Home Blog

Ladders kopen

0

Ladders

 

Ga je ladders kopen dan moet je goed beslagen te ijs komen. Daarom gaan wij je in dit blog helpen. Wat is er te koop op het gebied van ladders?

Ladder hoogte

Er zijn houten – en aluminium ladders te koop. Welke is dan het meest geschikt voor jou situatie? Dat bepaal je aan de hand van een aantal dingen. Als eerste bepaal je de hoogte. Waar moet je maximaal bij kunnen komen? Daarbij moet je rekening houden met de klimhoogte. Je kunt de bovenste sporten van een ladder natuurlijk niet gebruiken. Deze staat immers tegen een boom of muur aan. De bovenste vier sporten van een ladder mag je niet gebruiken wil je veilig werken. Dat is ongeveer 80 centimeter. Nu bepaal je dus de klimhoogte. De afstand die je maximaal moet overbruggen – 80 centimeter. Dan heb je de juiste lengte van de ladder die je gaat kopen.

Aluminium of hout?

Heb je de hoogte bepaald van de ladder dan bepaal je het materiaal. Kies je voor hout of aluminium? Een houten ladder is vaak wat soepeler. Daardoor buigt hij iets door. Hierdoor vergroot je het oppervlak waarop je kunt werken. Doordat hij doorbuigt kun je vaak net wel bij (bijvoorbeeld) het raam komen. Aluminium is dus stugger maar wel lichter. Daardoor verplaats je hem eenvoudiger. Wat hoogtes betreft maakt het niets uit of je kiest voor hout of aluminium. Beide kunnen tot grote hoogte komen. 

Enkele ladder of uitschuifladder

Wanneer je ladders gaat kopen let dan ook op de plaats waar je de ladder uiteindelijk gaat opbergen. De lengte van een ladder zorgt er soms voor dat hij net niet handig in de schuur of garage past. De enkele ladder heb je bijvoorbeeld in een lengte van meer dan 7 meter. Past dat in de schuur? In dat geval biedt een uitschuifbare ladder vaak uitkomst. Deze ladders bestaan uit 2 of 3 delen. Deze delen kan je over elkaar heen schuiven. Daardoor heb je het voordeel van een lange ladder. Maar ingeschoven berg je hem eenvoudig op.

Ladders kopen doe je bij Van Eldik Ladders

Heb je een keuze gemaakt? Dan koop je de ladders natuurlijk bij Van Eldik Ladders. In het magazijn staan veel ladder gewoon op voorraad zodat je snel aan de slag kunt. Wanneer je nog vragen hebt wanneer je ladders gaat kopen dan zijn ze telefonisch goed bereikbaar. DE medewerkers staan klaar voor je om de vragen te beantwoorden.

Jouw Gids naar de Perfecte Eetkamerstoel: Comfort ontmoet stijl!

0
eetkamerstoelen

Stel je eens voor: een eetkamerstoel die niet alleen prachtig staat in jouw huis, maar ook nog eens zit als een droom. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? In deze blog neem ik je mee in de wereld van eetkamerstoelen. We gaan het hebben over stijl, comfort, materialen, en nog veel meer. En ja, ik laat je ook kennismaken met een topper van UrbanSofa, want daar zit vast jouw droomstoel tussen!

De laatste trends in eetkamerstoel ontwerpen

Trends komen en gaan, maar sommige blijven nét wat langer hangen. Dit jaar zien we veel natuurlijke materialen, zoals rotan en hout, terugkomen in eetkamerstoelen. Ook modellen met een minimalistisch ontwerp en subtiele kleuren zijn helemaal in. Maar hoe kies je nu een stoel die trendy is, maar ook tijdloos? Mijn tip: kies voor iets dat bij jouw persoonlijke stijl past en je zult er jaren plezier van hebben.

Comfort is koning: Ergonomische overwegingen voor eetkamerstoelen

We brengen best wat tijd door aan de eettafel, dus comfort is essentieel. Een goede eetkamerstoel ondersteunt je rug en zorgt dat je urenlang comfortabel kunt tafelen. Let op zaken zoals zithoogte, diepte van de zitting, en de vorm van de rugleuning. Een proefzitje is nooit een slecht idee!

kiezen voor mooie eetkamerstoelen

Materialen en onderhoud: Duurzaamheid voor dagelijks gebruik

Een eetkamerstoel moet natuurlijk ook praktisch zijn. Materialen als leer en kunststof zijn makkelijk te onderhouden en gaan lang mee. Stoffen bekleding geeft dan weer een warme uitstraling en is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen. Kijk ook naar de kwaliteit van het frame en de afwerking – dat bepaalt hoe lang je stoel mooi blijft.

De Ideale afmetingen: Hoeveel ruimte heb je nodig?

De grootte van je eetkamerstoelen moet in verhouding staan tot je eettafel en de beschikbare ruimte. Meet de hoogte van je tafel en zorg dat de stoelen er mooi onder passen. Houd ook rekening met loopruimte rondom de tafel – niemand zit graag klem!

Kleurenpalet: Het kiezen van de juiste tinten voor jouw eetruimte

Kleur kan de sfeer van je eetruimte compleet veranderen. Ga je voor een statement met felle kleuren, of houd je het liever rustig met neutrale tinten? Denk ook na over hoe de kleur van je stoelen past bij de rest van je interieur. Een goede kleurenmatch kan je eetruimte echt tot leven brengen.

Zo, nu ben je helemaal klaar om de perfecte eetkamerstoelen uit te kiezen. Onthoud: kijk naar stijl, comfort, materiaal, afmetingen, en kleur. Experimenteer, durf te kiezen, en maak van jouw eetruimte een plek waar stijl en comfort samenkomen. Veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte eetkamerstoelen!

Vloerkleden: een wereld van textuur en stijl

0

Vloerkleden zijn niet alleen functionele stukken die je vloeren beschermen; ze dienen ook als krachtige designtools die textuur, kleur en persoonlijkheid aan elke ruimte kunnen toevoegen. In deze blog verkennen we twee uiteenlopende vloerkleedstijlen: het sisal vloerkleed en het shaggy vloerkleed.

Sisal vloerkleed: natuurlijke eenvoud en duurzaamheid

Sisal vloerkleden zijn gemaakt van de vezels van de sisalplant, een stevige en duurzame plant die voornamelijk groeit in tropische en subtropische gebieden. Deze vloerkleden hebben verschillende aantrekkelijke eigenschappen:

  • Natuurlijke uitstraling: Sisal vloerkleden hebben een natuurlijke en aardse uitstraling. Ze passen goed bij verschillende interieurstijlen, van boho tot modern.
  • Duurzaamheid: De vezels van sisal zijn zeer sterk en slijtvast, waardoor sisal vloerkleden een uitstekende keuze zijn voor drukke ruimtes met veel verkeer, zoals gangen en woonkamers.
  • Onderhoudsgemak: Sisal is relatief gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en af en toe een vlekkenbehandeling zijn meestal voldoende om de levensduur van het kleed te verlengen.
  • Milieuvriendelijk: Sisal is een hernieuwbare en biologisch afbreekbare grondstof, waardoor sisal vloerkleden een milieuvriendelijke keuze zijn.

vloerkleden aanschaffen

Sisal vloerkleden passen goed in ruimtes waar een natuurlijke uitstraling en duurzaamheid worden gewaardeerd. Ze kunnen worden gebruikt als neutrale achtergrond voor andere decoratieve elementen of als aanvulling op een meer eclectische inrichting.

Shaggy vloerkleed: zachtheid en luxe

Aan de andere kant van het vloerkleedspectrum vinden het shaggy vloerkleed, die bekend staan om hun weelderige en pluizige textuur. Hier zijn enkele kenmerken van shaggy vloerkleden:

  • Zachtheid: Shaggy vloerkleden zijn extreem zacht en comfortabel om op te lopen. Ze voegen een gevoel van luxe en weelde toe aan elke ruimte.
  • Warmte: De dikke pool van shaggy kleden biedt extra warmte en isolatie, wat vooral waardevol is in koudere maanden.
  • Visuele impact: Shaggy kleden hebben een opvallende textuur die direct de aandacht trekt. Ze kunnen fungeren als statementstukken in een kamer.
  • Geluidsabsorptie: Vanwege hun dichte textuur kunnen shaggy kleden geluiden dempen, wat ze geschikt maakt voor ruimtes waar geluidsbeheersing belangrijk is.

Shaggy vloerkleden zijn perfect voor slaapkamers, woonkamers en andere gezellige ruimtes waar comfort en luxe centraal staan. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je gemakkelijk kunt kiezen welke het beste past bij je interieur.

Hoe kies jij het juiste vloerkleed?

Bij het kiezen van een vloerkleed zijn er enkele belangrijke overwegingen:

  • Ruimte: Overweeg de grootte van de ruimte waarin je het vloerkleed wilt plaatsen en kies een afmeting die in verhouding staat tot de ruimte. Voor grotere ruimtes kunnen grotere kleden een dramatisch effect hebben.
  • Stijl: Denk aan de algemene stijl van je interieur. Wil je een natuurlijke uitstraling met een sisal kleed of een luxueuze sfeer met een shaggy kleed?
  • Onderhoud: Bedenk hoeveel onderhoud je bereid bent te doen. Sisal kleden zijn over het algemeen gemakkelijker schoon te maken dan shaggy kleden.
  • Kleur: Kies een kleur die harmonieert met de rest van je inrichting en de gewenste sfeer van de ruimte.

Beide sisal en shaggy vloerkleden bieden unieke voordelen en brengen een eigen stijl naar je huis. Welk vloerkleed je ook kiest, het kan de finishing touch zijn die je interieur compleet maakt en een gevoel van warmte en persoonlijkheid toevoegt aan je leefruimte.

Ga je jouw dak renoveren? Neem meteen zonnepanelen

0
zonnepanelen

Als je overweegt om je dak te renoveren, sta je voor een belangrijke investeringsbeslissing. Het vernieuwen van je dak is een kans om niet alleen de levensduur en de waarde van je huis te verbeteren, maar ook om te investeren in duurzame energieopwekking. Waarom zou je deze kans laten liggen? In dit artikel laten we je zien waarom het een slimme zet is om zonnepanelen te installeren tijdens je dakrenovatie. Lees meer.

Bespaar geld op de lange termijn

Het installeren van zonnepanelen tijdens je dakrenovatie kan je helpen om aanzienlijk te besparen op je energierekening op de lange termijn. Zonnepanelen wekken elektriciteit op uit zonlicht, wat betekent dat je minder afhankelijk wordt van traditionele energiebronnen. Hierdoor zal je energierekening aanzienlijk dalen, waardoor je op jaarbasis honderden euro’s kunt besparen. Bovendien kunnen zonnepanelen gedurende tientallen jaren blijven functioneren, waardoor je investering zichzelf ruimschoots terugverdient.

Verhoog de waarde van je huis

Een goed onderhouden dak en de aanwezigheid van zonnepanelen maken je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers. Een recent gerenoveerd dak geeft een gevoel van zekerheid en zorg voor het huis, wat de waarde ervan verhoogt. Daarnaast zijn steeds meer kopers op zoek naar huizen met zonne-energiesystemen vanwege de energiebesparingen die ze bieden. Dit kan resulteren in een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop van je huis als je besluit te verkopen.

Verminder je ecologische voetafdruk

Een van de belangrijkste redenen om zonnepanelen te installeren, is de positieve impact op het milieu. Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron die de uitstoot van schadelijke broeikasgassen aanzienlijk vermindert. Door zonnepanelen te gebruiken, draag je actief bij aan de strijd tegen klimaatverandering en verminder je je ecologische voetafdruk. Het is een milieuvriendelijke keuze die niet alleen goed is voor het heden, maar ook voor de toekomstige generaties.

soorten zonnepanelen

Profiteer van financiële stimuleringsmaatregelen

Veel overheden en lokale autoriteiten bieden financiële stimuleringsmaatregelen en subsidies voor huiseigenaren die zonnepanelen installeren. Deze incentives kunnen de kosten van de installatie aanzienlijk verlagen en je helpen om sneller winst te maken op je investering. Het is een kans die je niet wilt missen, omdat deze maatregelen niet eeuwig zullen duren.

Toekomstbestendig je energievoorziening

De wereld beweegt steeds meer richting duurzame energiebronnen, en zonne-energie speelt daarbij een cruciale rol. Door zonnepanelen te installeren, toekomstbestendig je je energievoorziening. Je wordt minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en profiteert van een betrouwbare energiebron die zichzelf opnieuw genereert. Dit geeft je gemoedsrust en stabiliteit in een tijd waarin de energiemarkten vaak volatiel zijn.

Sport en stressverlichting: Hoe beweging kan helpen om spanning en angst te verminderen

0
tafeltennistafel

In onze drukke en veeleisende wereld is het vinden van effectieve manieren om stress en angst te verminderen van cruciaal belang voor ons welzijn. Een van de meest over het hoofd geziene maar uiterst effectieve methoden is regelmatige lichaamsbeweging. Of het nu gaat om een rustige wandeling in de natuur, een intensieve hardloopsessie of zelfs een potje tafeltennis, beweging kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van spanning en angst.

Het verband tussen beweging en stressvermindering

Wanneer we fysiek actief zijn, scheidt ons lichaam endorfines af, chemische stoffen die vaak “gelukshormonen” worden genoemd. Deze endorfines fungeren als natuurlijke pijnstillers en stemmingsverhogers, waardoor we ons na het sporten vaak kalmer en positiever voelen. Bovendien kan lichaamsbeweging de productie van stresshormonen verminderen, waardoor we ons over het algemeen minder angstig voelen.

De rol van verschillende sporten

Verschillende sporten kunnen verschillende voordelen bieden als het gaat om stressvermindering. Matige, herhaalde bewegingen zoals die bij yoga en tai chi kunnen een meditatief effect hebben en de geest tot rust brengen. Aan de andere kant kunnen intensievere activiteiten zoals hardlopen of zwemmen helpen om opgekropte spanning te ontladen en een gevoel van voldoening te geven.

Tafeltennis: Een onderschatte optie

Een sport die vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om stressverlichting is tafeltennis. Het spelen van tafeltennis vereist focus, snelle reflexen en hand-oogcoördinatie. Dit kan helpen om de geest af te leiden van negatieve gedachten en zorgen, waardoor een gevoel van ontspanning ontstaat. Als je een tafeltennistafel kopen overweegt, geef je jezelf een leuke en toegankelijke manier om regelmatig te bewegen en stress te verminderen.

Het belang van consistentie

Om daadwerkelijk de voordelen van sport voor stressvermindering te ervaren, is consistentie essentieel. Regelmatige lichaamsbeweging helpt niet alleen om endorfines vrij te maken, maar kan ook de algehele veerkracht van het lichaam tegen stress opbouwen. Het opnemen van fysieke activiteit in je routine, zelfs als het maar een paar keer per week is, kan een aanzienlijk verschil maken in hoe je omgaat met stressvolle situaties.

Feiten en inspiratie over dé perfecte metaalverf!

0
metaalverf voor in huis
metaalverf voor in huis

Maak kennis met enkele boeiende weetjes over metaalverf. Deze fantastische verf voegt glans en schittering toe aan jouw interieur. Wist je dat je metaalverf niet alleen op metaal kunt gebruiken, maar ook op hout, kunststof en zelfs stof? Laat je inspireren door de veelzijdigheid van deze verf en creëer sprankelende kleuren en metallic effecten in jouw huis. Duik in de wereld van metaalverf en laat je creativiteit stralen als nooit tevoren!

De feiten, met een stukje inspiratie!

Feit 1: metaalverf bevat reflecterende eigenschappen

Stap in de wereld van metaalverf, waar glans en schittering samenkomen in één potje verf! Een van de meest intrigerende feiten over metaalverf is dat het reflecterende eigenschappen bevat. Dit betekent dat wanneer je deze verf aanbrengt, ze een prachtig spel van licht en schaduw zullen vertonen. Of het nu gaat om een metalen sculptuur, een houten meubelstuk of zelfs een stoffen canvas, metaalverf zal je oppervlak veranderen in een glinsterende creatie. 

metaalverf
metaalverf

Feit 2: metaalverf is duurzaam en zorgt voor bescherming.

Wist je dat metaalverf niet alleen een esthetisch effect heeft, maar ook een duurzame en beschermende werking heeft? Het is een geweldige keuze als het gaat om het beschermen van metalen oppervlakken tegen corrosie, roest en andere schadelijke invloeden. Metaalverf vormt een robuuste barrière die de levensduur van je metalen objecten verlengt en ze beschermt tegen slijtage door de tand des tijds. Bovendien biedt het ook een extra laag bescherming tegen weersinvloeden, waardoor je kunstwerken zowel binnen als buiten kunnen schitteren. Dus, naast zijn visuele aantrekkingskracht, is metaalverf een trouwe bondgenoot in het behouden van de schoonheid en duurzaamheid van je metalen creaties.

Feit 3: metaalverf kan gebruikt worden op verschillende materialen.

Een opmerkelijk feit over metaalverf is dat het niet beperkt is tot alleen metalen oppervlakken. Of het nu gaat om hout, kunststof, stof of zelfs keramiek, metaalverf kan worden toegepast op een breed scala aan materialen. Dit opent een wereld vol mogelijkheden om je creaties een uniek en sprankelend tintje te geven. Dus, of je nu een oude houten kast een nieuw leven wilt inblazen of je stoffen accessoires wilt laten stralen, metaalverf staat klaar om je te verrassen met zijn veelzijdigheid en grenzeloze toepassingsmogelijkheden.

Leuke woonaccessoires die je op meerdere plekken kunt neerzetten

0
interieur decoratie
interieur decoratie

Het inrichten van je woning is erg belangrijk om een sfeervol huis te creëren. Jouw huis is een plek waar je tot jezelf kunt komen en heerlijk kunt ontspannen. Het is dan ook belangrijk dat jij je op je gemak voelt in je eigen woning. Accessoires kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Het toevoegen van accessoires aan je woning zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, ze zijn namelijk ook nog eens erg handig. Zo kan een kastje prettig zijn om spullen in op te bergen en is een wijnrek handig voor het netjes opbergen van wijnflessen. Het voordeel van kleinere accessoires is dat je deze op veel plekken in je woning neer kunt zetten. Hierdoor kun je de accessoires ook eens in de zoveel tijd van plek verwisselen als je toe bent aan wat anders. In deze blog vertellen we je meer over leuke woonaccessoires die je eenvoudig kunt verplaatsen in je woning.

Een sierlijk beeld of standaard

Wil je graag iets extra’s toevoegen aan jouw woning? Denk dan eens na over een mooi beeld of een plantenstandaard. Dit zijn zeer eenvoudige vormen van decoratie die net iets extra’s kunnen toevoegen aan de huiskamer. Daarnaast zorgt een plantenstandaard ervoor dat je bepaalde planten ook op de grond kunt neerzetten en niet verbonden bent aan een tafel of vensterbank. Hierdoor is het mogelijk om nog meer groen in je woning neer te zetten. 

woon accessoires
woon accessoires

Een hip kastje of een rek

Opbergruimte in huis is nooit overbodig. In een woning heb je namelijk meer dan genoeg spullen die je vaak graag op een nette manier wilt opbergen zodat het niet in het zicht staat. Hiervoor zijn kleine kastjes en rekken een perfecte oplossing. Deze kun je eenvoudig tegen een wand aanzetten in je woonkamer. Wanneer je kiest voor een dichte kast met deuren kan je hierin gemakkelijk spullen kwijt die je graag uit het zicht wilt hebben. Het is ook mogelijk om een open kast of rek te kiezen zonder deuren. Dit soort kasten en rekken zijn een leuke toevoeging als accessoire en hierin kun je wat mooie beeldjes of schilderijtjes ter decoratie inzetten.

Een mooie staande lamp

Verlichting is een cruciaal onderdeel van iedere woning. Gelukkig zijn er meerdere manieren om een mooie lichtbron in jouw huiskamer te plaatsen. Het is namelijk niet nodig om alleen maar gebruik te maken van wandlampen of plafondlampen. Een mooie staande lamp kan een mooie lichtbron zijn die je op meerdere plekken in de huiskamer kunt neerzetten. Hierdoor is het ook mogelijk om de lamp eenvoudig te verplaatsen wanneer dat nodig is. Dit is niet mogelijk met wandlampen en plafondlampen. Welke accessoires heb jij al?

Maak jouw tuin klaar voor de lente in 5 stappen!

0
Snoeien
Snoeien

We gaan langzaam maar zeker de lente in. Uiteraard roert maart nog steeds zijn staart, maar dat houdt niet in dat je niet vast het een en andere kunt doen om jouw tuin klaar te maken voor de lente en zomer. Tijd dus om de groene vingers uit de mouwen te steken en op zoek te gaan naar essentiële gereedschappen zodat jij tijdens de eerste mooie dagen van het jaar kunt genieten van jouw heerlijke tuin.

Het gras bij de buren…

Het gras is echt niet altijd groener bij de buren, en al helemaal niet als je voor de juiste grasmaaier hebt gekozen. Is het jou echt te veel moeite om met een handmaaier aan de slag te gaan? Kijk dan eens voor een Honda zitmaaier! Dat is dé manier om jouw gras in topconditie te houden terwijl je er zelf comfortabel bij zit en je ook nog eens zeer efficiënt het gras maait. 

Pak de hark erbij!

Het heeft natuurlijk flink geregend, en daarnaast hebben we de eerste zonnige dagen ook alweer gezien. Dat zorgt ervoor dat jouw planten flink groeien. En niet alleen plantjes, maar ook onkruid geniet met volle teugen van het weer van de afgelopen tijd. Tijd om de hark tevoorschijn te halen, dus. Met de hark kun je het onkruid tussen de bloemetjes en planten uit halen zonder dat je de rest beschadigd. Verwijder ook meteen eventuele losse bladeren. Op die manier wordt de bodem een beetje losgehaald en kunnen zuurstof en andere voedingsstoffen beter worden opgenomen door de bodem. 

Haag snoeien
Haag snoeien

Snoeien maar

Je gazon heb je gemaaid, je hebt je tuin ontdaan van onkruid en losse bladeren. Nu is het tijd om je struiken en bomen te snoeien. Wanneer je dit vaak genoeg doet dan kun je heerlijk genieten van de zon in je tuin, omdat deze niet wordt geblokkeerd door laaghangende takken. Daarnaast kunnen ongeschoeide struiken ervoor zorgen dat jouw tuin er slordig en onverzorgd uitziet. En dat heeft dan weer invloed op jouw humeur!

Hydrateren

De zon gaat steeds vaker schijnen en de zomers in ons mooie landje worden daarnaast ook nog eens een stuk warmer. Let er dus op dat je planten genoeg water krijgen wanneer we droge tijden hebben. Dat kan simpel met een gieter, maar ook prima met een tuinslang.  Wanneer je deze stappen doorloopt dan durven wij je te garanderen dat jij tijdens de eerste lentedagen heerlijk kunt genieten van al het moois dat jouw tuin te bieden heeft. Ga nu alvast aan de slag zodat je later kunt profiteren van de zon en zachtere temperaturen!

Welke tegels in je badkamer?

0
Badkamer

De tijd dat je alleen voor tegels op je muren van de badkamer kon kiezen zijn allang voorbij. Tegenwoordig is er een scala aan mogelijkheden om uit te kiezen voor je badkamer wanden. Afwerkingen in diverse soorten, kleuren en maten die prima tegen een vochtige omgeving kunnen. Zo kun je, naast de traditionele wandtegels, ook kiezen voor waterafstotend behang, plaatmateriaal, waterwerende verf, tadelakt of mozaïek. 

Wandtegels

Wandtegels kun je in verschillende maten, materialen en kleuren kopen. Wanneer je een tijdloze badkamer wil dan kies je het beste voor neutrale tinten zoals wit, beige, bruin of grijs.

Wanneer je badkamer niet al te groot is kun je het beste voor tegels in lichte kleuren gaan, hierdoor zal de ruimte groter lijken. Ook in badkamer met weinig daglicht, of zelfs geen daglicht kun je beter geen donkere tegels kiezen. Badkamer tegels in felle kleuren of met een patroon zijn misschien gewaagd maar kunnen wel als blikvanger dienen. Wil je het iets meer op safe spelen, dan kun je werken met neutrale wandtegels in combinatie met waterafstotend behang of waterwerende verf. Tenslotte kun je natuurlijk ook diverse wandtegels combineren in de badkamer, je kunt kiezen voor tegels van hetzelfde formaat maar in een andere kleur of juist voor tegels in diverse formaten in dezelfde kleur. 

Mozaiek wandbekleding

Mozaïek wordt vaak gebruikt als accent, bijvoorbeeld door het plaatsen van een mozaïek strook achter de kraan in de douche, rond het bad of als strook tussen de wandtegels. Mozaiek tegels zijn klein, dat maakt het plaatsen ervan wel iets moeilijker en het neemt meer tijd in beslag. Daarbij vergen mozaïektegels ook wat meer onderhoud bij het schoonmaken door de vele voegen. 

Verf en of behang

De goedkoopste manier om je badkamer wanden mee te bekleden zijn verf en of behang. Beide zorgen voor een warme en persoonlijke uitstraling en je kunt er je eigen stempel op drukken door het gebruik van opvallende patronen of kleuren. Ben je het op een gegeven moment zat dan is het ook makkelijk te vervangen of over te schilderen. Houdt er wel rekening mee dat je behang of verf niet in de doucheruimte kunt gebruiken vanwege vocht, het is waterafstotend maar niet watervast. 

Een mooie badkamer
Een mooie badkamer

Platen en panelen

De laatste trend op het gebied van wandbekleding voor de badkamer zijn plaatmaterialen. Deze platen zijn gemaakt uit veiligheidsglas of acryl en kunnen rechtstreeks op de muur verlijmd worden, zonder naden. Plaatmaterialen op je muur zijn gebruiksvriendelijk en hygiënisch doordat er geen voegen aanwezig zijn, het scheelt veel schoonmaak werk zolang je na elke douchebeurt maar even met een wisser over de platen gaat zodat er geen kalkafzetting ontstaat. 

Tadelakt

Tadelakt is een trend uit Marokko die langzamerhand ook in ons land bekender wordt. 

Het is een waterdichte en waterbestendige, milieuvriendelijke pleister van natuurlijk hydraatkalk en is in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Het kan in de complete badkamer gebruikt worden en zorgt voor een warm, luxueus en veilig gevoel in je badkamer. Let op, tadelakt is niet goedkoop en moet door een specialist worden aangebracht. 

5 soorten badkamer verwarming

0

Het kan soms lastig zijn om een badkamer van verwarming te voorzien. Het is een kleine ruimte waar je weinig vrije muur overhoudt. Bovendien moet je rekening houden met hoe vochtig een badkamer kan worden. Wil je je badkamer op een fijne en efficiënte manier opwarmen? Dan heb je toch best veel mogelijkheden. We geven je hier 5 soorten verwarming die in elke badkamer wel een plekje kunnen vinden.

  • Vloerverwarming

Vloerverwarming is een zeer prettige manier om een ruimte te verwarmen. Een warme vloer voelt fijn aan je voeten en is daarom zeer aangenaam in een badkamer. Een groot voordeel is dat warmte altijd omhoog gaat en je vanaf de vloer je badkamer dus zeer efficiënt en gelijkmatig verspreid verwarmd. Bovendien neemt een vloerverwarming geen ruimte in binnen je badkamer. Een nadeel is dat je deze in een bestaande ruimte niet zomaar installeert omdat je hiervoor de vloer moet openhalen.

Hoe badkamer verwarmen

  • Wandverwarming

Een wandverwarming is een zeer efficiënte verwarming in een kleine ruimte omdat ook deze verwarmingssoort geen ruimte in beslag neemt. De warmte wordt hier ook gelijk verspreid waardoor de warmte die een wandverwarming genereert erg prettig aanvoelt. Wandverwarming is helaas ook niet gemakkelijk geïnstalleerd omdat je hier de wand voor moet openhalen.

  • Hygiëne radiator

Een hygiëne radiator is een kleinere paneel radiator die zo ontworpen is dat hij extra hygiënisch is. Zo is deze extra eenvoudig schoon te maken en ze zijn voorzien van een gegalvaniseerde onderlaag. Dankzij deze laag zijn ze uitstekend bestand tegen het vocht in een badkamer. Deze paneelradiator kun je in smallere en lagere maten kopen, zodat hij bijvoorbeeld onder een wasbak of op een kleine vrije muur geplaatst kan worden.

  • Handdoekradiator

Een handdoekradiator is heen handige twee in een radiator. Allereerst dient hij als een verticale verwarming die efficiënt in een kleine ruimte past. Daarnaast is hij zo ontworpen dat je hier natte handdoeken op kunt hangen om deze te drogen. Een handdoekradiator bestaat uit verschillende horizontale buizen die worden opgewarmd door middel van een vloeistof, meestal olie.

  • Verticale radiator

Wil je liever een elegante radiator die efficiënt in je badkamer kan worden geplaatst? Dan is een verticale designradiator van bijvoorbeeld Thermrad een goede keuze. Bovendien heeft deze radiator een hoge warmteafgifte en is hij uiterst geschikt voor vochtige ruimtes. Daarnaast kan een verticale radiator natuurlijk ook in de rest van het huis worden geplaatst waardoor je hele huis een mooi geheel wordt en kun je deze in meerdere kleuren bestellen.