Home Blog

Waar moet je opletten als je een loungeset koopt?

0
loungeset
loungeset

Iedereen wilt natuurlijk kunnen genieten van zijn eigen tuin. Het maakt niet uit of je nu gaat voor een tuinset, loungeset, of een dining set, als het maar mooi in je tuin past. Niks is lekkerder dan in de zomer gezellig samen te zitten met je vrienden of familie te kunnen genieten van de zon en natuurlijk van je tuin.

Dit is precies de reden waarom loungesets populair zijn. In elke tuin zijn ze een aanvulling. Maakt niet uit welke stijl je aanhoudt. Breng bijvoorbeeld die huiselijke sfeer naar je tuin met een dining set, of ga lekker relaxed achterover genieten na een lange dag op je werk in een loungeset. Maar voordat je een loungeset koopt is het natuurlijk belangrijk dat jij de juiste punten voor jezelf op een rij hebt.

Voor echt elke tuin is er een ideale tuinset

Oriënteer je eerst op welke stijl past bij jouw tuin. Bekijk de plek waar jouw loungeset komt te staan en beslis voor jezelf goed welke er in deze setting past. Maak een keuze tussen de verschillende stoelen. Kies voor een lange stoel of ga voor een chaise lounge. Kijk ook naar het materiaal van de tuinset. De meest gekochte loungesets zijn voornamelijk van aluminium gemaakt. Aluminium is lichter en geeft al snel een frisse uitstraling.

lounge
Loungeset voor het terras

Neem de tijd bij de keuze

Als je een keuze moet maken tussen de verschillende loungesets is er natuurlijk niets beter dan wanneer je zelf gaat proef zitten. De comfort is natuurlijk van belang voor je. Probeer daarom verschillende loungesets en ga ook “proef zitten” op verschillende kussens. Je hebt namelijk verschillende kussen diktes en iedereen heeft hierin zijn eigen favoriet. Er zijn ook verschillende kleuren en verschillende motieven verkrijgbaar. Verdiep jezelf er dus echt goed in en ga proef zitten totdat jij de juiste keuze hebt gemaakt. Je eigen oordeel kun je immers vertrouwen. Wees er van te voren ook een beetje over uit welke kleurenpalet je ongeveer wilt. Dit maakt het shoppen voor een loungeset een stuk simpeler.

Naast de vertrouwde loungebank voor buiten kun je natuurlijk ook voor een diningset gaan. Dit is een loungeset waar aan je ook kunt dineren. Deze set kom ook met verstelbare stoelen zodat jij altijd in de juiste houding zit. Ga vooraf goed onderzoeken doen welk soort tuinset je wilt, kies een budget, en houd je hierbij. Er is een loungeset voor elk budget. Kies wel een lounge set die past bij de rest van je tuin. Je wilt natuurlijk niet na de aankoop van een lounge set erachter moeten komen dat je de hele tuin moet omspitten omdat de loungeset anders niet mooi staat.

Besparen op je thuiskantoor

0
waarom thuis werken

Of we nu willen of niet, we moeten allemaal wel eens wat printen. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee. Maar wist je dat inkt een van de duurste vloeistoffen op aarde is? Dan kun je dus nagaan dat wanneer je veel print dit nog wel aardig in de kosten kan oplopen.

Maar waarom is inkt dan eigenlijk zo duur? En kan het niet goedkoper. Daar gaan we in dit artikel wat dieper op in.

Waarom is inkt zo duur

Heb je thuis Espson inkt, HP inkt of een ander merk inkt liggen? Dit is inkt van de printerfabrikant zelfs. De fabrikant ontwikkeld dus printers en daar bieden ze ook de bijhorende inkt bij aan. De printers kosten echter bijna niets meer tegenwoordig. Maar de fabricage kosten moeten natuurlijk wel terugverdiend worden. En daarvoor hebben ze een trucje bedacht. De inkt die in de printers gaat moet er uiteindelijk voor zorgen dat de printers terugverdiend worden. De inkt wordt daarom voor hele hoge prijzen verkocht. Dit is dus een belangrijke reden waarom de inkt zo duur is.

thuis werken

Kan het niet goedkoper?

Natuurlijk zijn er een aantal slimmeriken geweest die ook inkt gingen produceren. Inkt die compatible is met de printers van de printerfabrikanten. Anders gezegd, deze inkt past in de printers van de printerfabrikanten en werkt gewoon goed. Deze inktleveranciers hoeven echter geen fabricagekosten voor de printers terug te verdienen en kunnen daarom hun inkt veel goedkoper aanbieden. Dit scheelt soms wel 80%. Dit noemen kloon cartridges.

Overige manieren om geld te besparen op printkosten

Verder kennen we nog een aantal manieren om wat extra geld te besparen. Zoals bijvoorbeeld:

Dubbelzijdig printen: Je kunt naast het besparen op inkt, natuurlijk ook op papier besparen. Dit kun je onder andere doen door dubbelzijdig te printen. Dit betekent dat er op de voor en achterkant van het papier geprint wordt. Waar normaal dus twee vellen papier worden gebruikt, wordt er nu maar een vel papier gebruikt.

Zwart-wit printen: kleuren inkt is duurder dan zwart-wit inkt. Je kunt dus beter wat vaker in zwart-wit printen, zodat je niet zo vaak nieuwe kleuren inkt hoeft te kopen.

Kwaliteit naar beneden stellen: je kunt ook nog de kwaliteit van een printje naar beneden stellen. Hoe lager de kwaliteit van een printje, hoe minder inkt er verbruikt wordt.

Een besparend lettertype gebruiken: er bestaan lettertypes die minder inkt verbruiken. Een gratis lettertype die minder inkt verbruikt is bijvoorbeeld Garamond. Een lettertype die speciaal ontwikkeld is om inkt te besparen is Ecofont. Je moet hier helaas wel voor betalen.

Print alleen noodzakelijk dingen: ga eens voor jezelf op een rijtje zetten wat je allemaal print. Je zult er achter komen dat dit meer is dan je in eerste instantie dacht. Wanneer je hier bewust van bent, kun je jouw printgedrag aanpassen en alleen noodzakelijk dingen printen. Je zult zien dat dit een hele besparing oplevert.

Hoe maak je je tuin klaar voor de lente?

0

Een van de veel voorkomende tuintrends die veel mensen maar al te graag toepassen in hun tuin, is het lenteklaar maken van de tuin. Tuinen zijn over het algemeen een erg belangrijk onderdeel van de woning. Mee gaan met het seizoen is dan ook iets wat er bij kijken komt als je daadwerkelijk wilt dat het er goed uit ziet. Hieronder vindt je enkele tips hoe tuinen klaargemaakt kunnen worden voor de lente.

Verwijder onkruid

Wonen is sowieso fijner als je in je voortuin, achtertuin en om je woning heen geen last hebt van onkruid, maar wanneer je je achtertuin klaarmaakt voor de lente is het extra handig om te zorgen dat het onkruid verwijderd is of wordt. De zon in de lente leidt er vaak toe dat onkruid zeer eenvoudig blijft groeien. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je hebt immers liever je achtertuin vol met mooie bloemen, dan met onkruid. Onkruid kan roet in het eten gooien. Daarom is het verwijderen ervan een aanrader als je je achtertuin klaarmaakt voor de lente.

Bevorder nieuwe groei

Het bevorderen van nieuwe groei is erg belangrijk als je wilt dat de achtertuin er bij het wonen in de lente zo mooi mogelijk uitziet. Het behoort vaak tot tuintrends om tuinen in bepaalde maanden te snoeien, maar je tuin net na het begin van het jaar snoeien kan daadwerkelijk leiden tot mooie nieuwe groei in de achtertuin. Vandaar dat ook dit zeker een aanrader is als je je achtertuin klaar wilt maken voor de lente.

Geef voldoende water

In de lente is het vaak al een beetje warm. Dit kan er in veel gevallen toe leiden dat planten snel uitdrogen. Dit moet je voorkomen als je wilt dat alles daadwerkelijk gezond en goed blijft groeien. Zorg daarom dat je planten, de aarde en andere bloemen bijvoorbeeld ruim voldoende water geeft. Een aanrader is om het geven van water in de avond te doen. Door het water in de avond te geven aan de planten zorg je er namelijk voor dat ze niet zullen verbranden. Het is dan ook erg belangrijk dit te voorkomen als je je achtertuin goed klaar wilt maken voor de lente.

Landelijk wonen in een houten huis

0
Landelijk wonen in een houten huis

Niet iedereen houdt van een strakke, moderne woning met minimalistisch design. Een landelijk interieur is ook nog steeds geliefd door velen. De warme uitstraling en uitnodigende sfeer maken landelijk wonen gezellig. Hoewel het jaren geleden nog ondenkbaar was, is er tegenwoordig steeds meer vraag naar een houten huis. Thema’s zoals duurzaamheid en milieu spelen hier ook zeker een rol in. In dit artikel vertellen we hoe je landelijk kunt wonen in een houten huis en wat de voordelen van houten huizen zijn.

Voordelen houten huis

Een huis met houtskeletbouw maakt een sfeervol aangezicht. Niet alleen staat hout prachtig wanneer je dit gebruikt in het interieur, ook de buitenkant krijgt een unieke uitstraling van. Hout staat voor gezelligheid en warmte. Dit zijn twee sferen die iedereen graag wilt creëren bij het maken van een eerste indruk. Bovendien is hout een duurzame grondstof die zowel voor mens als milieu voordelen kent. Zo hoort de luchtvochtigheid van een huis in balans te zijn. Te hoge of te lage luchtvochtigheidsgraden kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Door te kiezen voor een houten huis is de luchtvochtigheid vrijwel altijd constant. Je bespaart met een houten huis ook op de energierekening. Door eigenschappen zoals een lage thermische geleidbaarheid en het poreuze karakter zijn er weinig temperatuurverschillen met de omgeving. Ondanks dat het wat langer kan duren voordat het warm is in huis, koelt het ook minder snel af. De warmte blijft dus langer behouden binnenshuis zonder dat er verwarmd wordt. Hiermee verlaag je beduidend je stookkosten.

Landelijk wonen in een houten huis

Een landelijk interieur in combinatie een houten huis

Kenmerkend voor een landelijke inrichting zijn de mooie details zoals een lage gootlijn en een veranda. Bij een houten huisje staat een houten veranda ook prachtig. Juist een landelijk interieur valt goed te combineren met een houten huis. De houten accessoires, afwerkingen en kleur kunnen de perfecte aanvulling zijn op een landelijk interieur. Bovendien heeft hout een neutrale kleur waarbij je vele andere kleurcombinaties kunt maken. Kies voor lichte en natuurlijke meubels en muren. Voeg hier romantische woonaccessoires aan toe en je creëert zo een landelijke inrichting die perfect past bij de look van een houten huis.

Meer tips over interieur en wonen?

Ben je op zoek naar nog meer leuke wooninspiratie? Bij Woningfacts geven we regelmatig de leukste tips op het gebied van interieur en wonen. Ook voor tips voor buitenleven of klussen ben je hier aan het juiste adres. Wil je jouw adviezen of tips met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op.

Deze vijf feiten wist jij nog niet over kamerplanten

0
planten verzorgen

Kamerplanten helpen ons aan een gezellig huis, zuiveren onze lucht en reduceren stress. Zeker wanneer het luchtzuiverende planten zijn. Het feit dat we omringd worden door planten helpt ons om ons beter te voelen, de wetenschap bevestigd dat. En zeg nu zelf; wie wordt er nou niet blij van planten in huis? Hier zijn vijf feiten die je vast niet wist over kamerplanten.

1. We hadden al kamerplanten in de oudheid

In de ruïnes van Pompeii vonden de onderzoekers veel meer dan goed bewaarde skeletten en huizen van de bewoners. Ze vonden de overblijfselen van terracotta potten, die de resten van bloemen en andere planten bevatte.

Men denkt dat de Babylonische keizer Nebukadnezar een van de eersten was die de planten domesticeerde door voor zijn vrouw de hangende tuinen van Babylon te bouwen om te helpen met haar heimwee.

plant water geven

2. Verwarming heeft wonderen gedaan voor kamerplanten

Voor het begin van de jaren 1800 waren de meeste huizen te donker en te koud voor planten om te overleven. Later, toen kachels en open haarden werden uitgevonden, werden de huizen warmer. Daarnaast werden huizen beter verlicht door de komst van helder en hoger kwaliteit glas. Door de komst van meer warmte en licht konden planten ineens heel goed overleven binnen.

3. De meeste ‘gewone’ kamerplanten vinden hun oorsprong in de tropen

Dat komt omdat ze gemakkelijk kunnen overleven in een warme binnenomgeving en kunnen groeien tijdens de koudere maanden. Er zijn duizenden soorten tropische kamerplanten die zich kunnen aanpassen aan een leven binnenshuis. Dit zijn onder andere; bromelia’s (die zich op rotsen, de bosbodem of bomen in de natuur bevinden), vetplanten (die zeer weinig water nodig hebben en in het felle zonlicht overleven) en orchideeën .

4. Ze zijn goed voor je gezondheid

Hoewel oude culturen planten binnenshuis groeiden als een teken van rijkdom, houden veel plantenliefhebbers ze vandaag de dag niet alleen voor hun schoonheid, maar ook voor hun gezondheidsvoordelen. Ze kunnen stress, luchtvervuiling en allergenen verminderen en de geluidshinder die door huishoudelijke elektronische apparaten wordt veroorzaakt verminderen. En terwijl planten vroegen misschien een teken van rijkdom waren, zijn ze tegenwoordig erg betaalbaar. Dus, heb jij ze al in huis gehaald?

5. De betekenis van veel planten komt uit de Victoriaanse tijd

We weten dat bloemen en planten gebruikt kunnen worden om emoties over te brengen zoals “Het spijt me” of “Ik hou van je.” Ze kunnen ook gebruikt worden als symbool. Neem bijvoorbeeld de orchidee, die staat symbool voor liefde kracht en schoonheid. Maar waar komen die betekenissen vandaan?

De Victorianen brachten niet alleen de moderne kamerplant tot stand, ze gaven ze ook hun betekenissen. Plantenliefhebbers hielden lange lijsten bij met bloemen en wat ze ermee wilde zeggen. Die betekenissen zijn nooit weggegaan en we gebruiken ze nu nog steeds. De volgende keer dat je een boodschap over wilt brengen door middel van een plant weet je wie je er voor mag bedanken.

Past een donkere vloer in een kleine ruimte?

0
Past een donkere vloer in een kleine ruimte?

Liefhebbers van meer sfeer en een intieme ruimte opgelet! Donkere vloeren gecombineerd met de juiste contrastkleuren kunnen jouw interieur voorzien van een gezellige uitstraling. Vaak wordt er gedacht dat donkere vloeren een ruimte nog kleiner laten lijken of dat deze een sombere uitstraling geeft. Dat hoeft echt niet het geval te zijn. In dit artikel leggen we uit waarom een donkere vloer weldegelijk past in een kleine ruimte.

Speel met lichte tinten

Als je kiest voor een donkere vloer dan raden we aan om de muren te schilderen in een lichte kleur. Dit contrast zorgt ervoor dat de kleine ruimte optisch groter lijkt. We willen niet dat de woning veranderd in een donker hol. Het is hierbij wel belangrijk dat er een goede balans is tussen de contrastkleuren. Een te groot contrast kan een ruimte koud en kil doen overkomen. Dit proberen we te voorkomen. Bovendien kan je met lichte meubels op een donkere vloer een warme sfeer oproepen.

Ook de kleur van de plinten speelt een rol

Om een kleine ruimte met donkere vloeren groter te laten lijken dan is er een eenvoudige oplossing die te maken heeft met de kleur van de plinten. Schilder deze in dezelfde kleur als de muren. Het verlengen van je muren zorgt ervoor dat een kleine ruimte groter oogt. Wil je dat niet? Dan kan je ze ook een donkere kleur geven zoals de vloer.

Donkere vloer in kleine ruimte

Eyecatcher in je interieur

Met een donkere vloer trek je meteen de aandacht. Het is niet voor niets dat donkere vloeren groeien in populariteit. Het kan het pronkstuk van je interieur zijn. Donkere vloeren komen vooral goed tot zijn recht in landelijke of industriële interieurstijlen. Combineer dit met mooie lichte meubels of prachtige houttinten en voilà! Je hebt een waanzinnig interieur. Een kleine ruimte maakt hierbij eigenlijk niet uit.

Een vuistregel: het verloop van de kleuren

Het kan lastig zijn om je interieur aan te passen aan de hand van een donkere vloer. Speciaal hiervoor is een handige vuistregel bedacht. Als je je hieraan houdt dan zit je gegarandeerd goed: als je een donkere vloer hebt maak dan de muren iets lichter van kleur en het plafond het lichtst. Deze verloop van de kleuren komt voort uit de natuur. Hier is de aarde, de vloer, het donkerst en de lucht, het plafond, het meest licht. Deze natuurlijke verloop voelt ook aangenaam aan in een binnenruimte. Zo stel je zelf eenvoudig een schitterend interieur samen met een donkere vloer in een kleine ruimte. Alles is mogelijk.

Brandveilig wonen is voor iedereen ontzettend belangrijk

0
woning brandveilig maken

Veiligheid is een van de belangrijkste zaken in het leven. Veiligheid is een zeer breed begrip dat op verschillende zaken betrekking heeft. Een van deze onderdelen, is veilig wonen en dan met name brandveilig wonen. Iedereen heeft weleens op TV of in de krant een woningbrand gezien en dit is natuurlijk een rampscenario dat je je grootste vijand nog niet toe zou willen wensen. Met de toename van elektrische apparatuur in ons leven is ook de kans op brand door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Gelukkig zijn er tal van verschillende voorzorgsmaatregelen die je kan nemen om de kans op een brand te verkleinen en om een brand zo goed mogelijk te kunnen bestrijden mocht dit onverhoopt toch gebeuren.

Leestip: Blusgassysteem | Wat doen blusgassystemen?

Er zijn tal van zaken in huis die je kan aanpassen om een brand te voorkomen

Brandveilig wonen  en brandveiligheid in het algemeen kan worden onderverdeeld in brandpreventie, -bestrijding en brandescalatie. Het belangrijkste is natuurlijk de preventie die betrekking heeft op alle maatregelen om dit doemscenario überhaupt te voorkomen. Binnen het onderdeel preventie valt onder andere te denken aan het plaatsen van bijvoorbeeld stopcontacten op specifieke hoogtes en elektriciteit buiten bereik van kranen of water houden, maar ook het gebruik maken van geaarde stopcontacten en voldoende ventilatie en luchtdoorstroom in de buurt van elektrische apparatuur om te voorkomen dat deze te warm worden. De brandbestrijding heeft betrekking op blusapparatuur zoals bijvoorbeeld een poederblusser in de garage of keuken of een brandslang op de gang of de galerij van een flat.

brandveilige woning
Leestip: Kosten blusgassysteem | Wat kost installatie en onderhoud blusgassystemen?

Een brandbeveiligingsbedrijf biedt advies op maat

Een van de belangrijkste informatiebronnen over brandveilig wonen en de te nemen maatregelen, zijn te vinden in een document genaamd Bouwbesluit 2012. Dit document heeft betrekking op elk gebouw in Nederland en staat vol vereisten en regelgeving die onder andere betrekking heeft op de brandveiligheid van het pand. Uiteraard zijn de maatregelen afhankelijk van het type gebouw en de functie. Voor een woonhuis gelden andere adviezen en regels dan voor een fabriek. De verzekering geeft vaak ook tips en advies over het verbeteren van de brandveiligheid van de woning en doet daarnaast ook regelmatig aanbevelingen of keuringen. Voor professionele hulp kun je ook altijd terecht bij de brandweer of gebruik maken van de diensten van een brandbeveiligingsbedrijf. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd op dit gebied en bieden een advies op maat en vaak ook periodieke keuringen aan.

Heb ik een architect nodig bij het verbouwen van mijn huis?

0
Heb ik een architect nodig bij het verbouwen van mijn huis?

Of u nu een nieuwbouwwoning gekocht heeft of gewoon uw huidige huis wilt opknappen, vaak heb je tijdens de verbouwing de hulp nodig van specialisten zoals aannemers of een architect. Zij kunnen met hun vakkennis het beste jouw wensen of toekomstplannen tot uiting brengen. Dit ontzorgt en zo ben je verzekerd dat alles soepel verloopt. Bij sommige projecten kan je prima zelf of met behulp van een aannemer aan de slag. Toch is het soms verstandig om de hulp van een architect in te schakelen. Wanneer je een architect nodig heeft bij de verbouwing lees je in dit blog.

De werkzaamheden van een architect uitgelegd

Een architect ontwerpt niet enkel en alleen gebouwen, meubels, steden, interieur en landschappen. De tekeningen worden na voltooiing compleet uitgewerkt. Een architect zorgt dat het uitgedachte concept van begin tot eind in goede banen wordt geleidt. Een project van een architect doorloopt verschillende fases. Het begint met de opnamefase, waarbij een architect samen gaat zitten met de opdrachtgever en alle wensen en bestaande bouwtekeningen doorloopt. Daarnaast worden de desbetreffende ruimte ingemeten. Dit wordt gevolgd door de voorlopige ontwerp fase en de definitief ontwerp fase. Indien de klant tevreden is met het voorstel van de architect begint de contractvormingsfase. In de contractvormingsfase zoeken architecten geschikte aannemers en sluiten ze eventueel contracten met aannemers. Het proces eindigt met de bouwbegeleidingsfase. Ook deze werkzaamheden horen dus bij het takenpakket van een architect.

Architect nodig bij verbouwing

De voordelen van een architect bij een verbouwing

Voor grote bouwkundige projecten is het raadzaam om een architect in te schakelen. Een architect maakt bouwkundige tekeningen waarbij aan alle aspecten is gedacht. Denk hierbij aan de bouwtechnische mogelijkheden en de wensen van de klant. Het budget van de klant moet hierbij ook gerespecteerd worden. Een architect is zich bewust van de prijzen in de markt en de kostenposten van het project. Hierdoor kunnen architecten een direct overzicht van alle kosten bijhouden. Bovendien stuurt een architect alle betrokkenen aan wat de klant veel zorgen uit handen neemt. Ondanks dat architecten niet goedkoop zijn, kan het je ook geld opleveren. Wanneer een verbouwing keurig is afgerond dan kan de waarde van je huis stijgen.

Tips over wonen, interieur en de laatste trends

Op de Woningfacts website vind je blogs over de laatste trends op het gebied van wonen, interieur en tuinen. Ook worden er handige tips en adviezen geplaatst over het klussen in je woning. Heb je opmerkingen of wil je tips met ons delen? Kom dan direct met ons in contact!

Home alarm systeem: Hoe kiest je het beste model?

0

Er zijn twee hoofdcategorieën van home security systemen: draadloze en bedrade alarmsystemen. Zoals de naam al suggereert, communiceren de eerstgenoemden via de kabel, terwijl de laatstgenoemden informatie uitwisselen via radiotransmissie. Elk van deze technologieën heeft zijn eigen voor- en nadelen; dus hoe kiest je het alarm voor jouw huis? Hier volgt een overzicht van de belangrijkste sterke en zwakke punten van deze twee modellen op het gebied van preventie van invasieve risico’s.

Hoe een bedraad of draadloos huisalarm werkt

Een bedraad alarm is wanneer alle apparatuur waaruit het bestaat met kabels is verbonden. In de praktijk betekent het bouwen van een bedraad alarm dat je een netwerk van kabels vanuit de alarmcentrale moet inzetten om bewegingsmelders, diafragma sensoren en apparaten zoals de sirene, rookmelder of een camera voor videobewaking aan te sluiten. Bij een bedraad huisalarm is de alarmcentrale meestal verbonden met de buitenwereld via de telefoonlijn of de internetverbinding thuis.

camerasysteem

Aan de andere kant communiceren de verschillende apparaten in een draadloos alarmsysteem met elkaar door middel van radiogolven. In de praktijk heeft elk apparaat dus een kleine zender die in staat is om informatie te ontvangen en te verzenden. De aanduiding “draadloos” betekent echter niet noodzakelijkerwijs een totale afwezigheid van kabels: hoewel ze in staat zijn om via de radio te communiceren, hebben sommige apparaten toch een voeding nodig.

Voor- en nadelen van het bedrade huisalarm

Zowel in de veiligheid als in de IT-wereld is het bekabelde systeem een garantie voor betrouwbaarheid. Een bedraad transmissiesysteem is bestand tegen elektromagnetische interferentie. Het vereist ook fysieke toegang voor elke poging om informatie te onderscheppen of te vervalsen. Het belangrijkste voordeel van een bedraad alarmsysteem ligt dus in de betrouwbaarheid ervan.

Als nadeel is het de moeite waard om te onthouden dat de installatie van het systeem een beetje complex is vanwege de noodzaak om een kabel door te geven tussen de alarmcentrale en elk van de randapparatuur van het systeem. De installatiekosten en de geringe flexibiliteit zijn de twee belangrijkste redenen waarom de configuratie van een bekabeld alarm meestal is voorbehouden aan nieuwbouwprojecten of grote renovaties.

Voor- en nadelen van draadloze huisalarmen

Het draadloze alarm onderscheidt zich door installatiegemak, flexibiliteit en schaalbaarheid. De gebruiker kan dus de locatie van de detectoren, sensoren en andere accessoires kiezen, zolang deze zich binnen de radiobereik zone van de alarmcentrale bevinden.

Een ander voordeel dat verband houdt met de draadloze werking: de alarminstallatie is niet definitief. Je kunt de apparatuur eenvoudigweg verwijderen en opnieuw installeren in een nieuwe woning in geval van een verandering.

Het grootste nadeel van dit alarmsysteem is de hogere kosten, maar door de technologische vooruitgang heeft dit instrument de neiging om de kosten te verlagen, waardoor deze oplossing toegankelijker wordt.

Bron: Pro-Alarm

Geen tijd meer voor!

0
Klokken in interieur
Klokken in interieur

Sommige dingen raken dingen uit de mode: ze zijn niet met hun tijd meegegaan, hoor je dan. Hoewel dat eigenlijk goed zou passen bij het woord klok, is juist het tegengestelde waar. Laatst liep ik door een winkelstraat en werd mijn aandacht getrokken door een bijzonder soort klok. Ik bleef staan en stond het kunstwerk aan te gapen. Totdat ik zag wat de prijs was: tijd om verder te lopen.

Zwijgende koekoek

Nu even alle gekheid op een klokje. Eh.. stokje! Bij mijn ouders hangt een grote, Duitse koekoeksklok. Ik moet er heel eerlijk bij vertellen dat de koekoek een spreekverbod kreeg opgelegd door mijn vader. Toch vind ik het persoonlijk een heel leuk klokje – al zou ik dat tegenover mijn vrienden niet vrijwillig toegeven. Hij past ook goed bij de stijl van het huis: landelijk, ruim en eerder kneuterig ingericht. Digitale klokken en stijl sluiten elkaar dus niet uit. Waarschijnlijk keek ook jij vroeger omhoog als de kerktoren luidde en die enorme wijzer ietsje verder schoof. Een klok maakt indruk, mits je het goed combineert met de ruimte waarin hij hangt. Kortom, de vraag is welke klok je waar ophangt!

Mooie Koekoeksklok
De zwijgende koekoeksklok

Hoe dan?

Mij valt de laatste tijd op dat klokken, evenals spiegels, vaak niet groot genoeg kunnen zijn, wat betekent dat een klok een perfect woonaccessoire kan zijn. Als het een stijlvolle functie vervult, kan dat een enorme sfeerverbetering betekenen. Denk bijvoorbeeld aan je oude klaslokaal, waarin je gevoeld eeuwen hebt doorgebracht: daar hing een oerdegelijke standaardklok. Niet echt sfeervol. Wanneer je echter een grote ruimte hebt, kan alleen de grootte van een klok al een enorme sfeerverandering betekenen, bijvoorbeeld als hij boven een open haard of bankstel hangt.

Opvallend

Een grote klok hoeft helemaal niet schreeuwerig te zijn. Dat bewijzen bijvoorbeeld de wand- en designklok, omdat die vaak een minimalistische stijl hebben. Dit betekent niet automatisch dat de keuze beperkter is. Integendeel. Daarom is mijn belangrijkste tip voor jou dat de grootte van de klok goed in verhouding moet staan tot de grootte van de (woon)ruimte. Daarna kan je gaan nadenken over een eventuele kleur van de klok: moet die juist bij de kleur van je meubels passen? Heb je echter een strakkere inrichting (industrial style), dan is het praktisch om je te laten leiden door de details: past de radarklok juist bij de kussens met een bepaald patroon? Of past hij goed bij het vloerkleed en de rode bloempotten?

Lekker Hollands

Nu ik zelf in het buitenland woon, merk ik dat Nederlanders vaak de gordijnen open hebben en ook zelf vaak – en graag – bij anderen naar binnen kijken. Natuurlijk is dat een enorme, gratis inspiratiebron voor klokkenliefhebbers! Toch is het allerbelangrijkste: zorg dat jouw inrichting ook bij echt bij jóu past, want je weet: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens…