Home Blog

Wat voor lampen kies ik in mijn woning?

0
verlichting in huis
verlichting in huis

Je gaat je woning flink onderhanden maar twijfelt nog over de finishing touch: de lampen. Juist, de lampen. Hoewel we bij een interieur vaak aan bekleding, soorten meubels of kleuren van de muur denken, worden lampen nogal eens vergeten. Gek eigenlijk, want lampen zorgen voor veel sfeer in je woning. Ben je benieuwd wat voor type verlichting er het beste in jouw woning past en waar je zoal rekening mee moet houden wanneer je nieuwe lampen gaat kopen? In ons nieuwe blog lees je meer over de verschillende aspecten van verlichting en hoe jij zowel verlichting als sfeer in je huis kunt creëren.

Stap 1: wat voor type lamp zoek ik?

Wanneer je je verlichting gaat aanleggen, denk dan alvast na over het type lampen en hoe deze op de muren of aan de muren bevestigd moeten worden. Als je je huis zelf gaat bouwen kun je natuurlijk al van tevoren aangeven waar de verschillende plekken moeten komen voor een spot, hanglamp of wandlamp. Ga je een bestaande woning verbouwen: misschien kun je dan elektriciteitsdraden verleggen of aanpassen. Pas hier echt wel mee op. Het verleggen van stroom is een klusje dat je wellicht beter door een professional uit kunt laten voeren.

Welke lampen kies jij in jouw woning
Welke lampen kies jij in jouw woning?

Stap 2: kies de stijl die bij je past

Een lamp is meer dan een verlichting; ook de stijl van de lamp moet bij je verdere inrichting van je kamer passen. Houd hier dan ook rekening mee bij het aanschaffen van je nieuwe verlichting. Heb je een klassieke inrichting? Ga dan bijvoorbeeld voor lampen met een hoog decoratief gehalte. Heb je een modern interieur, denk dan aan lampen met een wat gestileerdere vorm. Industriële hanglampen met mat zwart, koper of goudkleurige ‘kappen’ bijvoorbeeld. Populair voor een moderne of industriële inrichting is ook het klassieke peertje met een donkergeel of oranje schijnsel.

Stap 3: welk doel heeft de verlichting?

Verlichting is er tegenwoordig allang niet meer om alleen het huis te verlichten. Verlichting draagt, zeker in de wintermaanden, bij aan een groot deel van de sfeer in onze woningen. Verlichting kan dan ook verschillende doelen dienen: dient het om een kamer te verlichten of misschien een specifiek onderdeel van de kamer: bijvoorbeeld een tafel, spiegel of juist een mooi schilderij. Praktische verlichting kan ook dienen om een boekenkast of zithoek van beter licht te voorzien.

Laat je inspireren door combinaties

Verlichting is nooit een statisch gegeven en kan altijd naar je wens veranderd worden. Heb je er ook al eens aan gedacht om bijvoorbeeld lampenkappen zelf te maken? Met wat stof of door zelf een omslag te breien of te haken kun je al de meest fantastische patronen of vormen maken. Ook hoef je je oude lampen hierdoor niet eens weg te gooien: misschien kun je bepaalde onderdelen zoals de voet of de lampenkap gewoon hergebruiken. Een nieuwe spaarlamp of gloeilamp is dan het enige wat je nieuw moet aanschaffen.

Woningtrends 2019

0
woningtrends 2019

Woontrends veranderen lang niet zo snel als bijvoorbeeld modetrends. Toch zijn er elk jaar veranderingen en nieuwigheden te zien in de woontrends. We zijn inmiddels al halverwege 2019, een goed moment om even stil te staan bij de de laatste trends op het gebied van wonen. Wat zijn tot nu toe de woningtrends van 2019? In deze blog bespreken we de meest opvallende.

De natuur in huis: Woningtrends in 2019

Een doorzettende trend van 2019 is het natuurlijk wonen. Dat betekend: veel planten en groen in huis. Dit zorgt voor een mooie combinatie met andere kleuren, denk aan binnen blouw, en grijs.

Gehaakte artikelen

De hobby haken is momenteel helemaal ‘hot’. Zowel jong als oud is bezig met deze hobby. De gebreide en gehaakte poefs, knuffels en kussens blijven ontzettend populair om het huis mee in te richten. Uiteraard zijn deze zelf te maken of gewoon te koop in de winkels! Het gebreide of gehaakte werk is makkelijk te combineren met linnen.

Rond en ovaal

Door binnenshuis ronde en ovale vormen te gebruiken krijgt het huis een speels karakter. Het gebruik van deze vormen is sinds 2019 heel populair geworden en deze trend zet zich ook verder voort in 2019. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel in het rond, genoeg keuze dus!

Poeder-en nudetinten

De zachte kleur roze komt weer terug en is een woningtrend in 2019. Deze kleur past perfect bij de andere woontrends voor het jaar!

Meubels en verlichting

Je kan geen meubelwinkel binnenlopen of je ziet de wat ouder uitziende meubels van gebruikt steigerhout, een oude timmermanswerkbank of een oud uitziend ander meubelstuk. Deze ‘oude’ of ‘gebruikte’ look geeft veel karakter aan een woning. Ook een veel terugkomende trend zijn de industriële lampen. Deze zijn er als wand-, hang- of staanlamp!

Waarop letten bij het kopen van design barkrukken?

0
waarop letten bij kopen design barkrukken

Waarop letten bij het kopen van design barkrukken?

Design barkrukken zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten, designs, kleuren en materialen. Een nieuwe set barkrukken kopen is dan ook nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Bij het zoeken naar de juiste set design barkrukken is het belangrijk om te letten op een aantal punten. Lees snel verder voor handige tips bij het zoeken naar de perfecte barkrukken!

Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

Voordat je op zoek gaat naar geschikte barkrukken is het natuurlijk belangrijk om kijken hoeveel ruimte er aan de bar is voor de krukken. Bepaal hoeveel krukken er aan de bar passen en welke hoogte ze moeten hebben. Qua ruimte moet je rekening houden met 60 centimeter per kruk. Dit is de gemiddelde ruimte die je nodig hebt om comfortabel op een kruk te zitten. Meet dus de lengte van de bar en deel deze door 60 centimeter om te berekenen hoeveel design barkrukken je moet kopen.

Verstelbaar

Verstelbare design barkrukken zijn misschien een stukje zwaarder dan standaard barkrukken, maar zijn ook veel comfortabeler. Het grote voordeel is dat je de kruk net zo kan afstellen als dat je zelf wilt. Zo kan iedereen de barkruk afstellen op de gewenste zithoogte. Dit is ideaal als er meerdere mensen met verschillende lengtes gebruik maken van de design barkrukken. Zo kan iedereen de krukken namelijk verstellen naar zijn of haar lichaam. Zeker bij kinderen zijn verstelbare design barkrukken een aanrader.

Let op de hoogte

Naast bovenstaande punten is het ook belangrijk om te kijken naar de hoogte van de barkrukken. Je wilt natuurlijk wel dat de design barkrukken goed bij de bar passen. Design barkrukken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Zo zijn er lagere en hogere krukken. Bij verstelbare design barkrukken hoef je niet te kiezen en kan je ze perfect afstellen op de hoogte van de bar. Daarom adviseren wij ook te kiezen voor verstelbare modellen. De juiste hoogte moet 25 á 30 centimeter lager zijn als de hoogte van de onderkant bar. Zo heb je genoeg ruimte als je op de kruk zit voor een comfortabele zithouding.

8 verschillende soorten matrassen, en de verschillen

0
soorten matrassen
soorten matrassen

De zoektocht naar een nieuw fijn matras kan ingewikkeld zijn. Wanneer je een beddenwinkel binnenloopt kun je overweldigd worden door het grote aantal verschillende soorten matrassen. Zo kom je bijvoorbeeld latexmatrassen, of koudschuim matrassen tegen. Maar wat is nou precies het verschil tussen verschillende soorten matrassen, en welke soorten matrassen zijn er allemaal op de markt? In dit artikel wordt dit uitgelegd.

1) Polyether matrassen behoren tot de goedkoopste klasse matrassen. De vochtregulatie van deze matrassen is vanwege de celstructuur redelijk, maar tegelijkertijd werkt dit ook warmte isolerend. Dit soort matrassen wordt daarom veel gebruikt in bijvoorbeeld caravans, campers of boten. Polyether matrassen worden afgeraden voor dagelijks gebruik. Voor dagelijks gebruik is het verstandig om een matras met meer veerkracht, duurzaamheid en warmte- en vochtregulatie te gebruiken.

2) Koudschuim matrassen worden gekenmerkt door de open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat koudschuim beter ademt dan andere soorten schuim, en wordt vocht goed gereguleerd. Dit soort matras staat onder andere bekend om de uitstekende duurzaamheid en de veerkrachtigheid.

3) Pantera koudschuim matrassen vormen een aparte categorie, naast gewone koudschuim matrassen. Pantera koudschuim matrassen hebben een bijzonder goede kwaliteit. Ze behoren tot de topklasse van koudschuim matrassen. Het materiaal van Pantera matrassen is enorm veerkrachtig, en de matrassen hebben een uitstekende vocht- en temperatuurregulatie.

verschillende matrassen
Ontdek de verschillende matrassen

4) Traagschuim matrassen hebben een bijzondere eigenschap: de matrassen reageren op warmte, waardoor het matras zich zelf aanpast aan de temperatuur van je lichaam en je lichaamsgewicht wanneer je slaapt. Traagschuim wordt zachter naarmate het opwarmt, en zo vormt het traagschuim matras zich naar de vormen van je lichaam. Daarom heb je met een traagschuim matras geen last van drukpunten. Deze matrassen zijn daarom uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke klachten zoals rugklachten of gewrichtsklachten. Ook zijn traagschuim matrassen geschikt voor mensen die vanwege een bepaalde reden langere achtereenvolgende periodes op bed liggen.

5) Latex matrassen kunnen qua stevigheid sterk variëren, van uitzonderlijk zacht naar stevig. De stevigheid is afhankelijk van de latex die in het matras gebruikt wordt en van de luchtkanalen. Latex matrassen worden gefabriceerd in een mal van aluminium. Op het gebied van veerkracht en duurzaamheid scoren latex matrassen goed. Verder hebben latex matrassen een ander belangrijk voordeel, namelijk dat er in de matras geen schimmel of rottigheid kan ontstaan. Hierdoor is een latex matras goed geschikt voor vochtige plekken en plekken buitenshuis zoals in caravans, boten en campers.

6) Talalay Latex matrassen verschillen in de productie van gewone latex matrassen. In het productieproces van de Talalay Latex matras wordt de mal in de eerste plaats vacuüm getrokken. Hierdoor verspreidt het latexschuim zich gelijkmatig over de mal. Vervolgens wordt het schuim behandeld met stikstofgas van -30 graden. Dit zorgt voor een gesloten celstructuur. Deze gesloten celstructuur heeft belangrijke voordelen zoals betere ventilatie en hoger comfort en veerkracht.

7) Pocketvering matrassen bestaan, zoals de naam al doet vermoeden, in de kern uit velen metalen veren. Bij dit matras wordt met aanzienlijk meer veren gewerkt dan bij binnenvering matrassen. De pocketveringen zijn relatief klein, en per stuk ‘verpakt’ in een speciale hoes van textiel. Hoe meer belasting de pocketveringen ervaren, hoe meer weerstand ze bieden. Daarom biedt dit matras goede ondersteuning aan je lichaam, afgestemd op je gewicht.

8) Binnenvering matrassen zijn goedkoper dan pocketvering matrassen. De kern van een binnenvering matras bestaat ook uit veringen, maar dit zijn biconische veren. Biconische veren zijn in het middelste gedeelte smaller dan aan de boven- en onderkant. Deze biconische veringen bieden in vergelijking met pocketveringen een relatief beperkte vorm van comfort en ondersteuning. Daarom adviseert men vaker een matras met pocketveringen.

 

Bron: matrasshop.com

Welk gereedschap moet ik gebruiken voor specifieke klussen?

0
specifiek gereedschap

Of je nu doe-het-zelver of vakman bent: bij iedere klus is goed gereedschap belangrijk. Het maakt daarbij niet aan of het door de lichte timmerwerkzaamheden of de meer specialistischere klussen gaat. Met een goed gereedschap bij de hand is het niet alleen fijner, maar ook efficiënter werken. Maar uit welk gereedschap moet je kiezen bij welke klus? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Een passende boor- en schroefmachine voor specifieke klussen

Vrijwel de meeste klussen in of rondom het huis bestaan uit het bevestigen of losmaken: van planken tot kastdeuren of schilderijen. Een vrij nauwkeurig en specifiek werkje. Daarbij is een goede boor- of schroefmachine onmisbaar. Tegenwoordig is er een ruime keuze uit deze elektrische machines en boor je zonder problemen een gat in de muur en is een schroef in een handomdraai in de muur of kast geplaatst. Door de elektrische kracht is het eenvoudig om precies af te stellen hoe diep of hoe breed je wil boren of schroeven. De meeste boormachines worden dan ook met batterij aan schroefdoppen of boren geleverd. Zo niet: dan is het altijd mogelijk om ze te kopen bij een specialist of bouwmarkt.

Frezen en schaven voor zonder problemen

Waar er vroeger nog met een houten schaaf werd gewerkt is dit gereedschap inmiddels vaak vervangen voor een elektrische variant voor specifieke klussen. Niet alleen kun je met een frees- of schaafmachine veel sneller en grondiger werken, het is ook nog eens veiliger. Ook is het schaven met de hand een echt preciesieklusje waarbij ervaring handig is. Gelukkig heb je tegenwoordig de elektrische variant. Het verschil tussen frezen en schaven is dat bij frezen bewust iets wordt weggehakt dat vaak wat dieper ligt, terwijl je met een schaafmachine heel precies laagjes hout of metaal kunt weghalen. Freesmachines worden vaak gebruikt bij het aanbrengen van profielranden of verdiepingen in hout, zoals deuren. Een schaafmachine wordt juist gebruikt om een stuk hout of metaal vlakker en zonder splinters te krijgen.

Nauwkeurig en strak zagen

De zaag is een veel toegepast gereedschap in met name de houtbewerking. Hoewel handzagen nog wel in omloop zijn, is het gebruik van een elektrische zaag steeds gangbaarder geworden. Tegenwoordig zijn deze machines steeds geavanceerder en ook veiliger. Met een automatische zaagmachine heb je iedere balk of plank vaak in een mum van tijd nauwkeurig doormidden. Bovendien zijn er computergestuurde modellen op de markt waarbij menselijk handelen haast niet meer nodig is. Door de juiste figuren en afmetingen in een computer door te voeren gaat de zaag automatisch aan de slag.

Vergeet de accu niet!

Doordat diverse gereedschappen op stroom werken is het belangrijk om altijd een reserveaccu bij de hand te hebben. Of zorg er in ieder geval voor dat de accu altijd opgeladen is. Zo voorkom je dat je tijdens je werkzaamheden ineens zonder stroom komt te staan. Het kan enkele uren duren voordat een accu is opgeladen en die tijd heb je vaak niet. Extra accu’s vind je vaak bij een specialist in gereedschappen of bouwmarkten.

Een lekker briesje in de woonkamer

0

In de zomer kan het best warm worden, vooral binnenshuis. Zou je toch lekker in de woonkamer willen zitten zonder daar last van te hebben? Dan is een plafondventilator misschien iets voor jou. Een lekker koel briesje op je gezicht terwijl je tv zit te kijken, zit te eten of gasten op bezoek hebt. Ondanks dat het buiten kookt vind je het binnen nog best leefbaar.

Typen plafondventilatoren

Als je een plafondventilator als binnenverlichting in de woonkamer plaatst is het misschien handig om eentje uit te kiezen die goed bij je wensen past, want er zijn verschillende types. Een simpele met 3 wieken zonder bijzondere eigenschappen, of een fleurige met verschillende kleuren wieken en verlichting. Er bestaan zelfs types met meerdere lampen. Handig dus als je koeling en verlichting in 1 apparaat wil combineren!

plafondventilator in de woonkamer
plafondventilator in de woonkamer

Bediening van de plafondventilator

Dat apparaat hangt aan het plafond, “hoe moet je het dan bedienen?” zou je denken. Vroeger hadden deze apparaten alleen maar een trekkoord, dus moest je opstaan en eronder gaan staan om het aan of uit te doen of de stand te verwisselen, maar de meeste moderne varianten hebben een wandschakelaar. Er zijn zelfs modellen met een afstandsbediening!

Waarom een plafondventilator in plaats van een staand model of wandventilator?

Er zijn natuurlijk meerdere typen en modellen ventilatoren, die in principe allemaal hetzelfde kunnen: verkoeling en luchtdoorstroming leveren. Toch zijn er een paar verschillen waar je op moet letten. Het voornaamste voordeel van een plafondventilator ten opzichte van een staande, is de ruimtebesparing. Je hoeft het nergens in een hoek neer te zetten en het staat niet in de weg, dus je kan er niet tegenaan lopen of erover struikelen. Superhandig dus! Ten opzichte van wandventilatoren heeft een plafondventilator ook een voordeel, en dat is dat het zich volledig bevindt buiten de ruimte waar mensen komen (erboven dus). Je kunt er dus niet met je hoofd tegenaan lopen (meestal hangen wandventilatoren op ooghoogte) of met je haren erin verstrikt raken. Een plafondventilator is volledig uit de weg en je zult er nooit last van hebben.

Wat kost een plafondventilator?

De prijs van een plafondventilator hangt af van het type materiaal, de kwaliteit, de eigenschappen, het aantal lampen en de mogelijkheid een afstandsbediening te gebruiken. Een simpel basismodel is al verkrijgbaar vanaf 60 euro. Zo eentje heeft 3 wieken, geen lampen en geen afstandsbediening (wel een trekschakelaar). Niet veel bijzondere kenmerken maar het doet wel wat het moet doen. Op zoek naar iets meer? Tussen de 100 en 200 euro zijn er een heleboel modellen beschikbaar in alle vormen, maten en kleuren. Met licht, zonder licht, 6 wieken, 2 wieken (ja dat bestaat zelfs). Genoeg keuze dus. Als je echt veel geld kwijt wilt aan een plafondventilator kun je zelfs in de 600 tot 1000 euro prijsklasse terecht. Deze apparaten lijken niet meer op ventilatoren maar meer op futuristische gadgets. Sommigen hebben LED-lampjes, kunnen absurde hoeveelheden lucht verplaatsen, zijn volledig stil en kan je bedienen vanaf de bank. Voor ieder wat wils, dus.

Boomstamtafel in je woning of kantoor

0
boomstam eettafel woonkamer kantoor
boomstam eettafel woonkamer kantoor

Wat is er nou mooier dan een originele en unieke boomstamtafel in je woonkamer, kantoor of bedrijf? Met zo’n mooie houten boomstamtafel heb je echt een blikvanger in je interieur. Kom ook gezellig lang tafelen, praten of vergaderen aan zo’n prachtige boomstamtafel!

Hardhouten of eiken boomstamtafel

Een hardhouten boomstamtafel heeft een fijnere nerf dan een rustieke eiken boomstamtafel. Hardhout is ook harder dan eikenhout. Wil je dus echt een slijtvaste tafel, kies dan voor een hardhouten boomstamtafel. Een hardhouten boomstamtafel is in verschillende diktes en afwerkingen te verkrijgen. Een hardhouten boomstamtafel is wel iets duurder, maar gaat ook langer mee. Je hebt boomstamtafels met een bladdikte van 4 tot wel 10 cm. Een eiken boomstamtafel is lichter in gewicht en heeft een wat meer rustieker karakter dan een hardhouten boomstamtafel.

Verschillende houtsoorten bij boomstamtafels

Een boomstamtafel kan van verschillende houtsoorten zijn. Hiervoor worden, naast eikenhout, ook teak, jatoba, tatajuba, suar en pedra hout gebruikt. Dit zijn houtsoorten uit Zuid Amerika en zijn van hoge kwaliteit. Deze houtsoorten zijn zeer duurzaam en worden vooral voor binnengebruik behandeld. Je kunt een boomstamtafel bij de meubelmaker laten behandelen, zodat deze goed beschermd is tegen indringend vocht en vuil. Je wilt tenslotte wel zo lang mogelijk genieten van je prachtige boomstamtafel.

 

boomstam eettafel
Een mooie boomstam eettafel gaat lang mee.

Kies de goede kwaliteit bij een boomstamtafel

Robuuste boomstamtafels zijn een waardevolle en duurzame aanwinst voor je woning, kantoor of bedrijf. Een boomstamtafel geeft een natuurlijke en industriële look aan het interieur. Het mooie is dat elke boomstamtafel zijn eigen unieke uitstraling krijgt, doordat elke plak hout weer een andere doorsnede van een boom heeft. Een boomstamtafel is ook altijd één geheel en er zijn geen meerdere delen aan elkaar gelijmd. Vraag de leverancier of meubelmaker, waar je de boomstamtafel wilt kopen, van welk hout de tafel is gemaakt en ga voor de beste kwaliteit. Zo heb je jarenlang plezier van je prachtige tafel.

Boomstam tafelbladen met zelf te kiezen poten

Bij veel leveranciers van boomstamtafels, kun je zelf kiezen welke poten je er onder wilt. Indien je een losse boomstam tafelblad koopt, kun je er bijvoorbeeld stalen tafelpoten onder laten zetten. Hou je het liever zo natuurlijk mogelijk, kun je ook kiezen uit bijpassende houten tafelpoten. Een boomstamtafel is zwaar van gewicht en niet elk onderstel zal hiervoor toepassend zijn. Een metalen onderstel is bij grote en lange boomstamtafels dus het meest ideaal. Hierdoor krijgt de boomstamtafel de juiste stabiliteit en zal minder gaan werken. Laat je bij voorkeur adviseren door de leverancier of meubelmaker, welk onderstel toereikend is voor de boomstamtafel van je keuze.

4 tips voor een luxe uitstraling van je interieur

0
woning uitstraling luxueus

Het liefst willen we allemaal een huis dat er mooi uitziet en waar we ons thuis voelen. Het is echter wel een uitdaging om je huis mooi in te richten. Dat komt omdat je vaak rekening moet houden met je budget of met de hoeveelheid ruimte die je hebt. In dit artikel staan 5 tips voor het creëren van een luxe uitstraling van je interieur.

Tip 1: Focus niet alleen op het meubilair

Het meubilair heeft een groot effect op de uitstraling van je interieur, maar verdient zeker niet alle aandacht. Naast het meubilair is het bijvoorbeeld belangrijk om aandacht te schenken aan de kozijnen, deuren, kastjes en muren. Als je de kozijnen ook wilt aanpassen aan het luxe interieur, overweeg dan om aluminium kozijnen te laten plaatsen. Aluminium kozijnen zijn sterk, duurzaam en hebben een luxe uitstraling. Aluminium kozijnen zorgen daarnaast ook voor goede isolatie waardoor je maandelijks bespaart op je energierekening.

Tip 2: Houd je aan een thema

Bij het inrichten is het belangrijk dat alles op elkaar is afgestemd en bij elkaar past. Het is niet noodzakelijk om veel geld uit te geven aan duur meubilair. Wanneer je interieur er als een geheel uitziet heeft het al een luxe uitstraling. Vooral kleurenthema’s zijn makkelijk toe te passen. Denk bijvoorbeeld een thema van pasteltinten, een luxe grijze thema of een thema van natuurlijke materialen en kleuren. Vooral het gebruik van natuurlijke materialen is aan te raden, omdat het je interieur ook een warm gevoel geeft. In het kleurenthema spelen de muren en het plafond een grote rol. Besteed daar dus aandacht aan. Raadpleeg daarbij wel een huisschilder, die geeft professioneel advies voor jouw situatie. Voor kleinere oppervlaktes betaal je het uurloon van een schilder, maar voor grote oppervlaktes betaalt je per vierkante meter.

luxe uitstraling woning
Een luxe uitstraling voor jouw woning krijg je via deze 5 tips.

Tip 3: Zorg voor genoeg ruimte

Een luxe uitstraling zorgt voor een rustgevend gevoel. Dat rustgevende gevoel valt weg wanneer je interieur vol staat met onnodige zaken. Probeer om die reden juist te gaan voor minimalisme. Wanneer je minder spullen hebt ziet je huis er ruimer en strakker uit. Waardoor het meer rust en luxe uitstraalt. Door ook meer daglicht binnen te laten zorg je ervoor dat je huis er nog ruimer uit gaat zien van binnen, daarnaast zien de kleuren in huis er mooier uit door het daglicht. Natuurlijk licht gaat vooral goed samen met natuurlijke materialen in je interieur, die vormen samen een mooie combinatie.

Tip 4: Plaats eyecatchers

Iets wat je in veel luxe interieurs terugziet zijn eyecatchers. Dat kan een moderne open haard zijn, een schilderij, een plant, een luxe lamp of een ander item. Vooral een groot, opvallend schilderij of kunstwerk trekt iedereens aandacht en geeft je interieur een elegante en luxe look. Een grote, opvallende plant is ook een aanwinst voor een luxe interieur. Het is niet alleen mooi, maar ook goed voor de luchtkwaliteit in huis. De grootte van de plant is afhankelijk van de hoeveelheid kleur in je interieur. Als je bijvoorbeeld een luxe, grijze interieur hebt valt een plant al snel op en hoeft de plant dus niet erg groot te zijn.

Ideeën voor een slaapkamer met schuine wand

0
slaapkamer met schuine wand

Soms is het nodig om toch die onhandige ruimte op zolder maar te gaan gebruiken als slaapkamer. Wellicht omdat een van de kinderen een andere kamer wil, of omdat er een nieuw familielid op komst is. Het lijkt lastig om een slaapkamer in te richten met een schuine wand, maar dit kan ook als voordeel worden gezien. Je kan immers hele interessante inrichtingen creëren met een afwijkende wand. En hele gezellige hoekjes, natuurlijk.

slaapkamer met schuine wand

Slaapkamer met schuine wand inrichten

Afhankelijk van hoe hoog het schot onder de schuine wand is, kunnen er meubels onder worden geplaatst. Wat we vaak zien is dat er bedden onder worden geplaatst, zo creëer je een heerlijk hoekje in bed. Alleen wel oppassen voor je hoofd bij het opstaan! Als de hoogte het toelaat kan ook een laag kastje onder de schuine muur worden geplaatst. Wanneer er een raamkozijn in de schuine muur zit kan je hier een superleuke ‘window seat’ in maken. Koop of maak een blok wat precies in het gat past (eventueel een kist, dan kan je er gelijk spullen in opbergen) en leg daar wat kussentjes en dekentjes op. Dan kan je heerlijk een boek lezen in deze hoek, terwijl je naar buiten kan kijken door het raam.

De wand aankleden

De wand zelf wordt vaak kaal gelaten omdat je er toch geen lijsten tegenaan kan hangen. Dat is echter heel zonde, want dat is een grote kale vlakte in de ruimte! Wat wij persoonlijk een hele leuke manier vinden om een schuine wand te decoreren is doormiddel van een wanddoek of wandtapijt. Deze doeken kunnen eventueel zelf bedrukt worden als je in de winkel niks leuks kan vinden. Kies voor een kleurrijke variant of juist een rustgevend ontwerp zoals bijvoorbeeld een vintage landkaart.

Als jouw schuine wand steunbalken bevat, kan je hier ook een voordeel uit halen. Koop bijvoorbeeld wat slangen met fairylights of andere lichtjes en hang deze langs de balken. Doormiddel van schilderen kan je de sfeer ook interessant maken. Maak de muur zelf bijvoorbeeld mooi wit en hou de balken in hun originele houtkleur. Daarmee creëer je een Scandinavisch gevoel wat je kan doortrekken in de inrichten van de rest van de slaapkamer.

Er zijn genoeg optie voor een slaapkamer met schuine wand. Ik begin het stiekem een beetje jammer te vinden dat ik geen schuine wand in mijn slaapkamer heb! Het maakt de ruimte ene stuk interessanter en unieker.

Energiezuinig wonen, hoe doe je dat eigenlijk?

0
energie woning

Heel wat jaren terug werd energiezuinig wonen alleen gezien als iets wat zogenaamde ‘geiten-wollen-sokken-types’ deden. Anno 2018 is het echter niet meer dan normaal als je denkt aan het milieu en zuiniger om wilt gaan met elektriciteit en gas. We zijn er immers niet alleen van overtuigd dat verandering van ons gedrag een positieve invloed kan hebben op de aarde, maar dat we hier ook een heleboel geld mee kunnen besparen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Wat wil je nog meer? Om echt over te stappen op energiezuinig wonen is echter een ander verhaal. Want hoe doe je dat eigenlijk? En moet je je levensstijl echt zo drastisch omgooien? Welnee! In dit artikel geven we je een aantal handige en simpele tips voor energiezuinig wonen. Je zal merken dat dit makkelijker toe te passen is dan je denkt!

Bekijk eerst of het goedkoper kan

Als voor jou geld besparen de voornaamste reden is om überhaupt te denken aan energiezuinig wonen, is het belangrijk om te kijken of overstappen naar een andere energiemaatschappij misschien een beter idee is.  Energie vergelijken bij Independer is een goede stap in de juiste richting als je snel en gemakkelijk geld wilt besparen. Met behulp van deze vergelijkingstool zie je simpelweg welke leverancier goedkoper is en welke acties er op dit moment gelden. Sommige mensen zeggen zelfs dat je er goed aan doet om deze test elk jaar opnieuw uit te voeren. Zo weet je elk jaar zeker dat je bij de goedkoopste leverancier zit en dat de hoogte van je energierekening hier in elk geval niks mee te maken heeft.

Schaf energiezuinige apparaten aan

Je hoeft je levensstijl niet extreem aan te passen om energiezuiniger te wonen. Alleen al een kritische blik op de elektronische apparaten kan veel verschil maken in je eindafrekening. Veel mensen wachten met het aanschaffen van nieuwe apparaten totdat hun verouderde ook echt kapot zijn. De wetenschap blijft echter niet stil staan. De huishoudelijke apparaten van nu worden uitvoerig getest op energiezuinigheid. In vergelijking met apparaten van 5 jaar geleden zien we dat deze zelfs de helft goedkoper zijn in verbruik. Dan wordt het toch interessanter om je oude apparaten te vervangen en nieuwe energiezuinige varianten in huis te halen. Besparen op de energierekening is helemaal niet moeilijk!

energie woning
Zorg ervoor dat je een goed energiecontract afsluit

 

Laat lampen niet onnodig branden

Lampen die onnodig blijven branden is iets waar veel mensen weleens de fout mee in gegaan zijn. Zonder dat je het doorhebt kost dit op jaarbasis heel wat geld en dat is uiteraard zonde! Door alle ruimtes in huis te controleren voordat je de woning verlaat zorg je ervoor dat dit niet meer zal gebeuren. Je kunt er ook voor kiezen om verlichting op een bewegingssensor aan te schaffen. In de tuin is een tijdklok ideaal. Zo vergeet je nooit meer de lampen uit te doen voordat je naar bed gaat. Tip: bekijk ook de lampen die momenteel in de fittingen geplaatst zijn. Vervang gloeilampen voor spaarlampen en bekijk of de mogelijkheid bestaat om tl-verlichting of ledlampen aan te schaffen. Deze zijn iets duurder in aanschaf, maar zullen zichzelf terugverdienen doordat ze veel energiezuiniger werken.