Home Blog

Écht iets bijdragen aan de natuur? Lees dan gauw verder!

0
egelhuisje
egelhuisje

Veel mensen voelen zich één met de natuur zonder dat ze dat eigenlijk zijn. Eén enkele wandeling in het bos zorgt er helaas niet voor dat je meteen alles weet van de natuur en hoe deze in elkaar zit. Wél is het mogelijk om te leren. Dit kost een boel tijd en energie, maar betaalt zich hoe dan ook terug. Stap één om één te worden met de natuur? Draag iets bij! Wanneer jij ervoor kunt zorgen dat dieren, planten en andere organismen een veilig leven kunnen leiden, kun je jezelf al snel één met de natuur noemen. Hoe jij echt iets kunt bijdragen aan de natuur lees je gelukkig in dit blog. We vertellen je hier graag hoe jij hoe dan ook één gaat worden met de natuur. Lees daarom gauw verder!

Plastic: wat is dat?

Waarschijnlijk ben je al die televisiereclames en radioprogramma’s over de plastic soep zo langzamerhand wel zat, maar dat is misschien dan ook wel meteen het ideale punt om het nog een keer te herhalen. De situatie in de oceanen is namelijk echt zorgelijk en daarom zou het slim zijn als we hier als mens eens wat meer op gaan letten.

Als jij iets wilt bijdragen aan de natuur is het slim om eens naar je plastic verbruik te kijken. Hoeveel verpakkingen gooi je weg? Hoeveel plastic zakken gebruik je? Denk hier eens goed over na en probeer dit in hoeverre het mogelijk is, te verminderen. Nu ben je alweer een stap dichter bij het één worden met de natuur!

huis voor egels
Een winterplek voor egels

Een plek voor de dieren

Ook de opwarming van de aarde is een redelijk zorgelijke situatie te noemen. Door het smelten van ijs, maar ook het verlengen van bepaalde seizoenen raken dieren vaak in de war of kunnen ze helemaal nergens terecht als dit echt moet. Zo ook voor de egel. Dit prachtige beestje krijgt steeds vaker te maken met het feit dat er geen geschikte plek is om zijn winterslaap te houden. Of toch wel? Als jij bijvoorbeeld een zogeheten egelhuisje in jouw tuin plaatst, bied je een goede oplossing voor dit prachtige beestje.

Je kunt zo’n egelhuisje het beste bestellen bij Vogelhuisjes.nl. Deze specialist weet precies welk egelhuisje van belang is in welk gebied en legt jou met plezier uit hoe jij een veilige plek voor dit prachtige beestje creëert. Aarzel daarom niet en bestel jouw egelhuisje vandaag nog. Op naar één worden met de natuur! 

Drie manieren om je huis op een milieuvriendelijke manier kerstklaar te maken

0
Kerstboom
Kerstboom

Het is weer koud, grijs en regenachtig in Nederland, wat betekent dat de winter eraan komt. Natuurlijk vindt iedereen de uitstraling van hun huis belangrijk, of dit nou is omdat je het zelf fijn vind, of omdat je indruk wil maken op bezoek. En met somber weer kun je niet vroeg genoeg beginnen met de gezelligheid in huis te halen, maar kan dat eigenlijk wel verantwoord? Het antwoord is ja, en zo moeilijk is het niet eens. We geven hieronder wat tips hoe je een milieuvriendelijke kerstsfeer kunt creëren.

Brand de kachel

Er is niets gezelliger dan een warme, geel gekleurde gloed in je woonkamer. Als je een kachel of openhaard hebt, steek die dan aan zodra je thuis komt. Op die manier kan de verwarming uit blijven en heb je gelijk het voordeel van gezelligheid. Wel moet je oppassen dat de kachel stoken geen slechte invloed op het milieu heeft, door bijvoorbeeld geïmpregneerd afvalhout te stoken. Gelukkig kun je ook kachelhout bestellen, dat is dan wel iets prijziger, maar houd in gedachten dat het je gaskosten verminderd. Verder verzekerd het je ook dat er nagedacht wordt over het milieu, door middel van bijvoorbeeld het FSC keurmerk. Neem eens een kijkje op haardhout-goldenflame.nl, daar vind je al hun aanbiedingen en kun je ook advies lezen over verschillende soorten haardhout

Zet de kerstboom

Ook al is het misschien het meest afgezaagde waar je aan kan denken, kerstbomen geven je interieur elke winter een boost en ze ruiken ook nog eens geweldig! Een echte kerstboom kun je meestal in de buurt vinden voor één of twee tientjes en gelukkig is er niks mis met een kerstboom planten en hem daarna weer kappen. Geheel milieuneutraal dus. Natuurlijk wil je ook wat versiering erin hangen, daarvoor raden we aan om eens bij de kringloop te kijken. Enorm veel mensen vernieuwen hun kerstspullen regelmatig en geven ze daarna weg, daarom kun je voor een hele kleine prijs vaak erg mooie kerstspullen vinden bij de lokale kringloop.

Verlichting
Verlichting in de woning.

Hang sfeerverlichting op

De kerstboom kan misschien niet de hele winter blijven staan, maar sfeerverlichting kun je zo lang houden als je wil. Dit is misschien een iets prijzigere aankoop, maar je kunt er dan ook langer van genieten en elk jaar opnieuw gebruiken. Ook hiervoor kun je een kijkje nemen bij de lokale kringloop, al raden we wel aan ze dan even te checken voor je ze koopt. Heel vaak hebben familieleden ook nog wat lichtsnoeren over, dus hier kun je ook even rondsnuffelen.

Een design radiator in je badkamer

0
nieuwe badkamer
nieuwe badkamer

Wanneer je onder de douche vandaan komt wil je niets liever dan een goed verwarmde badkamer. Verwarming in de badkamer is dus voor veel mensen essentieel, maar ga je dan voor een normale radiator of voor een designradiator?

Wat zijn design radiatoren?

Eigenlijk zijn design radiatoren hetzelfde als gewone radiatoren, het enige verschil zit in de vorm en het design. Vaak hebben deze designradiatoren een moderne en strakke uitstraling. Ze passen daarom goed in een moderne badkamer en zijn de echte eyecatcher van deze ruimte. De designradiatoren zien er niet alleen goed uit maar ze zijn ook functioneel, de meeste zorgen namelijk voor extra plek om iets te laten drogen.

Verschillende soorten

Wanneer je een kiest voor een nieuwe badkamer van Sani4all neem je ook vaak een nieuwe radiator omdat je deze aanpast op de gehele badkamer. We zullen een aantal verschillende designradiatoren voor je uitlichten:

  • De tubone: de tubone is een echte blikvanger in je badkamer. Het heeft namelijk een strakke en stoere vorm die goed past in een moderne of juist een industriële badkamer. Met deze radiator zorg je ervoor dat de hele badkamer verwarmd wordt.
  • De Iskol: deze Iskol radiator wordt vaak als decoratie gebruikt, hij is namelijk geïnspireerd op een ladder. De radiator wordt op de vloer geplaatst en leunt tegen de muur, hij hoeft dan ook niet opgehangen te worden. 
  • De Jay: als je graag een designradiator wilt die niet erg opvalt dan kan je het beste gaan voor de Jay, deze is namelijk minimalistisch maar toch erg strak. Ook deze radiator dient weer voor meer dan alleen verwarmen, je kunt er namelijk je badjas of handdoeken aan ophangen. 
  • De Flaps: de Flaps radiator heeft een strak design. Door de openingen in het midden van de radiator is deze ideaal om je handdoeken op te laten drogen. Ook deze radiator zorgt weer voor een echte eyecatcher in je badkamer. 
badkamerinspiratie
Inspiratie voor de badkamer opdoen?

Voordelen designradiatoren

Als je er nog niet over uit bent of je voor een normale- of designradiator gaat, zetten wij nog even de voordelen van een designradiator voor je op een rijtje:

  • Dubbele functie: de designradiatoren hebben niet alleen de functie om de badkamer te verwarmen maar je kunt er ook je kleding en handdoeken mee opwarmen.
  • Op afstand te bedienen: enkele elektrische designradiatoren zijn op een afstandje te bedienen, namelijk met een afstandsbediening. 
  • Duurzaam: de elektrische designradiator is een duurzame optie omdat deze weinig energie verbruikt. 

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamerinspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Ben je van plan een kat te kopen? Let dan goed op!

0
krabpaal kat
krabpaal kat

Het idee van een spinnende kat op je schoot tijdens een avondje op de bank doet bijna iedereen glimlachen. Deze prachtige beestjes bieden enorm veel liefde en warmte. Wanneer je dan eindelijk tot de conclusie bent gekomen om een kat aan te schaffen, is er echter nog wel het één en ander dat je even moet weten. Zo moet je ongeveer weten wat je te wachten staat, maar ook voor welke dingen je absoluut nog moet zorgen om het jouw nieuwe kat of kitten zo aangenaam mogelijk te maken. Alles wat jij moet weten, lees je in dit blog. Lees dus gauw verder als jij van plan bent om een kat te gaan kopen!

Een heleboel aandacht

Helemaal in het beginstadium van het leven van een kat, dan is het dus nog een kitten, is voldoende liefde en aandacht erg belangrijk. Het is goed dat jouw nieuwe kat weet wat liefde en aandacht is en hoe dit voor hem of haar voelt. Wanneer jouw nieuwe kat onvoldoende aandacht krijgt, bestaat de kans dat hij of zij dit meeneemt in de rest van zijn of haar leven. Zo kunnen ze op den duur wat agressiever worden, dan wel richting jou, dan wel richting andere dieren. Vanaf de eerste momenten dat jouw nieuwe kat of kitten bij jou thuis is, moet je deze meer dan genoeg liefde en aandacht geven!

kat in huis
Een slapende kat op de bank

Dit heb je nodig!

Natuurlijk komt er bij de aanschaf van een kat meer kijken dan alleen aandacht. Zo is het belangrijk dat jouw kat altijd voldoende te eten en voldoende te drinken heeft. Zaken als eet- en drinkbakjes zijn dus een must. Ook vertier is onmisbaar voor de ontwikkeling van je kat. In dit geval is het aan te raden om een krabpaal aan te schaffen. Blijft jouw kat aan het begin voornamelijk thuis? Regel dan een kattenbak! Al deze zaken moet je eenmaal doorlopen om uiteindelijk tot het punt te komen waarop je elke avond kunt genieten van een spinnende kat op je schoot. Heb je vragen? Neem eens contact op met de medewerkers van Krabpaal.nl. Zij kunnen jou alle informatie bieden die jij nodig hebt over zaken als krabpalen en vertier voor katten!

Tips voor het inrichten van de badkamer

0
badkamer inrichten
badkamer inrichten

De badkamer is thuis een cruciale ruimte, en het goed inrichten ervan is soms een hele opgave, maar toch ook zeker geen onbelangrijke klus. Je hebt veel keuzes om te maken, iedere keuze heeft invloed op het uiterlijk, en de uitstraling van de badkamer. In dit blogartikel geven we je enkele tips voor het inrichten van de badkamer.

Een goed begin is het halve werk.

Allereerst, het is belangrijk om van te voren goed na te gaan welke stijl je nu eigenlijk in je badkamer wilt. Je kunt soms verschillende kleuren en stijlen combineren, maar wanneer je een basislijn hebt om te volgen, dan is dit toch altijd net even iets makkelijker. Wanneer je allerlei producten door elkaar gaat kopen voor de inrichting, zonder te weten welke stijl je nu eigenlijk wilt hanteren, dan komt dit het eindresultaat zeker niet ten goede.
Er zijn tegenwoordig ook allerlei programma’s en software te vinden die een hele goede hulp kunnen zijn ter inrichting van de badkamer, een handige tool om hiervoor te gebruiken is een 3D badkamer planner. Met deze tool kun je invoeren hoe groot de badkamer is, en waar de ramen en deuren zich bevinden. Vervolgens kun je middels dit programma de juiste tegels en dergelijken voor de badkamer uitkiezen. Je kunt hiermee eindeloos variëren, en dit is een enorme hulp voor het samenstellen van een goede badkamer.

Meubels zijn misschien wel het meest essentieel.

Veel badkamermeubels zijn praktisch ingesteld, je kunt allerlei dingen in je badkamermeubels opbergen, en de meubels zijn de kers op de taart voor de stijl van de badkamer. Bij de inrichting is het vooral goed om te kijken naar badkamermeubels die op te hangen zijn aan de muur, zwevend dus, dit zorgt er voor dat je meubels weinig ruimte in beslag zullen nemen.
Wanneer je een badkamer inricht, dan is het van belang om slim te zijn wanneer het aankomt op het gebruik van losse spullen. Wanneer je deze slim en handig opbergt, dan zorg je voor een badkamer die een stuk opgeruimder is, en die een stuk meer rust uitstraalt. Dit ziet er veel beter uit dan wanneer je losse spullen open en bloot op allerlei plekjes in de kamer opstelt.

badkamer meubels
Inspiratie op doen voor de badkamer?

Kleine badkamer? Dan moet je keuzes maken.

Wanneer je een kleine badkamer hebt lijkt het soms alsof dit een extra lastige opgave is, maar dit hoeft lang niet altijd zo te zijn, je zult bij een kleine badkamer alleen bepaalde keuzes moeten maken. Je moet kijken waar je de meeste waarde aan hecht, en hoe je precies van plan bent gebruik te maken van de badkamer, je hebt bij een kleinere badkamer nu eenmaal de luxe niet om extra meubels of een bad te plaatsen, je moet kijken wat voldoende is en wat voor jou écht van belang is. Is de wc in de badkamer nu echt van groot belang, of is het enkel luxe die te veel ruimte inneemt?

Wanneer is asbest analyse noodzakelijk?

0
asbest analyse pakket
asbest analyse pakket

Dat het behandelen, bewerken of verwijderen van asbest gevaarlijk is, is algemeen bekend. Door het uitvoeren van deze handelingen kunnen immers vezeldeeltjes loskomen die bij inademing een ernstig risico vormen voor de gezondheid. Veel mensen vragen zich dan ook af wanneer een asbest analyse noodzakelijk is en hoe deze asbestinventarisatie in z’n werk gaat.

Het gevaar van asbest

Asbest bestaat uit hele kleine deeltjes die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Het materiaal werd in het verleden (tot de jaren 80) veelvuldig gebruikt in vorm van asbesthoudend cement. Dit materiaal werd gebruikt voor het vervaardigen van onder andere gevels, het dakbeschot, in en rondom schoorstenen en als golfplaat op schuren en garages. Asbest is van zichzelf niet gevaarlijk maar dit gevaar treedt wel op als het materiaal op een verkeerde manier verwijderd wordt. In dit geval kan het materiaal gezondheidsproblemen veroorzaken als er vezels vrijkomen.

asbest
Asbest verwijderen met een boor is een no-go

Wanneer het laten uitvoeren van een asbest analyse verplicht is

Buiten het feit dat de inwoners van een huis of gebruikers van een pand een gezondheidsrisico lopen, wordt asbestverwijdering dus wettelijk verplicht. Als er het vermoeden bestaat dat er asbest in een woning of bedrijfspand aanwezig is, is het dan ook een verstandige keuze een asbest analyse uit te laten voeren. Deze asbestinventarisatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde asbestspecialist. Deze expert zal het gehele pand inspecteren op de aanwezigheid van het gevreesde materiaal en op basis hiervan een rapport opstellen. Een asbest analyse is ook verplicht bij de intentie om asbest te laten verwijderen of als je de wens hebt om een woning uit 1993 of eerder te laten verbouwen of slopen.

Een asbest analyse wordt verplicht gesteld om te voorkomen dat de wettelijke regels op dit gebied overschreden worden (particulieren mogen maximaal 35 vierkante meter hechtgebonden asbest zelf verwijderen) en er hierbij meteen op toe te zien dat het materiaal op een veilige- en deskundige manier wordt verwijderd. In veel gevallen kan de asbestspecialist ook voor deze klus zorgdragen. Kijk op www.asbestanalyse.com voor meer informatie over asbest analyses of om direct een afspraak te maken met een specialist.

Wettelijke regels met betrekking tot het gebruik van asbest

Het feit dat het gebruik van asbest al sinds het jaar 1998 verboden is en vanaf die periode ook niet meer te koop wordt aangeboden, is veelzeggend. In 2005 is er zelfs een Asbestverwijderingsbesluit in werking gesteld met als doel om mens en milieu te beschermen tegen de gevaren aan blootstelling van asbest. In deze wettelijke regels met betrekking tot asbest is zelfs een asbest planning opgenomen waarin staat beschreven dat het materiaal in 2024 in z’n geheel moet zijn verdwenen.

Hoe werkt het om zonnepanelen te huren?

0
zonnepanelen huren
zonnepanelen huren

Steeds meer mensen gaan in en rondom hun huis verduurzamen. Dit is ook niet gek. Er komen steeds meer uitlaatgassen in de atmosfeer terecht. Samen moeten wij hier iets tegen doen. Je zit steeds meer elektrische auto’s op de weg en ook de aanschaft van duurzame zonnepanelen is enorm populair. Zonnepanelen wekken volledig duurzaam energie op. Deze energie halen ze uit de warme stralen die door de zon worden afgegeven. Naast het feit dat zonnepanelen zeer goed zijn voor het milieu, heeft het nog een groot bijkomend voordeel. De energie die door zonnepanelen wordt opgewekt is aanzienlijk goedkoper dan de energie die je ontvangt vanuit de energieprovider. Wanneer je besluit om zonnepanelen aan te schaffen ben je dus goed bezig voor het milieu en je bespaard ook nog eens veel geld. Een win-win situatie dus. Toch is het niet altijd mogelijk om meteen dure zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen zijn namelijk enorm duur. Het is dan een goede optie om zonnepanelen te huren bij een gespecialiseerd bedrijf. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die zonnepanelen verhuren aan consumenten. Zo kan jij volledig gebruik maken van de duurzame zonnepanelen zonder dat je meteen een dure investering moet doen.

Altijd vakkundige hulp, zodat je altijd de beste keuze maakt

Niet iedereen heeft verstand van zonnepanelen. Gelukkig zijn er mensen die er wel enorm veel verstand van hebben. Deze mensen weten alles over de verschillende soorten zonnepanelen. Ze kunnen je helpen om de beste type zonnepanelen in Zeeland voor jou huis uit te zoeken. Ook hebben ze veel verstand over het proces waarbij de zonnepanelen geplaatst worden. Je kunt altijd contact opnemen met een zonnepaneel aanbieder bij jou in de buurt. Zo kan je gespecialiseerd advies ontvangen en wanneer je overtuigd bent een afspraak maken om de zonnepanelen te laten plaatsen.

groene stroom
Groene stroom dankzij je zonnepanelen

Laat je zonnepanelen plaatsen voor een mooi rendement

Wanneer je hebt besloten om zonnepanelen te huren, zal het bedrijf de zonnepanelen komen instaleren op jou dak. Het best is om de zonnepanelen te plaatsen richting het zuiden met een hellingshoek van 36 graden. Dit komt omdat de zon in deze richting het felst op de zonnepanelen schijnt. De prijs voor het huren van de zonnepanelen zal verschillen per aanbieder en natuurlijk de hoeveelheid panelen dat je van plan bent om te gaan huren. Het voordeel van het huren van de panelen is dat je op kort termijn geen grote investering hoeft te doen. Je houd dus geld over voor andere kosten die je wellicht aan je woning moet maken.

Richmond Interiors meubelen kopen

0
interieur richmond
interieur richmond

Richmond Interiors meubelen kopen is kiezen voor stijl en design. Zowel het ontwerp van de tafels, stoelen, kasten, verlichting, en de accessoires hebben alle aandacht gekregen. Het is niet mogelijk om de Richmond meubels toe te schrijven aan één woonstijl, maar je haalt zeer zeker stijl in huis.

De hanglamp van Richmond is een echte eyecatcher

Als je de afbeeldingen op Instagram en Pinterest bekijkt, dan heeft het zoiets van, eerst een enkel item toevoegen aan het interieur. De spiegel Carlos tegen een schouw, daarmee creëer je meer licht en ruimte, of de vloerlamp Burlesque zwart om sfeerverlichting te verkrijgen. Maar als je door gaat kijken, Richmond Interiors is alles behalve schreeuwerig aanwezig. Het is subtiel aanwezig maar wel design. Het valt op qua ontwerp, maar nooit vanwege een andere, laat staan verkeerde, dominantie. Richmond Interior meubelen kopen om daar een woning mee in te richten is daardoor mogelijk. Je verkrijgt dan die rustieke woning, maar altijd boeiend om ernaar te kijken. Desalniettemin blijft het begrijpelijk als je denkt, eerst een item toevoegen op het bestaande, en zoiets als de wandlamp Collin brushed gold is dan zo’n opvallende verschijning.

Een mooie hanglamp van Richmond Interiors
Een mooie hanglamp van Richmond Interiors

Tijdloos is belangrijk

Het is goed dat er trends zijn. Anders zouden winkels voortdurend dezelfde collectie hebben, en dat zal het shoppen saai maken. Maar bij Richmond Interior meubelen kopen haal je heel sterk tijdloze items in huis. Je kan het ook opvatten als, Richmond meubels tilt je over de trends heen. Terwijl buren al aan het vernieuwen zijn, kun jij behouden wat je hebt. Het is aanwezig, maar ook weer niet, het is trendy maar je raakt het nooit beu. Richmond Interior meubelen kopen is kwaliteit in huis halen op de andere manier. Niet alleen duurzaam in de betekenis van degelijk, maar ook door een tijdloos design.

Richmond Interior meubelen koop je bij meubelconcurrent.nl

Richt je niet alleen op de woonkamer

Te vaak wordt er enkel naar de woonkamer gekeken, en nu is er een kans om dat te veranderen. Stel je hebt nu een prachtige wandlamp in de woonkamer die net zo mooi elders zal staan. Dan verhang je die lamp naar die andere plek, en op de vrijgekomen plek hang je een lamp van Richmond Interior op. Je woning wordt dan dat stijlvolle plaatje waarbij niet alleen de woonkamer mooi is. Kijk dus goed wat de mogelijkheden zijn, en ga daarna over op Richmond Interiors meubelen kopen. Het assortiment is online te bekijken, en ook op de socials zoals Instagram en Pinterest goed te zien.

Een vloerkleed kopen

0
Vloerkleed kopen
Vloerkleed kopen

Een vloerkleed geeft meer sfeer aan je interieur. Daarnaast is het ook nog eens heel functioneel. Het ligt er een beetje aan in welke ruimte en wat je ermee wil doen. Een leuk zacht vloerkleed in de kinderkamer is bijvoorbeeld een perfecte keuze en ook heel functioneel omdat de kinderen er dan naar hartenlust op kunnen spelen. Ga je een vloerkleed kopen dan is vooraf even goed opmeten wel aan te raden.

Vooraf eerst even het juiste formaat bepalen

Wil je een vloerkleed kopen voor in de woonkamer of een andere ruimte in je huis? Begin eerst met het bepalen van het formaat. Hoe groot mag het kleed zijn en ook belangrijk voor welke vorm kies je. De grootte van het vloerkleed kan je misschien ook zo inschatten maar het is beter om het toch even op te meten en de juiste afmetingen te noteren. Sta je eenmaal in de winkel dan bestaat de kans dat je een vloerkleed aanschaft dat toch net iets te groot is. Met de juiste maten bij de hand weet je precies welk formaat of afmeting kleed precies past.

Kleed voor op de vloer
Ben je op zoek naar een vloerkleed?

Materialen, stijlen, vormen en kleuren

Er is een ruim aanbod in vloerkleden en wel in allerlei verschillende materialen, stijlen vormen en kleuren. Koop een vloerkleed dat goed past bij de inrichting van de ruimte. Je hoeft echt niet een standaard rechthoekig of vierkant vloerkleed te kopen. Wellicht geeft een rond vloerkleed in bijvoorbeeld de woonkamer een hele andere sfeer. Daarnaast is er ook nog keuze in materiaal.
Wil je in de slaapkamer een vloerkleed omdat je dan geen koude voeten meet krijgt? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wat hoogpolig vloerkleed. Dit is heerlijk warm aan je voeten als je opstaat.

Niet alleen maar een decoratieve functie

Een vloerkleed kopen doe je misschien op de eerste plaats voor meer sfeer. Het kleed op de vloer heeft ook inderdaad een hele decoratieve functie. Maar daarnaast heeft ene vloerkleed ook vaak nog een bepaalde ander functie zoals het voorkomen van koude voeten of om de kinderen een fijne zachte speelplek te geven.

Zo krijg je een tuin vrij van onderhoud

0
gazon huis
gazon huis

Hoe lekker is het om in je woning te wachten op het zonnetje, en je jezelf niet druk hoeft te maken over je tuin? Het hebben van een tuin is natuurlijk erg prettig. Echter, het onderhoud van een tuin kan voor veel mensen een last zijn. Om je tuin te onderhouden moet je hier energie en moeite insteken. Soms is dit echter niet haalbaar door bijvoorbeeld een drukke baan. Dan is het tijd om een tuin te creëren waarin jij jezelf helemaal in ziet zitten, vrij van obstakels is en waarbij het onderhoud minimaal is.

Leg kunstgras aan

Wil je graag een mooie grasmat in je tuin hebben liggen, maar zie je het niet zitten om deze grasmat te moeten blijven verzorgen? Of misschien heb je gewoon simpelweg hier de tijd niet voor. Kunstgras is dan echt iets voor jou. Vroeger werd kunstgras gezien als iets armoedigs, maar tegenwoordig is het niet te onderscheiden van natuurgras. Ook zorgt een kunstmat direct voor een gezellige uitstraling in je tuin. Het is eenvoudig om kunstgras in je tuin aan te laten leggen. Dit is ook zo gebeurd. Vervolgens heb jij geen omkijken meer naar het onderhoud hiervan. De perfecte en eenvoudigste oplossing wanneer je graag een groene tuin wilt zien, maar het onderhoud niet aan jou besteed is.

kunstgras
Kunstgras laten aanleggen

Houd het eenvoudig

Als je wel geniet van het tuinieren en je hebt hier de tijd voor dan is het natuurlijk altijd leuk om een paar prachtige bloemen je tuin te laten sieren. Een tuin die vrij is van onderhoud hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat je tuin er saai moet bij liggen. Pot diverse leuke plantjes, bomen of bloemen, het is net waar je keuze naar uit gaat, in leuke en creatieve bloempotten. Je kunt ze eenvoudig planten om daarna de potten een mooi plekje te geven. Een citroenboompje bijvoorbeeld. Dit boompje is niet al te zwaar en is gemakkelijk te verzetten. Het enige wat jou nog rest om te doen is om het boompje van water te voorzien. Zo heb je toch je bloementuin, maar kost het niet te veel tijd om deze te onderhouden.

Vermijd het onderhoud vragende hout

Het is natuurlijk super leuk om houten meubels in je tuin te hebben staan, je tuin te versieren met houten vlonders of de grens van je tuin kenmerken met een houten schutting. Het grote nadeel aan hout is echter dat het veel onderhoud, aandacht en tijd vraagt. Houten meubels moeten zo nu en dan flink aangepakt worden met een verse laklaag. Maar voordat je jouw houten meubels of onderdelen kunt lekker kunt lakken zullen ze eerst geschuurd moeten worden. Dit is natuurlijk wel erg veel gedoe als je een onderhoudsvrije tuin wenst. Probeer om deze reden hout te vermijden. Kies voor meubels gemaakt van aluminium en grote tegels. Deze vragen weinig onderhoud en blijven gedurende het hele jaar mooi.