Home Blog

Wanneer is asbest analyse noodzakelijk?

0
asbest analyse pakket
asbest analyse pakket

Dat het behandelen, bewerken of verwijderen van asbest gevaarlijk is, is algemeen bekend. Door het uitvoeren van deze handelingen kunnen immers vezeldeeltjes loskomen die bij inademing een ernstig risico vormen voor de gezondheid. Veel mensen vragen zich dan ook af wanneer een asbest analyse noodzakelijk is en hoe deze asbestinventarisatie in z’n werk gaat.

Het gevaar van asbest

Asbest bestaat uit hele kleine deeltjes die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Het materiaal werd in het verleden (tot de jaren 80) veelvuldig gebruikt in vorm van asbesthoudend cement. Dit materiaal werd gebruikt voor het vervaardigen van onder andere gevels, het dakbeschot, in en rondom schoorstenen en als golfplaat op schuren en garages. Asbest is van zichzelf niet gevaarlijk maar dit gevaar treedt wel op als het materiaal op een verkeerde manier verwijderd wordt. In dit geval kan het materiaal gezondheidsproblemen veroorzaken als er vezels vrijkomen.

asbest
Asbest verwijderen met een boor is een no-go

Wanneer het laten uitvoeren van een asbest analyse verplicht is

Buiten het feit dat de inwoners van een huis of gebruikers van een pand een gezondheidsrisico lopen, wordt asbestverwijdering dus wettelijk verplicht. Als er het vermoeden bestaat dat er asbest in een woning of bedrijfspand aanwezig is, is het dan ook een verstandige keuze een asbest analyse uit te laten voeren. Deze asbestinventarisatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde asbestspecialist. Deze expert zal het gehele pand inspecteren op de aanwezigheid van het gevreesde materiaal en op basis hiervan een rapport opstellen. Een asbest analyse is ook verplicht bij de intentie om asbest te laten verwijderen of als je de wens hebt om een woning uit 1993 of eerder te laten verbouwen of slopen.

Een asbest analyse wordt verplicht gesteld om te voorkomen dat de wettelijke regels op dit gebied overschreden worden (particulieren mogen maximaal 35 vierkante meter hechtgebonden asbest zelf verwijderen) en er hierbij meteen op toe te zien dat het materiaal op een veilige- en deskundige manier wordt verwijderd. In veel gevallen kan de asbestspecialist ook voor deze klus zorgdragen. Kijk op www.asbestanalyse.com voor meer informatie over asbest analyses of om direct een afspraak te maken met een specialist.

Wettelijke regels met betrekking tot het gebruik van asbest

Het feit dat het gebruik van asbest al sinds het jaar 1998 verboden is en vanaf die periode ook niet meer te koop wordt aangeboden, is veelzeggend. In 2005 is er zelfs een Asbestverwijderingsbesluit in werking gesteld met als doel om mens en milieu te beschermen tegen de gevaren aan blootstelling van asbest. In deze wettelijke regels met betrekking tot asbest is zelfs een asbest planning opgenomen waarin staat beschreven dat het materiaal in 2024 in z’n geheel moet zijn verdwenen.

Hoe werkt het om zonnepanelen te huren?

0
zonnepanelen huren
zonnepanelen huren

Steeds meer mensen gaan in en rondom hun huis verduurzamen. Dit is ook niet gek. Er komen steeds meer uitlaatgassen in de atmosfeer terecht. Samen moeten wij hier iets tegen doen. Je zit steeds meer elektrische auto’s op de weg en ook de aanschaft van duurzame zonnepanelen is enorm populair. Zonnepanelen wekken volledig duurzaam energie op. Deze energie halen ze uit de warme stralen die door de zon worden afgegeven. Naast het feit dat zonnepanelen zeer goed zijn voor het milieu, heeft het nog een groot bijkomend voordeel. De energie die door zonnepanelen wordt opgewekt is aanzienlijk goedkoper dan de energie die je ontvangt vanuit de energieprovider. Wanneer je besluit om zonnepanelen aan te schaffen ben je dus goed bezig voor het milieu en je bespaard ook nog eens veel geld. Een win-win situatie dus. Toch is het niet altijd mogelijk om meteen dure zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen zijn namelijk enorm duur. Het is dan een goede optie om zonnepanelen te huren bij een gespecialiseerd bedrijf. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die zonnepanelen verhuren aan consumenten. Zo kan jij volledig gebruik maken van de duurzame zonnepanelen zonder dat je meteen een dure investering moet doen.

Altijd vakkundige hulp, zodat je altijd de beste keuze maakt

Niet iedereen heeft verstand van zonnepanelen. Gelukkig zijn er mensen die er wel enorm veel verstand van hebben. Deze mensen weten alles over de verschillende soorten zonnepanelen. Ze kunnen je helpen om de beste type zonnepanelen in Zeeland voor jou huis uit te zoeken. Ook hebben ze veel verstand over het proces waarbij de zonnepanelen geplaatst worden. Je kunt altijd contact opnemen met een zonnepaneel aanbieder bij jou in de buurt. Zo kan je gespecialiseerd advies ontvangen en wanneer je overtuigd bent een afspraak maken om de zonnepanelen te laten plaatsen.

groene stroom
Groene stroom dankzij je zonnepanelen

Laat je zonnepanelen plaatsen voor een mooi rendement

Wanneer je hebt besloten om zonnepanelen te huren, zal het bedrijf de zonnepanelen komen instaleren op jou dak. Het best is om de zonnepanelen te plaatsen richting het zuiden met een hellingshoek van 36 graden. Dit komt omdat de zon in deze richting het felst op de zonnepanelen schijnt. De prijs voor het huren van de zonnepanelen zal verschillen per aanbieder en natuurlijk de hoeveelheid panelen dat je van plan bent om te gaan huren. Het voordeel van het huren van de panelen is dat je op kort termijn geen grote investering hoeft te doen. Je houd dus geld over voor andere kosten die je wellicht aan je woning moet maken.

Richmond Interiors meubelen kopen

0
interieur richmond
interieur richmond

Richmond Interiors meubelen kopen is kiezen voor stijl en design. Zowel het ontwerp van de tafels, stoelen, kasten, verlichting, en de accessoires hebben alle aandacht gekregen. Het is niet mogelijk om de Richmond meubels toe te schrijven aan één woonstijl, maar je haalt zeer zeker stijl in huis.

De hanglamp van Richmond is een echte eyecatcher

Als je de afbeeldingen op Instagram en Pinterest bekijkt, dan heeft het zoiets van, eerst een enkel item toevoegen aan het interieur. De spiegel Carlos tegen een schouw, daarmee creëer je meer licht en ruimte, of de vloerlamp Burlesque zwart om sfeerverlichting te verkrijgen. Maar als je door gaat kijken, Richmond Interiors is alles behalve schreeuwerig aanwezig. Het is subtiel aanwezig maar wel design. Het valt op qua ontwerp, maar nooit vanwege een andere, laat staan verkeerde, dominantie. Richmond Interior meubelen kopen om daar een woning mee in te richten is daardoor mogelijk. Je verkrijgt dan die rustieke woning, maar altijd boeiend om ernaar te kijken. Desalniettemin blijft het begrijpelijk als je denkt, eerst een item toevoegen op het bestaande, en zoiets als de wandlamp Collin brushed gold is dan zo’n opvallende verschijning.

Een mooie hanglamp van Richmond Interiors
Een mooie hanglamp van Richmond Interiors

Tijdloos is belangrijk

Het is goed dat er trends zijn. Anders zouden winkels voortdurend dezelfde collectie hebben, en dat zal het shoppen saai maken. Maar bij Richmond Interior meubelen kopen haal je heel sterk tijdloze items in huis. Je kan het ook opvatten als, Richmond meubels tilt je over de trends heen. Terwijl buren al aan het vernieuwen zijn, kun jij behouden wat je hebt. Het is aanwezig, maar ook weer niet, het is trendy maar je raakt het nooit beu. Richmond Interior meubelen kopen is kwaliteit in huis halen op de andere manier. Niet alleen duurzaam in de betekenis van degelijk, maar ook door een tijdloos design.

Richmond Interior meubelen koop je bij meubelconcurrent.nl

Richt je niet alleen op de woonkamer

Te vaak wordt er enkel naar de woonkamer gekeken, en nu is er een kans om dat te veranderen. Stel je hebt nu een prachtige wandlamp in de woonkamer die net zo mooi elders zal staan. Dan verhang je die lamp naar die andere plek, en op de vrijgekomen plek hang je een lamp van Richmond Interior op. Je woning wordt dan dat stijlvolle plaatje waarbij niet alleen de woonkamer mooi is. Kijk dus goed wat de mogelijkheden zijn, en ga daarna over op Richmond Interiors meubelen kopen. Het assortiment is online te bekijken, en ook op de socials zoals Instagram en Pinterest goed te zien.

Een vloerkleed kopen

0
Vloerkleed kopen
Vloerkleed kopen

Een vloerkleed geeft meer sfeer aan je interieur. Daarnaast is het ook nog eens heel functioneel. Het ligt er een beetje aan in welke ruimte en wat je ermee wil doen. Een leuk zacht vloerkleed in de kinderkamer is bijvoorbeeld een perfecte keuze en ook heel functioneel omdat de kinderen er dan naar hartenlust op kunnen spelen. Ga je een vloerkleed kopen dan is vooraf even goed opmeten wel aan te raden.

Vooraf eerst even het juiste formaat bepalen

Wil je een vloerkleed kopen voor in de woonkamer of een andere ruimte in je huis? Begin eerst met het bepalen van het formaat. Hoe groot mag het kleed zijn en ook belangrijk voor welke vorm kies je. De grootte van het vloerkleed kan je misschien ook zo inschatten maar het is beter om het toch even op te meten en de juiste afmetingen te noteren. Sta je eenmaal in de winkel dan bestaat de kans dat je een vloerkleed aanschaft dat toch net iets te groot is. Met de juiste maten bij de hand weet je precies welk formaat of afmeting kleed precies past.

Kleed voor op de vloer
Ben je op zoek naar een vloerkleed?

Materialen, stijlen, vormen en kleuren

Er is een ruim aanbod in vloerkleden en wel in allerlei verschillende materialen, stijlen vormen en kleuren. Koop een vloerkleed dat goed past bij de inrichting van de ruimte. Je hoeft echt niet een standaard rechthoekig of vierkant vloerkleed te kopen. Wellicht geeft een rond vloerkleed in bijvoorbeeld de woonkamer een hele andere sfeer. Daarnaast is er ook nog keuze in materiaal.
Wil je in de slaapkamer een vloerkleed omdat je dan geen koude voeten meet krijgt? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wat hoogpolig vloerkleed. Dit is heerlijk warm aan je voeten als je opstaat.

Niet alleen maar een decoratieve functie

Een vloerkleed kopen doe je misschien op de eerste plaats voor meer sfeer. Het kleed op de vloer heeft ook inderdaad een hele decoratieve functie. Maar daarnaast heeft ene vloerkleed ook vaak nog een bepaalde ander functie zoals het voorkomen van koude voeten of om de kinderen een fijne zachte speelplek te geven.

Zo krijg je een tuin vrij van onderhoud

0
gazon huis
gazon huis

Hoe lekker is het om in je woning te wachten op het zonnetje, en je jezelf niet druk hoeft te maken over je tuin? Het hebben van een tuin is natuurlijk erg prettig. Echter, het onderhoud van een tuin kan voor veel mensen een last zijn. Om je tuin te onderhouden moet je hier energie en moeite insteken. Soms is dit echter niet haalbaar door bijvoorbeeld een drukke baan. Dan is het tijd om een tuin te creëren waarin jij jezelf helemaal in ziet zitten, vrij van obstakels is en waarbij het onderhoud minimaal is.

Leg kunstgras aan

Wil je graag een mooie grasmat in je tuin hebben liggen, maar zie je het niet zitten om deze grasmat te moeten blijven verzorgen? Of misschien heb je gewoon simpelweg hier de tijd niet voor. Kunstgras is dan echt iets voor jou. Vroeger werd kunstgras gezien als iets armoedigs, maar tegenwoordig is het niet te onderscheiden van natuurgras. Ook zorgt een kunstmat direct voor een gezellige uitstraling in je tuin. Het is eenvoudig om kunstgras in je tuin aan te laten leggen. Dit is ook zo gebeurd. Vervolgens heb jij geen omkijken meer naar het onderhoud hiervan. De perfecte en eenvoudigste oplossing wanneer je graag een groene tuin wilt zien, maar het onderhoud niet aan jou besteed is.

kunstgras
Kunstgras laten aanleggen

Houd het eenvoudig

Als je wel geniet van het tuinieren en je hebt hier de tijd voor dan is het natuurlijk altijd leuk om een paar prachtige bloemen je tuin te laten sieren. Een tuin die vrij is van onderhoud hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat je tuin er saai moet bij liggen. Pot diverse leuke plantjes, bomen of bloemen, het is net waar je keuze naar uit gaat, in leuke en creatieve bloempotten. Je kunt ze eenvoudig planten om daarna de potten een mooi plekje te geven. Een citroenboompje bijvoorbeeld. Dit boompje is niet al te zwaar en is gemakkelijk te verzetten. Het enige wat jou nog rest om te doen is om het boompje van water te voorzien. Zo heb je toch je bloementuin, maar kost het niet te veel tijd om deze te onderhouden.

Vermijd het onderhoud vragende hout

Het is natuurlijk super leuk om houten meubels in je tuin te hebben staan, je tuin te versieren met houten vlonders of de grens van je tuin kenmerken met een houten schutting. Het grote nadeel aan hout is echter dat het veel onderhoud, aandacht en tijd vraagt. Houten meubels moeten zo nu en dan flink aangepakt worden met een verse laklaag. Maar voordat je jouw houten meubels of onderdelen kunt lekker kunt lakken zullen ze eerst geschuurd moeten worden. Dit is natuurlijk wel erg veel gedoe als je een onderhoudsvrije tuin wenst. Probeer om deze reden hout te vermijden. Kies voor meubels gemaakt van aluminium en grote tegels. Deze vragen weinig onderhoud en blijven gedurende het hele jaar mooi.

4 tips voor het uitkiezen van een nieuw energiecontract

0
energie huis
energie huis

Wil jij graag geld besparen op jouw maandelijkse uitgaven? Dan is het interessant om eens kritisch naar jouw energiecontract te kijken. Zonder dat je het mogelijk zelf doorhebt, betaal je wellicht teveel voor jouw energiecontract. Zonde, aangezien tussen energie in principe geen onderscheid gemaakt kan worden. Het maakt qua kwaliteit van het eindproduct niet uit of je bij energieleverancier A of bij energieleverancier B zit.

Als je graag over wilt stappen, is het aan te raden om een goede vergelijking te maken. Hoe je dat precies doet? Dit kun je het beste doen aan de hand van de onderstaande vier tips.

Tip 1: maak gebruik van Easyswitch.nl

Allereerst is het advies om gebruik te maken van Easyswitch.nl. Met deze website kun je gemakkelijk alle energiecontracten naast elkaar leggen, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Als je eenmaal deze vergelijking gemaakt hebt, kun je via Easyswitch ook direct het gewenste energiecontract afsluiten. Ideaal!

Tip 2: probeer je verbruik zo nauwkeurig mogelijk in te schatten

Als je een vergelijking gaat maken, dien je dit te doen aan de hand van een bepaald verbruik. Je kunt hier lukraak een bepaald verbruik invullen, maar dat is niet aan te raden. Nee, het is vele malen verstandiger om het verbruik echt nauwkeurig te berekenen. Door dát te doen, krijg je een duidelijk inzicht in de uiteindelijke kosten.

groene energie
Groene stroom wordt opgewekt door windmolens

Tip 3: richt je niet alleen op het tarief

Ook is het aan te raden om je pijlen niet alleen op het tarief te richten. Het is goed mogelijk dat energieleverancier A net iets goedkoper is, maar dat de verleende service dramatisch is. Kijk daarom naar het totaalplaatje en richt je niet alleen op het tarief. Check ook goed de voorwaarden en of je eventueel nog een leuk welkomstcadeau meegeleverd krijgt.

Tip 4: ga voor groene stroom

Op dit moment kun je tussen twee soorten stroom kiezen: grijs en groen. Om meerdere redenen is het aan te raden om altijd voor groen te kiezen. Zo is groen duurzamer en wordt het ook steeds betaalbaarder. Bij bijvoorbeeld Greenchoice kun je tegenwoordig voor een voordelig energiecontract mét groene stroom kiezen!

Kenmerken van opdekdeuren

0
kenmerken opdekdeuren
kenmerken opdekdeuren

Momenteel zijn er oneindig veel ontwerpen en soorten deuren. Als u het probleem zeer serieus neemt bij het vervangen of kopen van een nieuwe deur voor uw huis, heeft u misschien verschillende aantrekkelijke opties voor opdekdeuren gevonden. Bij het klussen kunt u dan kiezen uit opdekdeuren van verschillende materialen en kleuren.

Hoe weet u of een glasvezeldeur de ideale deur is voor uw huis?

Glasvezeldeuren kunnen een optie zijn om in uw huis te gebruiken, omdat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn en bestand zijn tegen temperaturen zonder enige verandering of vervorming.

Glasvezeldeuren zijn hun goedkope imago ontgroeid en kunnen nu op gelijke voet concurreren met traditionele houten deuren. Glasvezeldeuren zijn de afgelopen jaren flink veranderd. De eerste glasvezeldeuren lijken meer op boten of badkuipen van glasvezel dan op echt houten deuren. Maar dat is allemaal veranderd in de afgelopen 10 jaar.

Het is niet zo verwonderlijk dat het grootste voordeel van opdekdeuren van glasvezel is dat ze de uitstraling van echt hout bieden zonder de nadelen, je kunt een deur van glasvezel krijgen die kan vlekken en er nog steeds precies zo uitziet als een houten deur.

glasvezeldeur
Ben je op zoek naar een opdekdeur?

De belangrijkste verschillen tussen een deur van glasvezel en een houten deur is dat dit soort deuren nooit kromtrekken of rotten in vochtige klimaten of koude omstandigheden, en bijna geen onderhoud vergen.

Een van de belangrijkste zorgen bij elke deur die bij de ingang van een huis wordt geplaatst, is beveiliging, deuren van glasvezel zijn resistent, zelfs als je met een puntig mes wilt doorboren, het zal het oppervlak van de deur niet doorboren, net als dus als je tegen de deur willen trappen, normaal gesproken zal het bij stalen deuren zinken of deuken, bij glasvezeldeuren gebeurt dit niet.

De ideale deur voor uw budget

Als u besluit een deur te kiezen die past bij uw budget, is de stalen deur een van de beste opties. Deze deur is iets goedkoper dan de deur van glasvezel. Aangezien de glasvezeldeur zich precies in het midden van de schaal bevindt, namelijk tussen de deuren van  hout en staal in. Hoewel de glasvezeldeur de low-end markten begint te betreden, is deze niet in staat geweest om de kosten van een stalen deur te evenaren.

6 manieren om brand op je werkplek te voorkomen

0
brandveilig huis
brandveilig huis

Teveel bedrijfseigenaren hebben de mentaliteit van “het zal mij niet overkomen” als het gaat om brandveiligheid op de werkplek. Maar brandveiligheid is een enorm belangrijk aspect van risicobeheer, het is er één die serieus genomen moet worden. Het kan de veiligheid van werknemers en het publiek in gevaar brengen, dure apparatuur vernietigen en de reputatie van het merk ruïneren. En de meeste werkplekken hebben te maken met een aantal brandrisico’s. Wij willen je hier graag van op de hoogte stellen door een 6 preventie tips.

1. Houd de werkplek schoon en opgeruimd

Rommelige werkplekken bevatten meer risico’s dan schone en opgeruimde werkplekken. Met meer rommel op de werkplek kunnen er ook meer voorwerpen op de vuur vatten en aanwakkeren. Onoverzichtelijke ruimtes kunnen ook een snelle evacuatie verhinderen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat gangen, trappen en nooduitgangen zo overzichtelijk mogelijk zijn. De brandveiligheid kan ook worden verbeterd door ervoor te zorgen dat afval van de werkplek wordt verwijderd voordat het de kans krijgt zich op te hopen. Het kan de branduitgangen blokkeren en brandbaar afval, zoals karton, kan de brandbelasting van de ruimte verhogen.

2. Zorg voor de juiste brandveiligheid uitrusting

Als er toch brand ontstaat op de werkplek, kan de juiste apparatuur werknemers en het publiek waarschuwen en de brand mogelijk blussen voordat deze uit de hand loopt. Zorg ervoor dat de werkruimte is voorzien van rookmelders, nooduitgang borden en verlichting, brandtrappen indien nodig en brandpreventie systemen zoals brandblussers en sprinklers.

brandblussers
Haal een brandblusser in huis

3. Voer grondige risicoanalyses uit

Je kan jezelf en je bedrijf niet effectief tegen brand beschermen als je zelf niet volledig bewust bent van de gevaren in de werkruimte. Dus voordat je begint met het implementeren van brandbeveiligingsmaatregelen, moet je een grondige risicobeoordeling van de werkplek uitvoeren. Waardoor kan brand ontstaan? En hoe kunnen deze beperkt worden?

4. Werknemers opleiden

Om de maatregelen effectief te kunnen uitvoeren, moeten werknemers worden opgeleid in brandveiligheid. Ze moeten weten wat ze moeten doen in geval van brand – van het luiden van het alarm tot het evacueren van de locatie of het gebouw. Zij moeten ook weten wie welke rol moet vervullen in het geval er toch brand uitbreekt. Als het personeel niet voorbereid is op of niet op de hoogte is van de brandveiligheid procedures, kan dit een slechte situatie verergeren. Met de juiste training en praktische ervaring kunnen zij mensen veilig uit het gebouw of de ruimte begeleiden en de stappen volgen die in jouw risicobeoordeling staan beschreven.

5. Vergeet de elektrische veiligheid niet

De meeste bedrijven maken gebruik van elektrische apparatuur en waar elektrische apparatuur is, zijn er brandrisico’s. Defecte bedrading of overbelaste stopcontacten kunnen oververhit raken en brand veroorzaken die zich snel kan verspreiden. Om het risico op brand te verkleinen, moet je defecte elektrische apparaten zo snel mogelijk repareren of verwijderen, niet te veel stopcontacten gebruiken en ervoor zorgen dat apparatuur regelmatig wordt geïnspecteerd en getest.

6. Stel brandwachten aan

Je moet ten minste één brandwacht op de werkplek hebben. Brandwachten zijn personeelsleden die verantwoordelijk zijn voor het opstellen en handhaven van brandveiligheid procedures. In geval van brand moeten zij ook de evacuatie coördineren en controleren of er niemand in het gebouw achterblijft. Een belangrijke taak dus.

Waar moet je opletten als je een loungeset koopt?

0
loungeset
loungeset

Iedereen wilt natuurlijk kunnen genieten van zijn eigen tuin. Het maakt niet uit of je nu gaat voor een tuinset, loungeset, of een dining set, als het maar mooi in je tuin past. Niks is lekkerder dan in de zomer gezellig samen te zitten met je vrienden of familie te kunnen genieten van de zon en natuurlijk van je tuin.

Dit is precies de reden waarom loungesets populair zijn. In elke tuin zijn ze een aanvulling. Maakt niet uit welke stijl je aanhoudt. Breng bijvoorbeeld die huiselijke sfeer naar je tuin met een dining set, of ga lekker relaxed achterover genieten na een lange dag op je werk in een loungeset. Maar voordat je een loungeset koopt is het natuurlijk belangrijk dat jij de juiste punten voor jezelf op een rij hebt.

Voor echt elke tuin is er een ideale tuinset

Oriënteer je eerst op welke stijl past bij jouw tuin. Bekijk de plek waar jouw loungeset komt te staan en beslis voor jezelf goed welke er in deze setting past. Maak een keuze tussen de verschillende stoelen. Kies voor een lange stoel of ga voor een chaise lounge. Kijk ook naar het materiaal van de tuinset. De meest gekochte loungesets zijn voornamelijk van aluminium gemaakt. Aluminium is lichter en geeft al snel een frisse uitstraling.

lounge
Loungeset voor het terras

Neem de tijd bij de keuze

Als je een keuze moet maken tussen de verschillende loungesets is er natuurlijk niets beter dan wanneer je zelf gaat proef zitten. De comfort is natuurlijk van belang voor je. Probeer daarom verschillende loungesets en ga ook “proef zitten” op verschillende kussens. Je hebt namelijk verschillende kussen diktes en iedereen heeft hierin zijn eigen favoriet. Er zijn ook verschillende kleuren en verschillende motieven verkrijgbaar. Verdiep jezelf er dus echt goed in en ga proef zitten totdat jij de juiste keuze hebt gemaakt. Je eigen oordeel kun je immers vertrouwen. Wees er van te voren ook een beetje over uit welke kleurenpalet je ongeveer wilt. Dit maakt het shoppen voor een loungeset een stuk simpeler.

Naast de vertrouwde loungebank voor buiten kun je natuurlijk ook voor een diningset gaan. Dit is een loungeset waar aan je ook kunt dineren. Deze set kom ook met verstelbare stoelen zodat jij altijd in de juiste houding zit. Ga vooraf goed onderzoeken doen welk soort tuinset je wilt, kies een budget, en houd je hierbij. Er is een loungeset voor elk budget. Kies wel een lounge set die past bij de rest van je tuin. Je wilt natuurlijk niet na de aankoop van een lounge set erachter moeten komen dat je de hele tuin moet omspitten omdat de loungeset anders niet mooi staat.

Besparen op je thuiskantoor

0
waarom thuis werken

Of we nu willen of niet, we moeten allemaal wel eens wat printen. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee. Maar wist je dat inkt een van de duurste vloeistoffen op aarde is? Dan kun je dus nagaan dat wanneer je veel print dit nog wel aardig in de kosten kan oplopen.

Maar waarom is inkt dan eigenlijk zo duur? En kan het niet goedkoper. Daar gaan we in dit artikel wat dieper op in.

Waarom is inkt zo duur

Heb je thuis Espson inkt, HP inkt of een ander merk inkt liggen? Dit is inkt van de printerfabrikant zelfs. De fabrikant ontwikkeld dus printers en daar bieden ze ook de bijhorende inkt bij aan. De printers kosten echter bijna niets meer tegenwoordig. Maar de fabricage kosten moeten natuurlijk wel terugverdiend worden. En daarvoor hebben ze een trucje bedacht. De inkt die in de printers gaat moet er uiteindelijk voor zorgen dat de printers terugverdiend worden. De inkt wordt daarom voor hele hoge prijzen verkocht. Dit is dus een belangrijke reden waarom de inkt zo duur is.

thuis werken

Kan het niet goedkoper?

Natuurlijk zijn er een aantal slimmeriken geweest die ook inkt gingen produceren. Inkt die compatible is met de printers van de printerfabrikanten. Anders gezegd, deze inkt past in de printers van de printerfabrikanten en werkt gewoon goed. Deze inktleveranciers hoeven echter geen fabricagekosten voor de printers terug te verdienen en kunnen daarom hun inkt veel goedkoper aanbieden. Dit scheelt soms wel 80%. Dit noemen kloon cartridges.

Overige manieren om geld te besparen op printkosten

Verder kennen we nog een aantal manieren om wat extra geld te besparen. Zoals bijvoorbeeld:

Dubbelzijdig printen: Je kunt naast het besparen op inkt, natuurlijk ook op papier besparen. Dit kun je onder andere doen door dubbelzijdig te printen. Dit betekent dat er op de voor en achterkant van het papier geprint wordt. Waar normaal dus twee vellen papier worden gebruikt, wordt er nu maar een vel papier gebruikt.

Zwart-wit printen: kleuren inkt is duurder dan zwart-wit inkt. Je kunt dus beter wat vaker in zwart-wit printen, zodat je niet zo vaak nieuwe kleuren inkt hoeft te kopen.

Kwaliteit naar beneden stellen: je kunt ook nog de kwaliteit van een printje naar beneden stellen. Hoe lager de kwaliteit van een printje, hoe minder inkt er verbruikt wordt.

Een besparend lettertype gebruiken: er bestaan lettertypes die minder inkt verbruiken. Een gratis lettertype die minder inkt verbruikt is bijvoorbeeld Garamond. Een lettertype die speciaal ontwikkeld is om inkt te besparen is Ecofont. Je moet hier helaas wel voor betalen.

Print alleen noodzakelijk dingen: ga eens voor jezelf op een rijtje zetten wat je allemaal print. Je zult er achter komen dat dit meer is dan je in eerste instantie dacht. Wanneer je hier bewust van bent, kun je jouw printgedrag aanpassen en alleen noodzakelijk dingen printen. Je zult zien dat dit een hele besparing oplevert.