Home Blog

Donker eikenhouten tafel whitewash schilderen

0
Meubels voorzien van whitewash

Het is anno 2020 erg in trek om je meubelstukken te voorzien van een whitewash. Hoewel je meubelstukken kant-en-klaar met whitewash look kunt kopen, is het ook mogelijk om je oude meubelstukken alsnog in de whitewash te zetten. Het vraagt wel om enige voorkennis van de juiste verfsoorten of lak. In dit blog vertellen we je meer over het aanbrengen van whitewash op een donker eikenhouten tafel. Maar in principe kun je dit dus ook toepassen op andere meubelstukken. Lees hier meer.

Wat is whitewash?

Meubels in whitewash zagen de afgelopen jaren een toename in populariteit. Hoewel men vroeger vooral muren voorzag van witte verf, zijn dat tegenwoordig met name meubelstukken zoals kasten, tafels en zelfs vloeren. Met een whitewash geef je je meubelstukken een stoere, maar tegelijkertijd ook sierlijke look. Whitewash-meubelstukken kun je prima gebruiken in moderne én klassieke inrichtingen. Een mooie donkere eikenhouten tafel krijgt door whitewash al snel een opvallende, robuuste look.

Whitewash verf voor het witten van meubels

Het juiste product

Whitewash vraagt niet om een speciale behandeling van je meubelstukken met chemicaliën of zuren. Het begint allemaal bij de juiste verf en lak, die je gewoon in de winkel koopt. Gelukkig kun je uit een groot aantal producten kiezen die de bekende ‘witte waas’ aan je tafel geven:

 • Krijtverf: krijtverf is een vrij eenvoudige manier om je meubels die stoere, verweerde whitewash look te geven. Let erop dat je de tafel voor gebruik eerst goed schuurt, zodat de verf beter hecht. Zorg dat de verf licht verdund is. Vervolgens spreid je de verf uit over het hout met een doek of iets vochtige doek.
 • Kalkwas: kalkwas is uitermate geschikt voor (echt) eikenhout. Met een doekje of stevige kwast wrijf je de was in het meubelstuk. Let erop dat de was ook goed in de nerven trekt voor een strak resultaat. Enkele uren later is de was gedroogd en uitgehard. Stevig boenen en je hebt een mooie, glimmende tafel met whitewash look!
 • Meer: tegenwoordig vind je in ieder bouwmarkt of verfwinkel speciale vintage whitewash verf- of laksoorten. Laat je voor meer informatie dus bij een winkel in jouw omgeving adviseren.

De afwerking

Heb je je hele tafel in de whitewash gezet? Mooi. Het kan zijn dat bij het drogen de verf niet helemaal gelijk opdroogt. Dat is ook de bedoeling, aangezien de houtstructuur bij echt hout vaak verschilt. Laat de whitewash goed opdrogen. Weet je zeker dat je tafel onbehandeld is? Dan kun je je tafel ook nog een vernislaagje geven met speciale verniswas. Dit breng je aan over de was of verf. Hierdoor blijft je tafel goed beschermd tegen vlekken en kringen.

Meer over wonen

Ben je benieuwd naar meer tips en adviezen voor jouw inrichting? Bekijk gerust eens de andere blogs op Woningfacts. Wij vertellen je graag meer over de laatste stijlen en ontwikkelingen voor verschillende ruimtes, styling en meer.

Decoratietips voor de woonkamer

0
Decoratietips in de woonkamer

De woonkamer is de centrale plek in ons huis. We gebruiken een woonkamer om onze vrije tijd door te brengen met het kijken van tv, het lezen van een boek of gezellig wat te drinken met vrienden. Het is belangrijk dat je woonkamer ook qua decoratie en styling best wel wat meer mag hebben. Het is natuurlijk ook een ruimte waar je vrienden en familie ontvangt. En dat wil je wel in een nette, stijlvolle ruimte doen. En met de juiste decoratie kom je al een heel eind.

Decoratie woonkamer

Decoratietips voor de woonkamer: do’s en don’ts

Ga je je woonkamer verbouwen of opnieuw inrichten, dan kan het zeker geen kwaad om van tevoren al eens rond te kijken op internet voor de nodige inspiratie. Maak voor jezelf al een klein grondplan van waar de meubels komen te staan. Wanneer je je woonkamer gaat decoreren zijn er een aantal do’s en don’ts waar je rekening mee kunt houden:

 

Do

 • Experimenteer met kleur. Uiteraard moet je dit niet zomaar doen en kun je je het beste laten inspireren. Houd je van licht en ruimte? Denk dan eens over decoratie zoals kussens, vazen of lampen met lichte, fellere kleuren: geel, goud, rood, oranje, oker of roze bijvoorbeeld.
 • Verlichting is erg belangrijk en brengt veel sfeer en gezelligheid. Standaard is de lamp op het kastje naast de bank of lamp aan het plafond. Maar denk ook eens aan een mooie vloerlamp of wandlamp!
 • De juiste balans vinden is belangrijk. Eigenlijk maakt het niet uit wat voor soort meubels je in je kamer zet. Tegenwoordig is zo’n rommelige stijl juist erg populair. Zorg er wel voor dat je meubels altijd met elkaar in balans zijn. Dit doe je door te kiezen voor een rode draad, bijvoorbeeld een kleur, patroon, design of vorm die regelmatig in het interieur terugkomt.
 • Speel met ruimte en vormen. Kies bijvoorbeeld eens voor poefs of stoelen met ronde zitvlakken in plaats van de veelvoorkomende rechthoeken of vierkanten.

Don’t

 • Maak van je woonkamer geen donkere ruimte en vermijd donkere kleuren of zware stoffen. Gordijnen in donkere tinten maken je kamer namelijk al een stuk kleiner.
 • Accessoires zoals beeldjes, kandelaars, kussens, plankjes, vazen of beelden maken je woonkamer een stuk gezelliger. Maar zorg er wel voor dat er geen overkill aan spulletjes in je huis ontstaat. Dit kan een rommelige aanblik opleveren.
 • Heb je een meubelstuk in een bepaalde stijl? Dan is het belangrijk om deze niet te mixen met een andere stijl. Zorg dus dat twee verschillende stijlen nooit gemixt worden in één meubelstuk. Vaak matcht dit helemaal niet zo goed wat weer afbreuk doet aan je gehele interieur.

Meer tips? Bekijk onze website!

Wil je meer Woningfacts? Op onze website vind je allerlei tips en adviezen voor het inrichten van je woning. Van je slaapkamer tot woonkamer en zelfs je tuin. Laat je inspireren door de blogs van onze stylisten voor de styling van de verschillende ruimtes in je huis en bekijk de verschillende interieurtips.

Stylingtips voor de slaapkamer

0
stylingtips slaapkamer
stylingtips slaapkamer

De slaapkamer is een ontzettend belangrijke ruimte waar we gemiddeld de meeste tijd van ons leven doorbrengen. Hierdoor is het natuurlijk wel belangrijk dat deze op een bepaalde manier ingericht wordt, waardoor je er voldoende rust kan krijgen. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar verschillende stylingtips voor de slaapkamer.

Rustgevend

Het belangrijkste is natuurlijk dat je voldoende rust kunt krijgen in de slaapkamer. De eerste tip heeft dus ook te maken met de rust van de kamer. Een slaapkamer die helemaal vol staat en vol gemaakt is met decoratie, is niet bevorderlijk voor de nachtrust. Het kan hierdoor namelijk best zo zijn dat je veel minder tot rust komt in dit soort kamers. Kies daarentegen voor een rustige kleur op de muur zoals een koele blauwe tint of een warme bruine tint. Felle kleuren zorgen er dus ook voor dat de rust veel minder gegarandeerd is.

inrichting slaapkamer tips
Een aantal bruikbare stylingtyps voor de slaapkamer

Niet teveel schermen

Sommige mensen vinden het fijn om een tv of computer in de slaapkamer te hebben, maar bevorderlijk is het vaak niet. Ook dit kan er namelijk voor zorgen dat iemand veel minder rust krijgt. Kies er voor om beneden tv te kijken en vervolgens op de slaapkamer vooral bezig te zijn met slapen. Hoe meer je op de kamer doet, hoe minder het lichaam de kamer associeert met slapen. Je kunt er dan dus beter voor kiezen om geen schermen in de slaapkamer te plaatsen zodat je ook niet verleidt wordt om het alsnog te doen.

Planten in de kamer

Planten zorgen voor zuurstof en hebben vaak een rustgevende werking. Planten in de slaapkamer zijn dan ook altijd een goed idee. Ook niet teveel omdat het wellicht zorgt voor drukte in de kamer, maar een aantal planten is altijd een goed idee.

De juiste gordijnen in de woonkamer kiezen

0
Wat voor gordijnen in mijn woonkamer

Gordijnen hebben hun populariteit nog altijd niet verloren. Naast een praktisch rol om licht tegen te houden, hebben veel mensen ze ook in hun huis hangen voor de sfeer en stijl. Gordijnen kunnen nét dat beetje meer kleur aan je kamer geven, of de ruimte juist voorzien wat extra sfeer. Gordijnen kunnen in alle ruimtes in huis voor de ramen worden opgehangen, maar de woonkamer blijft toch de meest populaire optie. In dit blog vertellen we je meer over gordijnen in je woonkamer.

De juiste gordijnen in de woonkamer

Wanneer je gordijnen gaat kopen, bepaal dan eerst voor jezelf wat je precies wilt met je gordijnen. Als je een gordijn achter je raam wil hangen dat ’s avonds voor privacy zorgt, moet je voor dikkere, ondoorzichtbare stoffen of materialen kiezen. Ook de kleur (donkere tinten) sluiten licht van buiten goed af. Heb je echter een kleine woonkamer, dan raden we het aan om niet voor al te dikke of donkere gordijnen te kiezen. Deze maken (ook geopend overdag) je ruimte een stuk kleiner. Wil je de lichtheid en ruimte van je woonkamer benadrukken? Kies dan voor gordijnen met lichte stoffen of die licht transparant zijn.

Welke gordijnen kies ik voor mijn woonkamer?

Soorten gordijnen

Hét standaardgordijn bestaat niet. En door het ruime aanbod verschillende soorten gordijnen, is het te begrijpen dat dit best verwarrend kan zijn als je gordijnen koopt. Een aantal populaire soorten op een rijtje:

 • Stoffen gordijnen: dit zijn de standaardgordijnen die in de meeste woonkamers hangen. De gordijnen kunnen zowel van dikke stof worden gemaakt om ook kou buiten te houden als van lichte, sierlijke stoffen om zelfs licht in de kamer te laten.
 • (houten) Jaloezieën: te vergelijken met een rolgordijn of luxaflex. Vaak gebruikt als zonwering. Jaloezieën hebben doorgaans bredere latten. Op dit moment zijn houten jaloezieën ook erg populair. Deze varianten zijn verkrijgbaar in een standaard houtkleur of zwartgeverfd.
 • Vouwgordijnen: het principe achter stoffen vouwgordijnen is te vergelijken met rolgordijnen. Je trekt aan een koord en de gordijnen ‘ontvouwen’ zich. Een vouwgordijn kan op maat worden gemaakt zodat deze perfect in het kozijn past.

Materialen en meer

Let bij het kiezen van je gordijnen ook zeker op het soort materiaal. Dikke stoffen zoals katoen of fluweel zijn iets zwaarder en laten licht minder goed door. Wil je je woonkamer een lichte look geven, kies dan voor mooie zijden gordijnen of stoffen die makkelijk licht doorlaten zoals linnen.

Meer Woningfacts

Ben je op zoek naar meer Woningfacts? Bekijk dan onze website en lees de laatste nieuwtjes, blogs en meer. Je vindt er praktische tips en informatie over van alles in en rondom je huis. Van de styling van je verschillende ruimtes tot praktische interieurtips.

Een woonverzekering afsluiten? 5 tips

0
woonverzekering

Een woonverzekering is zonder twijfel één van de belangrijkste verzekeringen die je afsluit. Je wil er immers voor zorgen dat je dierbaarste bezittingen goed verzekerd zijn. Het aanbod aan woonverzekeringen is echter immens. De juiste keuze maken is niet altijd even gemakkelijk. Om je bij te staan in het kiezen van de juiste woonverzekering, geven we alvast vijf tips.

Waardebepaling

Zorg voor een correcte bepaling van de waarde. Op die manier ben je er zeker van dat je bij schade kan rekenen op een relevante schadevergoeding. Je verzekeraar kan je hierin bijstaan door het invullen van de inboedelwaardemeter. Let hierbij ook op de waarde van de opstal. Deze laatste bepaald het bedrag dat nodig geacht wordt om je woning bij schade te herbouwen.

Combineren

Het kan aangewezen zijn om je inboedel- en opstapelverzekering in één pakket te nemen. Het is niet alleen vaak voordeliger, maar ook handiger wanneer je maar één maatschappij moet contacteren. Wanneer je ook andere verzekeringen bij diezelfde maatschappij neemt loopt de korting vaak nog op.

woonverzekering afsluiten

Eigen risico

Bedenk van tevoren het belang van de waarde van het eigen risico. Een hoog eigen risico resulteert in een lagere polis. Uiteraard moet je bij schade wel een groter aandeel zelf betalen. Hou je het eigen risico liefst zo klein mogelijk, dan zal je polis natuurlijk net iets meer kosten.

Aanvullende verzekeringen

Stel jezelf de vraag of je nood hebt aan bijkomende verzekeringen. Denk hierbij aan een extra glasverzekering of een kostbaarhedenverzekering. Ga voor jezelf na of er bepaalde aspecten zijn die je extra verzekerd wil en welke aanvullende verzekering hiervoor het best geschikt is.

Vergelijken

Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt, is het aanbod eindeloos. De verschillende maatschappijen hanteren echter andere tarieven en voorwaarden. Onze laatste tip is daarom misschien wel de belangrijkste. Vergelijk woonverzekeringen goed voor je ze gaat afsluiten. Hierdoor kan immers je heel wat geld besparen.

Waar plaats ik de tv in de woonkamer?

0
Waar zet ik een tv in de woonkamer?

Misschien heb je er nooit echt bij stilgestaan, maar de locatie van je tv in de woonkamer ten opzichte van je bank of stoel is zeker een belangrijk punt om rekening mee te houden. Er zijn verschillende adviezen die helpen om de afstand zo optimaal mogelijk te maken. Het is belangrijk dat je daarbij goed zicht hebt, maar ook niet te dicht op het scherm zit. Het gaat om de juiste balans. Een balans tussen afstand, veraf en dichtbij. Lees hier meer over onze tips en adviezen!

De ideale plek voor een tv in de woonkamer

De ideale plek voor een tv in de woonkamer is dus afhankelijk van een aantal punten. Allereerst is daar de afstand tussen de tv en je bank of stoel. Het formaat van je tv-scherm is daarbij doorslaggevend. Over het algemeen wordt de vuistregel gehanteerd dat je ongeveer 10 centimeter per inch (de grootte van het scherm) aan kijkafstand moet houden. Heb je een beeldscherm van 50 inch, houd dan een kijkafstand van vijf of vier meter aan. Hoe groter het schermer, hoe verder je dan van het scherm af moet zitten om geen last van je ogen te krijgen. Uiteraard is dit ook een persoonlijke kwestie. Je kunt het dan ook het beste de verschillende afstanden zelf eens uitproberen om uit te vinden wat voor jou de ideale afstand tussen je tv en meubels is.

Tv tegen de wand van een kamer

De optie die je het vaakst ziet. Een tv tegen de lange zijde van een wand geeft verreweg het meeste kijkcomfort. Tegenwoordig kun je de meeste flatscreens zowel op een statief op een tv-meubel zetten of je kunt ze met een speciale tv-beugel aan de wand bevestigen. Houd er in het laatste geval wel rekening mee dat je de beugel met behulp van schroeven in de muur bevestigt. Dat betekent dat je gaatjes moet boren voor de schroeven.

Waar tv in de woonkamer?

Tv in de hoek van de kamer

Een populaire plek om de tv in de woonkamer te zetten is in een hoek. Het is niet een erg populaire plek, maar zeker eens het proberen waard. Zeker als je een woonkamer met veel hoeken hebt, kun je deze hoek zo een functionele rol geven. Ook hierbij geldt dat je tv het best diagonaal in de hoek kunt zetten. Je kunt de tv ook op de lange zijde van de wand plaatsen, maar let wel op dat de hoek niet het zichtveld beperkt.

Tip: Lichtinval speelt zeker een rol. Let daarbij op twee dingen. Allereerst de stand van de zon en of deze de kamer binnen schijnt overdag en de plek van verlichting ’s avonds. Beide soorten licht kunnen namelijk voor vervelende weerspiegelingen in het beeldscherm zorgen.

Meer Woningfacts

Ben je op zoek naar meer tips en of adviezen? Op Woningfacts vind je spraakmakende artikelen, informatieve blogs en allerlei handige interieurtips. Onder andere op het gebied van styling en inrichting van de verschillende ruimtes van je woning. Heb je zelf nog vragen of tips voor artikelen? Laat het ons weten en vul het contactformulier op de website in.

 

 

Zolder ombouwen tot thuiskantoor

0
zolder ombouwen tot kantoor

In deze tijd is het heel gebruikelijk voor mensen om thuis te werken. Ook ligt het in de verwachting van de toekomst dat thuiswerken steeds normaler wordt. Het is dan wel belangrijk om een goede plek in huis te creëren waar je rustig kunt thuiswerken. De zolder is hiervoor bijvoorbeeld een prima plek. We gaan dan ook een kijkje nemen bij het maken van een echt thuiskantoor en tips geven hoe je dit het beste kan aanpakken.

Je zolder ombouwen tot thuiskantoor, hoe pak je dat aan?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je voldoende concentratie kunt opbrengen op de plek waar je aan het werk wil gaan. De zolder is vaak afgeschermd van de rest van het huis en daarom ook prima geschikt. De woonkamer of slaapkamer gebruiken als kantoor is niet aan te raden. Dat komt omdat je deze ruimtes ook juist gebruikt ter ontspanning en wanneer je stress ervaart in het werk, kan het zijn dat je deze stress houdt wanneer je juist wil ontspannen in een van deze kamers. Kies dus een kamer zoals de zolder waar je niet herinnerd wordt aan ontspanning, maar die je juist alleen gebruikt voor het werk.

zolder tot kantoor

Welke materialen moet ik gebruiken?

Allereerst is het handig om de ruimte rustig te houden. hoe rustiger de ruimte is, hoe beter iemand zich kan concentreren. Plaats vooral geen tv of andere afleiding in de ruimte, maar hou het juist simpel. In wezen is meestal het enige wat je nodig hebt een bureau en een bureaustoel. Mocht je meer inspiratie nodig hebben voor bijvoorbeeld bureaustoelen of bureaus dan kun je altijd online wooninspiratie opdoen via een woonwebsite of een online magazine. Mocht er nou gebruik worden gemaakt van de zolder door bijvoorbeeld het ophangen van de was dan is het wellicht nog handig om een afscheiding te plaatsen. Ook dit zorgt ervoor dat je minder afgeleid raakt.

Tot slot

Een kantoor in eigen huis is prima mogelijk, maar het is wel belangrijk dat dit gescheiden wordt van een plek waar ontspanning plaatsvindt. Zorg dus voor voldoende ruimte tussen beide plekken en maak de werkplek ook vooral niet te druk, maar hou deze rustig en minimalistisch. Hierdoor kun je je het beste concentreren.

Een smalle woonkamer inrichten: zo doe je dat

0
Smalle woonkamer inrichten

In moderne huizen of koopwoningen heb je er niet snel mee te maken, maar in een huurhuis (zeker een wat ouder huis) komen smalle woonkamers eerder voor. Berucht zijn de smalle woningen in de binnensteden van Amsterdam, Utrecht of Leiden. Deze smalle, huizen of grachtenpanden worden gekscherend ook wel een ‘pijpenla’ genoemd. Maar ook in andere plaatsen komen smalle woningen met smalle kamers vaak voor. In dit blog vertellen we je hoe je die ruimte zo optimaal mogelijk kunt benutten en inrichten. De woonkamer in het bijzonder.

Logische indeling van een smalle woonkamer

Alles begint bij een indeling van je interieur die vooral logisch, praktisch en als je echt weinig ruimte hebt, ook ruimtebesparend is. Een combinatie van de juiste meubels, kleuren én plaatsing van een meubelstuk is daarbij essentieel. Ruimte in je woning creëer je bijvoorbeeld ook door meubels op pootjes te kopen. Een massieve bank die als een blok op de grond staat, zal al snel de woonkamer een stuk kleiner maken dan dat hij eigenlijk is.

Ruimte tussen muur en meubels

Als je moet woekeren met de ruimte lijkt het logisch om alle meubels strak tegen de muur te plaatsen. Toch is dat niet altijd de beste manier. Ook wij raden het aan om je bank, tafel of kast nét een beetje van de muur af te schuiven (als dat gaat natuurlijk). Dit hoeft slechts een paar centimeter te zijn. Hierdoor creëer je een losser en opener gevoel in je kamer. Bovendien kun je ook makkelijker bij de achterkant van de meubels om deze schoon te maken of stof af te doen.

Smalle woonkamer inrichten hoe doe ik dat?

Licht en ruimte

Verlichting én daglicht in je woonkamer zijn belangrijk als je je kamer optisch groter wil laten lijken. Licht en ruimte, dus ook als je de ramen niet te veel verduistert of blokkeert met meubels, zorgen bovendien dat je kamer vanzelfsprekend geen donkere plek wordt. Ook raden we het af om je muren in donkere kleuren te schilderen. Hierdoor lijkt je kamer al snel een stuk kleiner. Kies bij voorkeur uit lichtere kleuren, pasteltinten of een strak witte muur. Is de verlichting te fel? Zorg dan voor dimmers op je verlichting.

Lange kasten

Een optie die vaak geopperd wordt is het gebruik van ‘lange wandkasten’. In deze kast heb je toch opbergruimte, zonder dat hij het interieur blokkeert. Deze kasten kun je zelf maken of samenstellen door meerdere vlakke modellen aan elkaar te verbinden. Let op dat het bij dit soort kasten vrijwel altijd om maatwerk gaat. Het kan dus zijn dat je beter af bent bij een zelfgemaakte of een op maat gemaakte kast. Dat kost vaak iets meer, maar daar krijg je wel een stijlvol én ruimtebesparende kast voor terug.

Woontips, advies en meer

Ben je op zoek naar meer stijladviezen en of tips? Bekijk dan alle blogs van Woningfacts. Hier vind je interessante blogs, maar ook allerlei tips op het gebied van styling, praktische interieurtips en meer. Is je iets opgevallen of wil je misschien een tip of content met ons delen? Laat het weten en neem contact op!

Tips om je zolder te isoleren of af te werken

0
Hoe zolder isoleren en goed afwerken?

De zolder is een plek in je huis die je gemakkelijk over het hoofd ziet als het om verwarming en energie in je woning gaat. Misschien komt het omdat je er niet vaak te vinden bent of omdat je er alleen overdag bent om te werken of te studeren. Toch gaat er, wanneer de zolder niet goed geïsoleerd is, veel warmte verloren. Een goede isolatie én afwerking zijn daarom belangrijk. In dit blog vertellen we je er meer over en lees je enkele praktische tips.

Zolder: isolatie in vloer, muur én dak

De isolatie van je zolder is een belangrijke start om warmteverlies te beperken en daardoor verhoogde stookkosten voor je woning te verlagen. Zorg er daarom te allen tijde voor dat jouw zolder goed geïsoleerd is. En nee, dat is niet een kwestie van simpelweg wat isolatiemateriaal onder het dak bevestigen. Een goede isolatie van je woning en zolder betekent ook dat je je muren én vloer van de zolderruimte goed isoleert. Dit is een klus die je zelf kunt doen, maar we raden het aan om een professional hiervoor in te schakelen.

Hoe zolder isoleren en afwerken?

Wat kost een zolder isoleren en laten afwerken?

Regelmatig krijgen we de vraag wat het nou precies kost om een zolder te isoleren of te laten afwerken door een professional. Deze vraag beantwoorden is niet simpel, aangezien het erg verschilt per installateur en welk uurtarief die rekent. Een korte rondgang op verschillende (officiële) sites voor isolatiebedrijven leert ons dat het gemiddeld een paar duizend euro kost om je woning te isoleren. Dat lijkt misschien veel, maar door een betere isolatie bespaar je uiteindelijk ook op je energierekening. Weeg je dit allemaal naast elkaar af dan is het voordeliger om je woning goed te isoleren en zo de stookkosten te verlagen.

Verschillende technieken

Je kunt de zolder op verschillende manieren isoleren. Allereerst is daar het bekende steenwol, een geschikt isolatiemateriaal dat bijna de algemene standaard is geworden. Ook glaswol wordt nog vaak gebruikt als isolatiemateriaal. Ga je zelf je isolatie van de zolder uitvoeren? Draag dan in het geval van steen- of glaswol beschermende kleding, lange mouwen en een stofkapje. De loskomende vezels veroorzaken namelijk irritaties aan de huid en ogen. Wil je je muren beter beschermen tegen vocht, dan is dampwerende folie ook een verstandige keuze om aan het isolatiemateriaal toe te voegen.

Meer over wonen

Ben je benieuwd naar de laatste weetjes over de styling en het interieur van je woning? Op Woningfacts vind je verschillende interessante blogs. Ook als je een echte klusser bent vind je hier praktische interieurtips om mee aan de slag te gaan. Heb je iets gezien of lijkt het je leuk om iets over een bepaald onderwerp te lezen? Laat het ons weten!

 

 

Tips voor het inrichten van een klein huis

0

Een klein huis betekent natuurlijk absoluut niet dat het minder leuk is om deze in te richten. Integendeel juist. Er zit een uitdaging in het inrichting van een kleiner huis omdat je deze op verschillende manieren optisch groter kan laten lijken. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie dan kun je uiteraard altijd even een online woonmagazine bekijken.

Je kleine huis optisch groter laten lijken

Er zijn verschillende manieren om een kleiner huis optisch groter te laten lijken. De eerste heeft te maken met de ramen. Het is verleidelijk om gordijnen of andere spullen voor de ramen te hangen, maar het is de tip om dit niet te doen en wanneer je dit wel doet om ze open te laten. Licht zorgt namelijk voor ruimte en ramen halen een hoop licht naar binnen. Wanneer je dan vanuit een bepaalde hoek de kamer inkijkt, lijkt deze veel groter dan wanneer je de ramen en de gordijnen dicht hebt zitten. Hiermee komen we ook direct op de tweede tip uit want glazen meubels doen namelijk hetzelfde. Wanneer je kiest voor massieve meubels, zul je merken dat deze zorgen voor een kleiner optisch effect. dit komt omdat je er niet doorheen kan kijken wat bij glazen meubels natuurlijk een ander verhaal is. Hierdoor lijken de meubels minder massief en lijkt de kamer dus optisch ook groter.

inrichting van kleine woonkamer

Een groter huis met minder accessoires

Ook de accessoires in een woning bepalen of de kamer groter of kleiner lijkt. Een hoop kleine accessoires zorgen voor een klein gevoel waarbij juist een stuk minder grote accessoires ervoor zorgen dat de kamer veel groter lijkt. Je kunt er in dat opzicht dus beter voor kiezen om een paar grote vazen neer te zetten en een mooi schilderij op te hangen dan dat je de hele kamer vol zet met allerlei kleine accessoires. De laatste tip heeft te maken met de muren. Kies namelijk vooral voor lichte tinten in de woning. Op die manier creëer je dus ook meer ruimte omdat licht nou eenmaal zorgt voor meer ruimte. Een hoop donkere kleuren kunnen er juist voor zorgen dat de woning veel kleiner lijkt en dat is dus niet wat je wil omdat je de kamer natuurlijk groter wil laten lijken.