vloerverwarming geen ruimte in binnen je badkamer. Een nadeel is dat je deze in een bestaande ruimte niet zomaar installeert omdat je hiervoor de vloer moet openhalen.

Hoe badkamer verwarmen

  • Wandverwarming

Een wandverwarming is een zeer efficiënte verwarming in een kleine ruimte omdat ook deze verwarmingssoort geen ruimte in beslag neemt. De warmte wordt hier ook gelijk verspreid waardoor de warmte die een wandverwarming genereert erg prettig aanvoelt. Wandverwarming is helaas ook niet gemakkelijk geïnstalleerd omdat je hier de wand voor moet openhalen.

  • Hygiëne radiator

Een hygiëne radiator is een kleinere paneel radiator die zo ontworpen is dat hij extra hygiënisch is. Zo is deze extra eenvoudig schoon te maken en ze zijn voorzien van een gegalvaniseerde onderlaag. Dankzij deze laag zijn ze uitstekend bestand tegen het vocht in een badkamer. Deze paneelradiator kun je in smallere en lagere maten kopen, zodat hij bijvoorbeeld onder een wasbak of op een kleine vrije muur geplaatst kan worden.

  • Handdoekradiator

Een handdoekradiator is heen handige twee in een radiator. Allereerst dient hij als een verticale verwarming die efficiënt in een kleine ruimte past. Daarnaast is hij zo ontworpen dat je hier natte handdoeken op kunt hangen om deze te drogen. Een handdoekradiator bestaat uit verschillende horizontale buizen die worden opgewarmd door middel van een vloeistof, meestal olie.

  • Verticale radiator

Wil je liever een elegante radiator die efficiënt in je badkamer kan worden geplaatst? Dan is een verticale designradiator van bijvoorbeeld Thermrad een goede keuze. Bovendien heeft deze radiator een hoge warmteafgifte en is hij uiterst geschikt voor vochtige ruimtes. Daarnaast kan een verticale radiator natuurlijk ook in de rest van het huis worden geplaatst waardoor je hele huis een mooi geheel wordt en kun je deze in meerdere kleuren bestellen.

Je woonkamer herinrichten? Denk aan deze dingen

0
Woonkamer inrichten
Woonkamer inrichten

Bij het opnieuw inrichten van je woonkamer, zijn er een paar zaken waar je op moet letten. Ga je bijvoorbeeld voor teak meubelen, of toch meer voor iets ouderwets? De stijl vinden die alle bewoners blij maakt is niet makkelijk, in dit stuk geef ik je enkele tips.

De juiste maten vinden

De eerste stap als je jouw woonkamer opnieuw gaat inrichten, is het vinden van de juiste maten. Hoe groot is je woonkamer precies? Meet het allemaal juist op, en probeer je ook bewust te worden van hoe groot de woonkamer voelt. Het gaat dus niet alleen om de daadwerkelijke maten, maar ook over de vorm van de ruimte, en de indeling.

Glas, eiken of teak meubelen? Op zoek naar de juiste stijl

Als je jouw woonkamer opnieuw gaat inrichten, kan het lastig zijn om de stijl te vinden die bij je past. Zeker als je een partner hebt, kan het zo zijn dat jullie stijlen niet helemaal hetzelfde zijn. Tip! Maak allebei een moodboard, laat deze aan elkaar zien en bespreek over welke elementen jullie het eens kunnen worden, en maak compromissen waar nodig. Het geluk van je partner is even belangrijk als jouw geluk, dus probeer je mening niet door te duwen. Voor inspiratie als het aankomt op nieuwe meubels, bezoek deze website. Een uitspraak die hier goed van pas komt is de volgende: pick your battles!

Inrichting woonkamer
Inrichting woonkamer

Grote meubels en stukken kopen

Als je een beeld hebt van hoe jouw woonkamer eruit moet komen te zien, is het tijd om aan de slag te gaan met het winkelen. Mijn tip hier is om te beginnen met de grootste stukken, zoals de bank en het tv-meubel. De rest van je woonkamer kun je dan vormen rondom die stukken. Een beetje hetzelfde principe als bij een puzzel beginnen met de hoekjes, om vervolgens naar binnen door te werken. Door met grote stukken te beginnen maak je het jezelf makkelijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze teak meubelen om je te laten inspireren.

De finishing touch: even belangrijk

Als de woonkamer in grote lijnen klaar is: de muren zijn geverfd, de vloer is gelegd en de grote stukken zijn aangekocht en geplaatst, is het tijd om verder te gaan met de details. Zo maak je je woning echt eigen. Decoratie op de vensterbanken, een mooi schilderij aan de muur, of planten en bloemen plaatsen, het kan allemaal. In deze fase is het vooral zaak om echt je eigen touch toe te voegen, maar ga ook niet helemaal overboord. Veel succes met jouw nieuwe woonkamer!

Hoe benut je de beperkte ruimte in je woonhal optimaal?

0
Woonhal
Woonhal

De woonhal is in ieder huis de eerste kamer waar je binnenkomt. Dit moet dus meteen een
elegante look hebben met een optimale ruimte indeling. Klik hier om je woonhal zo optimaal mogelijk te gebruiken door middel van bijvoorbeeld wandkapstokken.

Een optimale indeling in de woonhal

De woonhal is meestal een kleine ruimte in je huis die afgezonderd is van de andere
ruimtes. Zo moet je dus goed nadenken over een indeling, aangezien je alle elementen van
een hal in die kleine ruimte wil verwerken. Je wil een aansluiting naar het toilet, je wil een
plek waar mensen hun jas kunnen hangen aan de kapstok, waar gasten hun schoenen
kunnen uitdoen en neerzetten, en daarnaast ook een verbinding met de trap die naar de
bovenverdieping leidt en een deur die naar de woonkamer gaat. Een hoop elementen dus,
waardoor je goed moet kijken wat het beste past. Meestal kan je de kapstok en het
schoenenrek bij elkaar zetten om ruimte te besparen, de wc moet ergens in een hoekje en
de trap moet niet teveel ruimte in beslag nemen.

 

Woonhal leeg
Woonhal

Spullen voor in de woonhal van colorhanger

De woonhal is de eerste kamer die gasten zien wanneer ze binnenkomen. Hierdoor moet je
meteen een goede sfeer hebben in deze hal. Hier kan colorhanger je bij helpen. De stijl die
je in je huis wil aanhouden moet goed terugkomen in de hal, aangezien de eerste indruk
altijd de belangrijkste is. Een mooie, bijpassende kapstok aan de wand met een matching
schoenenrek eronder is dus geen overbodige luxe.
Het is ook mooi om een trap te hebben die overeenkomt met de stijl van je huis en het kan
een goed idee zijn om de kleuren van de toiletdeur en de trap overeen te laten komen, zodat het een geheel lijkt in de hal. Er zijn dus allerlei trucjes die ervoor zorgen dat je de hal optimaal gebruikt en tevens ook de stijl laat aansluiten op de rest van het huis.

Maatwerk producten op colorhanger

Wanneer je goed aandacht wil besteden aan je hal, moet je, zoals hierboven beschreven,
rekening houden met de stijl en het optimaal gebruik maken van de ruimte. Dit doe je onder andere door producten op maat te maken. Je kan hierbij precies afmeten hoeveel je nodig hebt voor een kapstok en dit kan je doorgeven. Ook kan je de kleur en het materiaal ervan doorgeven en hoe het eruit moet komen te zien. Dit wordt dan voor je gemaakt en dan kan je genieten van een mooie kapstok die optimaal gebruikt wordt in de ruimte die er
beschikbaar is en in de stijl die je het liefste wil hebben.

Nieuwe voordeur kopen en laten monteren? Denk aan deze zaken

0
Keuken
Keuken

Een voordeur van DHK monteren en afhangen is niet heel moeilijk, het belangrijkste is dat je nauwkeurig werkt. In deze blog wordt in een aantal stappen uitgelegd hoe je dat doet en waar je op moet letten bij het monteren. Lees snel verder!

Maak het voordeur kozijn op maat 

Voordat je de deur kunt monteren en afhangen dien je het Voordeur kozijn op maat te maken. Een kozijn bestaat uit drie delen, de bovenkant en twee zijkanten. Hoe hoog de zijkanten zijn hangt af van hoe hoog de deur is. Vaak hebben deuren een standaardmaat. Zo is de meest voorkomende deurhoogte 201,5 cm hoog. Je moet er dan voor zorgen dat de zijkanten van het deurkozijn 204,1cm hoog zijn. De vuistregel die geldt is, bij een deur van 211,5cm hoog moet je een kozijnhoogte van 214,5 cm aanhouden. Houd bij het op maat maken van het kozijn rekening met de stofdorpel. De bovenkant hiervan hangt af van hoe breed de deur is. Meestal is de breedte van de binnendeur 83cm.

Bevestig het kozijn van DHK en frees de scharnierkrozingen

Nu je de kozijnen op maat gemaakt hebt kun je een stellat plaatsen. Hierna kun je het kozijn waterpas monteren tegen de muur. Hiervoor kun je het beste een houtschroef gebruiken. Als je kozijn nog geen scharnierkrozingen heeft, dan kun je deze zelf monteren door een freesmal en een bovenfrees in je kozijn te frezen. Hiervoor gebruik je een bovenfreesmachine.

Voordeur kozijn
Voordeur kozijn

Maak de deur op maat

Vaak moet je deuren op maat schaven om ze in de juiste hanggraad te krijgen. Je kunt dit zelf doen met een elektrische schaafmachine, maar het is heel nauwkeurig. Met deze schaafmachine krijg je de meest nette afgeschaafde deur. Als je een stompe deur moet afhangen moet je zelf scharnierkrozingen maken. Dit gebeurt door met een bovenfrees of beitel uitsparingen in het kozijn te plaatsen. Je hoeft geen scharnierkrozingen te maken als je een opdekdeur gaat plaatsen. Bij deze deurensoort wordt namelijk gebruik gemaak van paumelles.

Hang de deur in het voordeur kozijn

Als je de vorige stappen hebt uitgevoerd kun je de deur in het kozijn hangen. Je kunt het beste een wig of karton gebruiken om te voorkomen dat de deur de dorpel raakt. Vervolgens kun je de hoogte van de deurscharnieren aftekenen. Zorg ervoor dat de koppen van de scharnieren ongeveer 1 mm uitsteken. Wanneer je dit gedaan hebt kun je gaan frezen en de uitsparingen uit de deur beitelen. Haal beide scharnier helften uit elkaar en plaats ze op de deur.

Waar moet je op letten als je een boxspring wil kopen?

0

Ga je voor het eerst een boxspring kopen? Dan is het handig een aantal zaken te weten, zodat je uiteindelijk een boxspring koopt, die helemaal naar je zin is. In deze blog geven we je een kort overzicht van de belangrijkste punten die je moet weten.

Wat is een boxspring?
Een boxspring bestaat uit meerdere onderdelen: de bedbodem (box), een matras, een dekmatras en een hoofd- en eventueel een voetbord. Het hele slaapsysteem noemt men een boxspring. Een deel van de boxspring is gestoffeerd, waardoor het bed een luxe uitstraling heeft, hotel chic, zoals men dat tegenwoordig noemt. 

De afmeting van jouw boxspring
Een boxspring is in verschillende afmetingen te koop. Afhankelijk van jouw situatie kies je het juiste formaat. Woon je in een studentenflat of juist ruim? Ben jij of is jouw partner lang? Heb je veel of weinig ruimte nodig als je slaapt? Allemaal zaken, die meespelen in je keuze. Standaardmaten zijn 140 x 200 cm, 160 x 200 cm of 180 x 200 cm, maar je kan ook voor een twijfelaar van 120 x 200 cm kiezen en voor lengtematen van 210cm en 220 cm, zodat je geen koude voeten krijgt als je langer bent dan gemiddeld.

Boxspring slaapkamer

Welke matras kies je?
Je hebt twee soorten matrassen. Als je van een stevig matras houdt, is een veren matras de beste keuze. Deze matras ondersteunt je rug. Als je liever wat zachter slaapt, kies je liever voor een schuimmatras. 

Een boxspring voordelig aanschaffen
Veel geld uitgeven aan een boxspringis niet moeilijk. Wil je voordelig een goede boxspring kopen, kijk dan eens in een boxspring outlet. Daar vind je goede kwaliteit boxsprings met flinke korting. Je slaapt extra lekker, als je op je aankoop veel geld kunt besparen, toch?

Maar er zijn meer manieren om geld te besparen op je boxspring! Wat dacht je bijvoorbeeld van dagaanbiedingen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief van verschillende dagaanbieding websites om zo interessante deals in de gaten te kunnen houden. 

Koop je een boxspring in een fysieke winkel? Vraag dan aan de verkoper of ze een showroommodel beschikbaar hebben van de boxspring waarin je geïnteresseerd bent. Dit kan je zomaar honderden euro’s schelen, terwijl er niets mis is met een showroommodel, behalve dan dat hij in de winkel gestaan heeft. 

Tot slot kun je ook altijd proberen te onderhandelen. Als het gaat de aankoop van dit soort prijzige producten is er vaak nog heel veel mogelijk! Probeer het eens en je zult versteld staan. Je moet misschien wel even een drempel over als je dit niet gewend bent. 

Salontafels

0
salontafel
salontafel

Een salontafel is dé eyecatcher van de woonkamer. Een salontafel moet functioneel zijn, maar tegelijkertijd ook kwaliteitsvol. Een salontafel moet praktisch zijn en een mooi design hebben. Het is bovendien belangrijk dat je salontafel mooi opgaat in de rest van de woonkamer. De salontafel zelf kan je aanvullen met kaarsen, boeken of een mooi bloemetje. Zo is er altijd een gezellige sfeer aanwezig in de woonkamer. 

 

Er zijn salontafels die een onderstel hebben, dit is vooral handig om extra magazines, de afstandsbediening of de tvgids neer te leggen. Salontafels bestaan in allerlei kleuren, vormen, maten en materialen. Van landelijk tot industrieel. Liever hout? Of toch liever metaal? Kan je niet kiezen, pak dan een combinatie van beiden. De opties zijn eindeloos bij salontafels en er is altijd wel voor ieder wat wils. 

Landelijk, industrieel of een combinatie?

Is jouw huis landelijk ingericht en heeft jouw woonkamer eerder een landelijke look? Dan kan je best opteren voor een houten, rustieke salontafel. Deze zorgt voor nog meer warmte en creëert een heerlijke gezellige sfeer in de woonkamer. Is je huis robuust en stoer ingericht? Dan kan je kiezen voor een salontafel met metalen elementen of een metalen afwerking. Metaal combineren met hout geeft een zeer coole industriële look. Geraak je er niet helemaal uit welke stijl salontafel je best kan pakken? Ga dan voor een modern model met een glad houten blad en een rustig metalen onderstel. Zo kan je van beide stijlen profiteren. 

ronde tafel
Op zoek naar een mooie nieuwe tafel?

Kwaliteit is de sleutel tot succes

Natuurlijk wil jij dat je salontafel lekker lang mee gaat, een salontafel waar je jaren van kan genieten is dan ook eens zo leuk. Wanneer je bijvoorbeeld een houten salontafel koopt, kan je best opteren voor bijvoorbeeld een massief houten model. Niet alleen is dit erg duurzaam, ook gaat dit erg lang mee. 

Salontafels in allerlei vormen

Salontafels bestaan bovendien in allerlei vormen en formaten: rond, rechthoekig, vierkant, klein of groot. Heb je een grote woonkamer in een moderne stijl ga dan voor een rechthoekige of vierkante salontafel. Een groot tapijt hieronder laat de ruimte nog groter aanvoelen. Ronde salontafels geven dan weer eerder het trendy gevoel mee. Ga bijvoorbeeld voor een grote ronde salontafel, vergezeld door een iets kleinere ronde salontafel. Speel hier met verschillende hoogtes, zo creëer je meer diepte in je interieur en lijkt de woonkamer instant een beetje groter.

Een sfeervol terras begint bij terrastegels

0
terrastegels
terrastegels

Wanneer je een mooie tuin hebt, wil je hier natuurlijk optimaal van genieten. Dit doe je onder meer door mooie planten en bloemen neer te zetten of door de aanschaf van tuinmeubelen, maar ook het aanleggen van een terras draagt hieraan bij. Wil je een sfeervol terras aanleggen? Lees dan snel deze blog, waarin wij uitleggen waarom je voor luxe terrastegels van beton moet kiezen!

De keuze is reuze

Ga je een nieuw terras aanleggen? Dan heb je misschien al in je hoofd welke tegel je wilt gaan gebruiken. Wanneer dit niet het geval is, hoef je niet bang te zijn dat je geen geschikte terrastegel gaat vinden. Het aanbod is namelijk zó uitgebreid, dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Met of zonder toplaag, met of zonder schuin aflopende rand, grote of kleine tegels en natuurlijk de vele verschillende kleuren; de keuze is reuze. Omdat luxe betontegels al erg lang gemaakt worden, zijn er in de loop der jaren steeds meer sorteringen bijgekomen. 

Prijs-kwaliteitverhouding

In vergelijking met keramische tegels of tegels van natuursteen zijn betontegels kwalitatief iets minder. Toch zijn ze relatief goedkoop. Het feit dat ze een goedkoper alternatief zijn voor keramische tegels of natuursteen tegels, is vaak de reden om te kiezen voor betontegels. Vooral wanneer je een groter oppervlak gaat bestraten met tegels, is het aan te raden om te kiezen voor luxe terrastegels. Zo ga je voor kwaliteit, maar bespaar je aardig wat geld.

betontegels
Op zoek naar nieuwe tegels?

Enorm stevig

Hoe dikker de terrastegel, hoe sterker deze is. Doordat luxe betontegels verkrijgbaar zijn in veel verschillende diktes, is het mogelijk om deze tegels voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Zo kun je terrastegels gebruiken voor de aanleg van een terras of looppad, maar zijn ze bij de juiste dikte ook geschikt voor bijvoorbeeld een oprit of parkeerplaats. Daarnaast zijn luxe terrastegels vaak afgewerkt met een coating of toplaag, waardoor het oppervlak stroef aanvoelt. Hierdoor worden de tegels niet snel glad, wat weer een groot voordeel is wanneer je kinderen hebt.

Kunnen lang meegaan

Luxe betontegels kunnen wel tot 20 jaar meegaan. Hierbij is het wel belangrijk dat de terrastegels goed onderhouden worden. Dit betekent dat je de tegels regelmatig schoon moet maken met de juiste middelen. Doe je dit niet? Dan wordt jouw terras gevoelig voor algen en bacteriën, die zorgen voor witte of groene uitslag. 

Kies voor terrastegels! 

De conclusie is duidelijk; bij goed onderhoud zijn luxe betontegels erg geschikt voor de aanleg van een terras. En kies je voor de juiste afmeting en kleur? Dan kun je echt een sfeervol terras aanleggen. En nu? Nu snel op zoek naar de terrastegel die bij jou pas!

Tijd voor verandering in de eetkamer!

0
eetkamerstoelen
eetkamerstoelen

Eens in de zoveel tijd begint het te kriebelen, je bent toe aan wat verandering in huis. Het vervangen van de eetkamerstoelen kan een wereld van verschil maken in eetkamer. Maar waar moet je nou opletten bij het kiezen van de juiste stoelen?

Zorg dat het past bij je interieur

Eenheid in je interieur zorgt voor een bepaalde rust. Om dit te creëren moet je er dus voor zorgen dat de stoelen perfect passen bij de meubels die je al hebt. Bij het maken van de keuze is de eerste stap het opmeten van de tafel, op die manier weet je precies hoe breed de stoelen mogen zijn. Niet alleen de breedte is van belang, het is ook handig om de hoogte van de tafel te weten. Je weet dan zeker dat de stoelleuningen onder de tafel passen. 

Binnen het budget

Bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen speelt het budget een grote rol. Het is verstandig om al vorens je budget te bepalen. Als je ervan houdt om online te shoppen dan hebben de meeste websites een functie waarmee je een maximale prijs kan bepalen. Maak hier zeker gebruik van, want dit helpt je zeker bij het maken van de juiste keuze!

nieuwe stoelen voor in de eetkamer
Vindt de perfecte stoelen

Comfort is key

Wat comfort betreft kun je veel kanten op, denk bijvoorbeeld aan een stoel met of zonder armleuningen of het materiaal van de stoel. Vooral als je ervan houdt om lang na te tafelen is het wel zo fijn dat de stoelen ook echt comfortabel zijn. De keuze is eindeloos, het is een kwestie van jouw voorkeur. Probeer dus vooral verschillende stoelen uit en maak jou keuze op basis van waar jij je goed bij voelt!

Kies de juiste aanbieder

Mensen zijn vaak geneigd om een zo goedkoopmogelijk product te scoren. Het is een soort van sport geworden. Maar onthoudt goed dat het bij dit soort aankopen niet alleen gaat om de prijs van het product. Eetkamerstoelen zijn een aankoop waarvan je hoopt dat het een langere tijd meegaat. Denk bij het kiezen van een aanbieder ook zeker aan de kwaliteit van het product en de service van het bedrijf. Neem eens een kijkje bij de eetkamerstoelen van Sfeer.nl. Hier zijn zowel de prijs, kwaliteit als service er goed!

Maak van je huis een thuis

0
design meubelen
design meubelen

Hoe maak je van je huis een thuis? Dat is een vraag die veel mensen die ergens pas gaan wonen zich stellen. Wij geven je er graag een antwoord op. Een huis is het functionele en het praktische terwijl een thuis een gezellige, warme en aangename omgeving moet zijn. Maar hoe maak je nu de transformatie van huis naar thuis? Met een aantal tips kom je al een heel eind ver om er een echte plek van te maken waar jij je helemaal thuis voelt. Je brengt als het ware je persoonlijkheid binnen in een nog puur ‘praktische’ ruimte. En die persoonlijkheid straal je natuurlijk uit naar de buitenwereld via jouw huis. Wij zorgen ervoor dat jij je huis kan omvormen in een plek die jij thuis kan noemen. 

Verse bloemen

Verse bloemen zijn maar een kleine moeite, maar fleuren je huis helemaal op. Pak een leuke vaas en steek er een aardige bos bloemen in. Op deze manier creëer je een vrolijk en fleurig effect. Bovendien geef je het gevoel dat er geleefd wordt. 

Verlichting

Verlichting maakt van je huis echt een gezellige omgeving. Investeer in een mooie design lamp met warm licht voor een gezellig effect. Voor overdag creëer je een omgeving met zoveel mogelijk natuurlijk licht. Licht kan namelijk een groot effect hebben op een ruimte. Denk dus goed na over de juiste verlichting. 

nieuwe meubels kopen
Zoek de mooiste meubelen

Kaarsen

Kaarsen stralen rustuit, en dat is net wat je nodig hebt als je thuiskomt na een lange dag werken of tijdens een gezellig diner. Met een kaars geef je een warm en huiselijk gevoel aan een ruimte. Voor een extra effect kies je voor een geurkaars, zo ruikt je huis extra lekker.

Meubilair

Als je je huis echt leuk wilt inrichten ga je best niet naar de eerste de beste meubelgigant om de hoek. Zoek naar unieke stukken, meubilair dat je aanspreekt en waar je iets bij voelt. Investeer in design meubelen, deze zijn iets duurder, maar op lange termijn haal je er veel plezier uit en ze verliezen hun waarde zeker niet. 

Maak een gezellige ruimte

Creëer een hoekje voor jezelf, een hoekje waar je heerlijk een boek kan lezen, een tasje thee kan drinken of uren kan netflixen. Een gezellige loungechair of een fauteuil met enkele kussentjes? Ideaal om helemaal tot rust te komen en te ontspannen. 

Maak gebruik van de beschikbare ruimte

Benut de ruimte die je hebt. Heb je een hoek die leeg oogt? Zet er een mooie plant. Ruimte onder de trap? Hang er een kapstok en zet er een schoenenrek. Deel je ruimte zo goed mogelijk in en zorg dat je de ruimte opvult met bijvoorbeeld een tapijt of een leuke poef. 

 

Met deze tips creëer jij een thuis!

Drie dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken

0
tijdloze keuken
tijdloze keuken

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Of ga je verbouwen en is er ruimte voor een grotere keuken? Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze op het gebied van keukens. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen wat je precies wil hebben. Hou je van een lichte, open keuken of gaat je voorkeur toch uit naar een industriële keuken met zwarte accenten? Misschien is je keuken niet zo groot en ben je vooral op zoek naar een ruimte die efficiënt ingedeeld kan worden. De mogelijkheden van de keuken hangen natuurlijk af van de ruimte die er is, maar er zijn meer factoren waar je rekening mee moet houden. Ben je benieuwd waar je nog meer rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Lees dan verder. 

Wensenlijst

Om te beginnen is het belangrijk om te bedenken welke eisen je stelt aan de nieuwe keuken. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar veel kastruimte of wil je graag veel keukenapparatuur installeren in je nieuwe keuken? Er is ontzettend veel mogelijk bij het plaatsen van een nieuwe keuken, denk aan een kokend waterkraan, een ingebouwd koffiezetapparaat, een kookplaat met ingebouwde afzuigkap of stopcontacten verwerkt in het keukenblad. Kijk vooral rond wat er allemaal mogelijk is. Tip: maak een lijstje met alle producten die je graag terugziet in je nieuwe keuken. Zo creëer je een goed overzicht.  

Budget

Als je een lijstje hebt gemaakt met alle producten die je in je nieuwe keuken wil installeren, is het ook belangrijk om na te denken over het budget voor de keuken. Misschien staan er meer producten op je wensenlijstje dan het budget toelaat. Ga voor jezelf na welke producten écht essentieel zijn. Voor veel mensen is een ingebouwde oven bijvoorbeeld belangrijker dan een wijnkoeler. Kijk ook vooral rond of er materialen beschikbaar zijn die nét iets goedkoper zijn. Denk hierbij aan het materiaal van het aanrechtblad. Vind je het lastig om een keuze te maken of kom je er zelf niet uit? Ga dan langs bij een keukenwinkel, waarbij de medewerkers graag met je meedenken over het budget en over alle mogelijkheden. 

nieuwe keuken kopen
Op zoek naar een nieuwe keuken?

Meten is weten

Als je goed weet wat je in de keuken wilt hebben en wat het budget is, is het tijd om de ruimte op te meten. Voordat je een keukenzaak bezoekt, is het belangrijk om een plattegrond te hebben met de juiste afmetingen. Hier hoef je niet de hele keuken al in uit te tekenen, maar het is vooral belangrijk dat het duidelijk is hoeveel ruimte je hebt. Op deze manier kun je gericht kijken naar jouw potentiële nieuwe keuken. Twijfel je over de maten? Laat dan een keukenadviseur langskomen om alles op te meten. Zo weet je zeker dat alles klopt. 

Breng een bezoek aan de winkel

Nu je weet op welke dingen je moet letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken, ga je goed voorbereid naar een keukenwinkel. Wil je vooraf al inspiratie opdoen? Neem dan vast een kijkje op de website van Kitchen4All. Hier vind je veel verschillende soorten keukens in verschillende uitvoeringen. Van strak en designer tot budget en landelijk. Er zijn prachtige design keukens verkrijgbaar. Misschien wil je ook wel een tijdloze keuken kopen? Geen probleem. Alles is mogelijk.