Home Blog

Bruin gras in de tuin herstellen

0
Gele plekken in het gazon door droogte

De zomer loopt ten einde. En wat zien we helaas? Juist, bruine plekken in het gazon. Die bruine plekken hebben doorgaans de droogte als voornaamste oorzaak. Na langere periodes van warm en droog weer, droogt ook de vochtigheid van de bodem op. Hierdoor sluit de grond onder het gras zich als het ware af, waardoor water en voedingsstoffen niet meer bij de wortels kunnen. Je raadt het al: het gras begint dan af te sterven en dor te worden. Toch kun je die bruine plekken zelf herstellen. In dit blog vertellen we je hoe je dat doet.

Water, water, water

Waarschijnlijk ben je nu aan de late kant, maar zorg dat je gazon altijd voldoende water krijgt. Met name in de zomer. Ongeveer 15 millimeter water per sproeibeurt wordt aangeraden om. Hoe je dit controleert? Zet een glas of bakje water op je grasmat. Als dit ongeveer 1 tot 2 centimeter vol is met water, weet je dat je voldoende gesproeid hebt.

Creëer wat ademruimte

De meest eenvoudige oplossing om weer lucht, vocht en voedingsstoffen tot de wortels van je grasmat toe te laten, is door met een riek of stok gaatjes in je gazon te prikken. Hierdoor maak je als het ware zelf kanaaltjes aan waardoor je gras kan ademen en de voedingsstoffen op kan nemen. Zorg dat de gaten niet te groot zijn, anders valt dit natuurlijk op.

Je gazon vernieuwen zonder gele vlekken
Een goed onderhouden gazon ziet er frisgroen uit.

Moet ik nu wel of niet mijn gras maaien?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Ook tijdens de zomermaanden is het verstandig om regelmatig je gras te maaien. Kijk echter wel uit dat je het gras niet te kort maait en check ook regelmatig de scharen van je grasmaaier. Gras wat je te kort afmaait, kan namelijk makkelijk verbranden in de zon. Ook kan het gras beschadigd raken door de botte messen van je grasmaaier.

Een goede bemesting

Ook het gras extra bemesten kan zorgen dat je gazon nét een beetje meer voedingsstoffen krijgt. Je kunt de (kunst)mest gewoon op het droge gazon gooien. Zo neemt het gras de voedingsstoffen beter op. Leer jezelf aan om je gazon gemiddeld drie keer per jaar te bemesten. Dit kan in het voorjaar, de zomer en het najaar. Zo houd je je grasmat in een optimale conditie.

Te grote beschadigingen

Merk je dat je gras toch echt te beschadigd is? Dan raden we het aan om toch je grasmat te vervangen. Dit kun je makkelijk zelf doen. Koop gewoon een pakje graszaad bij een tuincentrum. Dit is vrij goedkoop. Als je onze tips voortaan ter harte neemt en zorgt voor een goede start en het juiste onderhoud, heb je binnen een jaar weer een gezond groene grasmat.

Meer tips

Benieuwd naar meer tips voor je tuin of ruimtes in je woning? Bekijk dan onze website voor praktische blogs en tips. Wij helpen je graag zo optimaal mogelijk genieten van je huis en tuintje. Heb je zelf nog ideeën of ervaringen die je wil delen? Neem dan contact op. Wij horen graag van je.

Verlichting in een gamekamer: zo doe je dat

0
Juiste verlichting in een gamekamer is belangrijk

Of je nu een professionele gamer bent of gewoon lekker wat uurtjes achter je gamecomputer, Xbox of Playstation doorbrengt; het is belangrijk dat je de juiste setup hebt om zo ontspannen mogelijk je game te spelen. Dat zit hem natuurlijk niet alleen in de hardware waar je het spel op speelt, maar ook in de inrichting van de kamer en de styling hiervan. Heb je de luxe om een eigen gamekamer te hebben, dan is het verstandig om deze op een bepaalde manier in te richten. Verlichting, de juiste stoel en bureau of tafel en natuurlijk accessoires. Lees hier onze tips!

Een introductie in verlichting

Wat je tegenwoordig waarschijnlijk vaker ziet, is dat veel computers, consoles en beeldschermen ingebouwde verlichting hebben. Vaak is dit ledverlichting. Voordeel hiervan is dat ledverlichting niet warm wordt en lang meegaat. Ledverlichting in je hardware heeft dus ook geen nadelig effect op de prestaties van je game. Ook RGB-licht- en kleurensysteem is populair. Dit is een kleurensysteem va ledverlichting die zich aanpast aan de kleuren op je beeldscherm. Probeer er echter geen kermis van te maken. Een game speel je lekkerder in een rustige ietwat verduisterde ruimte, zodat je je goed op je beeldscherm kunt focussen.

Zelf aan de slag

Ledverlichting die dan te fel of te snel wisselt kan alleen maar afleiden. Met verschillende ledstrips kom je al een heel eind en je kunt er letterlijk alle kanten mee uit. Geef je bureau een mooie, geelgouden gloed of kies voor een wisselend patroon van rustig blauw of rood. Kies je voor een kleurensysteem dat je zelf kunt aanpassen, dan heb je alle ruimte en keuze om de strips de kleur te geven die jij wilt. Zo’n strip met diverse verlichting koop je voor iets minder dan 100 euro bij de bekende webwinkels in Nederland.

Maak je gamekamer compleet

Uiteraard ben je er nog niet helemaal met alleen verlichting. Wil je een complete gameroom inrichten, let dan ook op de stoel waarop je zit. Kies voor een speciale gamestoel. Deze hebben vaak wat weg van een stoel uit een sportwagen en vormen zich naar je lichaam. Maar ze zitten heerlijk! Ook geluid is belangrijk en probeer, als je er het budget voor hebt, te kiezen voor professionele boxen en geluidsinstallaties. Gaming Speakers van Logitech zijn uitermate geschikt, maar ook erkende merken als Trust doen het altijd goed.

Tips voor inrichting gamekamer

Tip: Maak je gamekamer helemaal compleet met een speciale gaming muis, controller, toetsenborden of headsets.

Altijd op de hoogte van nieuwe tips

Volg dan de blogs van Woningfacts voor de laatste tips en adviezen voor jouw inrichting van je ruimtes in huis. Lekker ongestoord Skyrim spelen, Red Dead Redemption 2 of de laatste Call of Duty? Of toch maar eens aan een nieuwe GTA-serie beginnen? Maak je gaming room tip top in orde en game on!

4 populaire haagsoorten voor de tuin

0
Haagsoorten onderhouden

Ben jij op zoek naar een nieuwe haagsoort in je tuin, maar weet je niet zo goed wat voor soort plant je moet aanschaffen en aanplanten? In dit blog zetten wij vier populaire haagsoorten voor je op een rijtje. Of je nu een haag om je tuin of huis wil voor privacy of omdat je het mooi vindt; de haag is nog altijd een populaire tegenhanger van schutting, hek of muur. Kies je voor een groenblijvende haagsoort, dan heb je ook in de wintermaanden plezier van toch nog wat groen in je tuin.

1. Laurierhaag

Laurierhagen zijn een geliefde haagsoort voor tuinen, parken en plantsoenen. Het is een snelle groeier die niet veel aandacht en verzorging nodig heeft. Staat hij eenmaal op de goede plek dan groeit hij tot een mooie, volle haag. Snoeien kan, maar is niet altijd noodzakelijk. Wel als je hem in model wil houden. Er zijn diverse soorten laurierhagen die als voordeel hebben ook winterhard te zijn en groen blijven.

2. Beuken

Zowel rood als groen. Beukenhagen rondom je voor- of achtertuin geven je huis een typisch, Hollands gezicht. Beukenhagen kunnen vrij hoog worden, dus regelmatig snoeien kan zeker geen kwaad. Fagus Sylvatica is de meest populaire soort beuk. Glanzend blad en een mooie volle dichte haag. Let wel op, want het duurt even voordat een beukenhaag echt flink doorgroeit. Beukenhagen geven je voortuin een vrij open en gezellige aanblik. Plaats je ze als haag om je achtertuin, dan ben je verzekerd van een goede privacy.

Beukenhagen zijn populaire haagsoorten

3. De comeback van buxus

Buxus een onveilige keuze? Niet meer. Het gevaar door aanvreting van de buxusrups- en mot lijkt te zijn geweken, waardoor de buxus langzaam maar zeker bezig is aan een heuse comeback. Buxus is geliefd om zijn vormvastheid en flexibiliteit. Een haag van buxus is namelijk in allerlei vormen en afmetingen te snoeien. Met een beetje geduld en aandacht, kan een buxushaag al snel twee meter hoog worden.

4. De taxus

Je herkent hem wel aan zijn dennenachtige takken met de lange, puntige bladeren. De taxus wordt al eeuwenlang gebruikt in de tuin en vormt een mooie, volle dichte haag. De populairste soort is dan ook de taxus Baccata. Een wat trage groeier, maar hij groeit als hij eenmaal gesetteld is als kool. Pluspunt: dankzij de rode besjes heb je gezellig veel vogels in je tuin. Die zijn er namelijk gek op!

Tot slot

Het aanleggen van een haagsoort vraagt om geduld, kennis en ook wat kunde. Laat je daarom altijd goed informeren bij een verkoper van haagsoorten. Sommige soorten zoals de beuk zijn vatbaar voor infecties of ziektes. Het is raadzaam om dan te weten hoe je hier mee om moet gaan en ook wat je ertegen kunt doen.

 

Deur babykamer open of dicht laten ’s nachts?

0
Deur open of dicht op de babykamer?

Zorgen dat je kindje gezond slaapt en het liefst zo vast mogelijk kan nog een hele klus zijn. Vaak hoor je de keuze of twijfel om de deur van een babykamer ’s nachts te openen of juist dicht te laten. Er zijn verschillende redenen om het een wel te doen en het ander te laten. In dit blog vertellen we je graag meer over de voordelen en nadelen van het open laten of sluiten van de deur van de babykamer.

Deur open: houd je kindje in de gaten

Wanneer je geen babyfoon hebt, kun je je kindje ’s nachts alsnog in de gaten houden als je de slaapkamerdeur van jouw kamer en die van hem of haar open laat staan. Wanneer je baby begint te huilen omdat hij of zij honger heeft, hoor je dit direct. Ook kun je makkelijker naar de babykamer toe om te checken of alles oké is.

Huisdieren? Liever de deur dicht

Heb je huisdieren rondlopen die ook bij de slaapkamer van je baby kunnen komen? Zorg er dan altijd voor dat de deur ’s nachts dicht is. Vooral katten kunnen ’s nachts nogal actief worden en in het wiegje klimmen. De katten kunnen zo onbedoeld ruw met je baby spelen en hem of haar zelfs verwonden. Ook kunnen de katten op je baby gaan liggen omdat ze een warm plekje zoeken. Dat kan gevaarlijk zijn vanwege verstikkingsgevaar. Ook zijn dierenharen in combinatie met een klein kindje niet gezond. Vermijd honden en katten of andere huisdieren en laat ze beneden of doe de deur van de slaapkamer van je baby dicht.

Kinderkamer deur open of dicht?

Beter voor brandveiligheid

Wel wordt er geopperd om de deur naar de babykamer dicht te laten vanwege de brandveiligheid. Uiteraard is niet te voorspellen of er ooit brand uitbreekt, maar wanneer de deur openstaat en er is een stevige rookontwikkeling in huis, kan dat ernstige gevolgen hebben. Laat je de deur dicht, dan trekt rook minder makkelijk de kamer van je kindje binnen.

Temperatuur

Het is belangrijk dat de babykamer een aangename, constante temperatuur heeft. Te warm of te koud is nooit goed voor een baby, ook omdat die dat zelf niet aan kan geven. Je kunt een deur best open laten staan in de zomer voor frisse lucht, maar bedenk dat dit in de wintermaanden juist extra koud kan aanvoelen voor je kindje. Dat geldt ook voor een open raam of wanneer je het wiegje of bed te dicht bij de radiator plaatst.

Meer over Woningfacts

Ben je op zoek naar woontips en adviezen voor de inrichting? Bekijk dan eens onze website voor meer informatie, praktische tips en adviezen. Wij horen graag hoe we jou kunnen helpen met tips, dus schroom zeker niet om contact met ons op te nemen.

Wat zijn de leukste woonboulevards in Nederland?

0
Woonboulevards met roltrap

Wil jij eens op een andere plek voor meubels kijken en van deze zoektocht een leuk dagje uit maken? Kijk dan eens naar de onderstaande woonboulevards. De meeste zijn zeven dagen in de week geopend, tenzij anders aangegeven, en goed bereikbaar via de snelweg of met het openbaar vervoer. De leukste woonboulevard in Nederland? Oordeel zelf maar.

Amsterdam: Villa Arena

Villa Arena naast, je raadt het al, de Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome is dé plek om even alle hectiek van de stad de ontvluchten en al heerlijk shoppend of rondneuzend je dag door te brengen. Deze grotendeels overdekte woonboulevard heeft eigenlijk alles om jou een prima dagje uit te bezorgen. Van bedden tot banken en van badkamer tot de leukste accessoires.Tip: koppel een bezoek je aan Villa Arena ook aan een sightseeing in Amsterdam. Met de trein ben je er vanuit het nabijgelegen station zo! Ideaal voor een weekendje weg.

Breda: Woonboulevard Breda XXL

De woonboulevard van Breda is groot. En daar bedoelen we écht groot mee. De woonboulevard van Breda is zelfs een van de grotere woonboulevards van heel Europa. Met bijna vijftig verschillende woonwinkels vind je er eigenlijk voor ieder soort inrichting passende meubels, accessoires en elektronica. Ook vind je er een vestiging van Ikea. Kom je uit de Randstad? De woonboulevard is makkelijk te bereiken vanuit de snelweg. En van Rotterdam naar Breda is het gemiddeld maar zo’n drie kwartier rijden. Niet onbelangrijk: er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden om na het shoppen de innerlijke mens te voorzien van een hapje of een drankje.

Woonwinkels met allerlei soorten meubels!

Oldenzaal: Woonboulevard Oldenzaal

Ben je toevallig in het oosten van het land? Dan is de woonboulevard vlakbij Oldenzaal een echte aanrader. Deze woonboulevard mag dan wat kleinschaliger en qua oppervlakte niet zo groot zijn als de bovengenoemden, hij biedt wel heel veel wooncomfort en het nodige plezier. Ook leuk: de woonboulevard heeft een speciale outletpagina op de website waar je de laatste koopjes vindt. Ben je in de buurt? Rijd er dan zeker eens langs!

Poortvliet: Woonboulevard Poortvliet

De woonboulevard bij het Zeeuwse plaatje Poortvliet is groot en biedt wooninspiratie, winkels en leuke woonaccessoires die je het liefst zó meer naar huis wil nemen. Een bezoekje aan Poortvliet is zeker de moeite waarde als je tijdens deze zomer in Zeeland verblijft. Omdat de gehele woonboulevard overdekt is, kun je hem ook prima bezoeken als het weer even niet mee werkt. Hoef je niet per se op de camping of in je hotel te blijven.

Meer Woningfacts

Meer trends en tips voor jouw woning en tuin? Bekijk dan onze verschillende blogs en andere artikelen en laat je inspireren. Onze bloggers helpen je graag een handje. Zelf een tip voor ons? Laat het ons weten en neem contact op!

Hoe richt ik een kleine studio in?

0
Kleine studio of appartement inrichten, zo doe je dat

Studio’s zie je vooral terug in de stad. Het zijn woningen die vaak net iets kleiner zijn dan een appartement en hooguit uit twee of maximaal drie kamers bestaan. Keuken en woonkamer zijn vaak één, evenals badkamer en toilet. Het zijn relatief kleine woningen, maar wel uitermate geschikt om in te wonen als je maar alleen bent. Wel is het belangrijk om, met name een kleine, studio zo in te richten dat je wel genoeg ruimte hebt. Het laatste dat je wil hebben, is dat de muren op je af komen.

Meubels kiezen in je studio

Praktische meubels zorgen niet alleen voor handig woongemak, maar brengen ook de nodige sfeer. Dat betekent niet dat je grote meubelstukken zoals een mooie, grotere bank moet vermijden en per se een kleine bank moet kiezen. Heb je al een grote bank, tafel en mooie leren stoel? Kies dan eens voor een mooie open kast of tv-meubel. Dat compenseert de ‘zwaarte’ van de andere meubelstukken weer. Tegenwoordig zijn ook doorschijnende stoelen rondom een eetkamertafel erg populair en praktisch: ze ogen minder massief en groot.

Kleine studio inrichten

Slimme inrichting

Dan volgt eigenlijk de gouden tip voor het inrichten van een kleine studio: denk goed na over waar je alles neerzet en hoe je het gaat gebruiken. Denk ook vooral slim na. Moet je bijvoorbeeld per se een kastje voor handdoeken in je badkamer of kun je je handdoeken ook op een rekje of in de gangkast leggen? Heb je per se een bureau nodig of kun je daar ook je eetkamertafel voor gebruiken? Voor je keuken geldt: verkleinen is het toverwoord. Heb je zakken rijst, pasta of snoep en chips rondslingeren? Doe het in allerlei bakjes (ja, de bekende Tupperware bakjes zijn hier uitstekend voor geschikt) die je gemakkelijk op elkaar kunt stapelen. Hiermee bespaar je ruimte op je aanrecht en in je keukenkastjes.

Kijk uit met donkere kleuren

Wil je een muur een kleurtje geven? Prima! Maar pas wel op met donkere kleuren. Niet alleen zwart, antraciet en grijs, maar ook kleuren als rood of donkerblauw maken je woning optisch een stukje kleiner. Toch je muren graag een kleur geven? Schilder ze dan niet allemaal in een kleur. Kies een of twee wanden uit die je schildert en laat de rest wit (of in een andere lichte kleur). Hierdoor vermijd je het ‘benauwde’ gevoel. Dat geldt overigens ook voor meubelstukken. Door voor grote, donkere of zwarte meubelstukken te kiezen, lijkt je studio vanzelfsprekend een stuk voller en daardoor ook kleiner.

Vermijd rommeligheid

Dit punt sluit aan bij het punt hierboven. Een rommelige studio kan al snel vol ogen en daardoor ook een stuk kleiner. Beperk dus de spulletjes in je studio. En ja, dat kan best moeilijk zijn als je het leuk vindt om een ‘druk en gezellig’ huis te hebben. Beperk je daarom tot essentiële decoraties. Een lamp, bijzettafeltjes, kandelaars, kaarsen en spiegels brengen je al ver.

Meer wonen

Tot slot is het belangrijk dat jouw studio echt je thuis wordt. Kies dus vooral wat je zelf mooi vindt en laat je van tevoren inspireren. Bekijk bijvoorbeeld eens een van onze blogs en adviezen over de styling van je woning of verschillende ruimtes in je huis. Wij helpen je graag om jouw interieur te verbeteren.

Tips voor grind rondom je bomen

0
Grind is populair in veel tuinen

Grind of split rondom je bomen kan een mooi, strak resultaat opleveren. Het is mogelijk om verschillende soorten grind in verschillende kleuren te gebruiken. Grind rondom je boom heeft geen nadelige gevolgen voor de groei van de plant zelf. Water, voedingsstoffen en mineralen kunnen namelijk gewoon door het grind de bodem en wortels van je boom bereiken. Het aanleggen van grind rondom je bomen is geen lastig klusje, maar vraagt wel enige voorkennis. In dit blog vertellen we je meer over de mogelijkheden van grind rondom bomen in je tuin.

Grond wel of niet aanstampen?

Planten en bomen omgeven door wit, zwart of grijs grind zie je in moderne en klassieke tuinen terug. Het groen gaat over het algemeen goed samen met de meeste soorten grind. Wel is het aan te raden om, voordat je het grind gaat leggen, de grond niet te hard aan te stampen. Hierdoor kunnen water en andere voedingsstoffen de bomen en planten niet bereiken. Zorg echter wel dat je de grond van je tuin egaal maakt. Vul kuilen of gaten op met zand en strijk bulten glad. Doe je dit niet, dan zie je deze kuilen en bulten duidelijk terug in het grind. En dat geeft natuurlijk niet het strakke resultaat waar je op hoopte.

Grind rondom bomen is mooi, maar vraagt onderhoud
Tja, helemaal onkruidvrij zal je tuin nooit worden. Maar met worteldoek onder het grind, kun je de hoeveelheid onkruid wel beperken.

Een goede basis

Voordat je het grind rondom je boom aanlegt, is het goed om splitplaten en worteldoek te gebruiken. Deze maatregelen zorgen ervoor dat er minder onkruid tussen het grind groeit. Ook kun je, wanneer je je grind later weer wil verwijderen, eenvoudig het doek optillen en verplaatsen. Worteldoek en splitplaten laten water gewoon door, dus ook de boom krijgt gewoon genoeg water en voeding. Zorg dat de doeken elkaar goed overlappen. Het doek zet je vast met speciale ijzertjes, zodat het op zijn plek blijft liggen. Dit kunnen eigenlijk allerlei soorten materialen zijn. Van oude tentharingen tot speciale metselankertjes.

Bezem in de buurt

Ga je het grind rondom je boom aanleggen, verspreid het dan goed met een hark of een rijf. Zorg dat het grind goed en regelmatig en gelijkmatig in je tuin wordt verspreid. Een van de nadelen van grind en split is dat de steentjes natuurlijk niet ‘vast’ zijn. Het is onvermijdelijk dat steentjes op het tuinpad of in de rest van je tuin komen. Je kunt dit beperken door voor grind met een grotere korrel te kiezen, waardoor de steentjes zwaarder zijn.

Meer woontips

Wil je meer woontips voor binnen en buiten? Bekijk dan de verschillende blogs op onze website. Regelmatig posten we over interessante weetjes over interieurs, praktische tips voor doe-het-zelvers en adviezen voor het (her)inrichten van je huis. Ook op het gebied van tuinen vind je op Woningfacts.nl veel verschillende tips en adviezen. Laat je verrassen door onze maandelijkse blogs en andere berichten.

 

 

Donker eikenhouten tafel whitewash schilderen

0
Meubels voorzien van whitewash

Het is anno 2020 erg in trek om je meubelstukken te voorzien van een whitewash. Hoewel je meubelstukken kant-en-klaar met whitewash look kunt kopen, is het ook mogelijk om je oude meubelstukken alsnog in de whitewash te zetten. Het vraagt wel om enige voorkennis van de juiste verfsoorten of lak. In dit blog vertellen we je meer over het aanbrengen van whitewash op een donker eikenhouten tafel. Maar in principe kun je dit dus ook toepassen op andere meubelstukken. Lees hier meer.

Wat is whitewash?

Meubels in whitewash zagen de afgelopen jaren een toename in populariteit. Hoewel men vroeger vooral muren voorzag van witte verf, zijn dat tegenwoordig met name meubelstukken zoals kasten, tafels en zelfs vloeren. Met een whitewash geef je je meubelstukken een stoere, maar tegelijkertijd ook sierlijke look. Whitewash-meubelstukken kun je prima gebruiken in moderne én klassieke inrichtingen. Een mooie donkere eikenhouten tafel krijgt door whitewash al snel een opvallende, robuuste look.

Whitewash verf voor het witten van meubels

Het juiste product

Whitewash vraagt niet om een speciale behandeling van je meubelstukken met chemicaliën of zuren. Het begint allemaal bij de juiste verf en lak, die je gewoon in de winkel koopt. Gelukkig kun je uit een groot aantal producten kiezen die de bekende ‘witte waas’ aan je tafel geven:

  • Krijtverf: krijtverf is een vrij eenvoudige manier om je meubels die stoere, verweerde whitewash look te geven. Let erop dat je de tafel voor gebruik eerst goed schuurt, zodat de verf beter hecht. Zorg dat de verf licht verdund is. Vervolgens spreid je de verf uit over het hout met een doek of iets vochtige doek.
  • Kalkwas: kalkwas is uitermate geschikt voor (echt) eikenhout. Met een doekje of stevige kwast wrijf je de was in het meubelstuk. Let erop dat de was ook goed in de nerven trekt voor een strak resultaat. Enkele uren later is de was gedroogd en uitgehard. Stevig boenen en je hebt een mooie, glimmende tafel met whitewash look!
  • Meer: tegenwoordig vind je in ieder bouwmarkt of verfwinkel speciale vintage whitewash verf- of laksoorten. Laat je voor meer informatie dus bij een winkel in jouw omgeving adviseren.

De afwerking

Heb je je hele tafel in de whitewash gezet? Mooi. Het kan zijn dat bij het drogen de verf niet helemaal gelijk opdroogt. Dat is ook de bedoeling, aangezien de houtstructuur bij echt hout vaak verschilt. Laat de whitewash goed opdrogen. Weet je zeker dat je tafel onbehandeld is? Dan kun je je tafel ook nog een vernislaagje geven met speciale verniswas. Dit breng je aan over de was of verf. Hierdoor blijft je tafel goed beschermd tegen vlekken en kringen.

Meer over wonen

Ben je benieuwd naar meer tips en adviezen voor jouw inrichting? Bekijk gerust eens de andere blogs op Woningfacts. Wij vertellen je graag meer over de laatste stijlen en ontwikkelingen voor verschillende ruimtes, styling en meer.

Decoratietips voor de woonkamer

0
Decoratietips in de woonkamer

De woonkamer is de centrale plek in ons huis. We gebruiken een woonkamer om onze vrije tijd door te brengen met het kijken van tv, het lezen van een boek of gezellig wat te drinken met vrienden. Het is belangrijk dat je woonkamer ook qua decoratie en styling best wel wat meer mag hebben. Het is natuurlijk ook een ruimte waar je vrienden en familie ontvangt. En dat wil je wel in een nette, stijlvolle ruimte doen. En met de juiste decoratie kom je al een heel eind.

Decoratie woonkamer

Decoratietips voor de woonkamer: do’s en don’ts

Ga je je woonkamer verbouwen of opnieuw inrichten, dan kan het zeker geen kwaad om van tevoren al eens rond te kijken op internet voor de nodige inspiratie. Maak voor jezelf al een klein grondplan van waar de meubels komen te staan. Wanneer je je woonkamer gaat decoreren zijn er een aantal do’s en don’ts waar je rekening mee kunt houden:

 

Do

  • Experimenteer met kleur. Uiteraard moet je dit niet zomaar doen en kun je je het beste laten inspireren. Houd je van licht en ruimte? Denk dan eens over decoratie zoals kussens, vazen of lampen met lichte, fellere kleuren: geel, goud, rood, oranje, oker of roze bijvoorbeeld.
  • Verlichting is erg belangrijk en brengt veel sfeer en gezelligheid. Standaard is de lamp op het kastje naast de bank of lamp aan het plafond. Maar denk ook eens aan een mooie vloerlamp of wandlamp!
  • De juiste balans vinden is belangrijk. Eigenlijk maakt het niet uit wat voor soort meubels je in je kamer zet. Tegenwoordig is zo’n rommelige stijl juist erg populair. Zorg er wel voor dat je meubels altijd met elkaar in balans zijn. Dit doe je door te kiezen voor een rode draad, bijvoorbeeld een kleur, patroon, design of vorm die regelmatig in het interieur terugkomt.
  • Speel met ruimte en vormen. Kies bijvoorbeeld eens voor poefs of stoelen met ronde zitvlakken in plaats van de veelvoorkomende rechthoeken of vierkanten.

Don’t

  • Maak van je woonkamer geen donkere ruimte en vermijd donkere kleuren of zware stoffen. Gordijnen in donkere tinten maken je kamer namelijk al een stuk kleiner.
  • Accessoires zoals beeldjes, kandelaars, kussens, plankjes, vazen of beelden maken je woonkamer een stuk gezelliger. Maar zorg er wel voor dat er geen overkill aan spulletjes in je huis ontstaat. Dit kan een rommelige aanblik opleveren.
  • Heb je een meubelstuk in een bepaalde stijl? Dan is het belangrijk om deze niet te mixen met een andere stijl. Zorg dus dat twee verschillende stijlen nooit gemixt worden in één meubelstuk. Vaak matcht dit helemaal niet zo goed wat weer afbreuk doet aan je gehele interieur.

Meer tips? Bekijk onze website!

Wil je meer Woningfacts? Op onze website vind je allerlei tips en adviezen voor het inrichten van je woning. Van je slaapkamer tot woonkamer en zelfs je tuin. Laat je inspireren door de blogs van onze stylisten voor de styling van de verschillende ruimtes in je huis en bekijk de verschillende interieurtips.

Stylingtips voor de slaapkamer

0
stylingtips slaapkamer
stylingtips slaapkamer

De slaapkamer is een ontzettend belangrijke ruimte waar we gemiddeld de meeste tijd van ons leven doorbrengen. Hierdoor is het natuurlijk wel belangrijk dat deze op een bepaalde manier ingericht wordt, waardoor je er voldoende rust kan krijgen. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar verschillende stylingtips voor de slaapkamer.

Rustgevend

Het belangrijkste is natuurlijk dat je voldoende rust kunt krijgen in de slaapkamer. De eerste tip heeft dus ook te maken met de rust van de kamer. Een slaapkamer die helemaal vol staat en vol gemaakt is met decoratie, is niet bevorderlijk voor de nachtrust. Het kan hierdoor namelijk best zo zijn dat je veel minder tot rust komt in dit soort kamers. Kies daarentegen voor een rustige kleur op de muur zoals een koele blauwe tint of een warme bruine tint. Felle kleuren zorgen er dus ook voor dat de rust veel minder gegarandeerd is.

inrichting slaapkamer tips
Een aantal bruikbare stylingtyps voor de slaapkamer

Niet teveel schermen

Sommige mensen vinden het fijn om een tv of computer in de slaapkamer te hebben, maar bevorderlijk is het vaak niet. Ook dit kan er namelijk voor zorgen dat iemand veel minder rust krijgt. Kies er voor om beneden tv te kijken en vervolgens op de slaapkamer vooral bezig te zijn met slapen. Hoe meer je op de kamer doet, hoe minder het lichaam de kamer associeert met slapen. Je kunt er dan dus beter voor kiezen om geen schermen in de slaapkamer te plaatsen zodat je ook niet verleidt wordt om het alsnog te doen.

Planten in de kamer

Planten zorgen voor zuurstof en hebben vaak een rustgevende werking. Planten in de slaapkamer zijn dan ook altijd een goed idee. Ook niet teveel omdat het wellicht zorgt voor drukte in de kamer, maar een aantal planten is altijd een goed idee.